Extra maatregelen corona

Update, 17 maart 2022

Op deze pagina vind je de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus en de extra maatregelen, welke gelden bij een vaarvakantie bij Yachtcharter De Drait in Drachten, Woudsend, Brandenburg en Röbel.

Situatie in Friesland (Nederland)

In Friesland is het mogelijk om ondanks de coronamaatregelen zonder beperkingen te genieten van een zorgeloze vaarvakantie. Voor de actuele situatie in Nederland, verwijzen wij naar de website van de Rijksoverheid. Klik hier voor de algemene coronamaatregelen.

 • Reis je naar Nederland vanuit het buitenland? Bekijk dan welke regels voor jou gelden op de website van de Rijksoverheid (checklist-inreisregels-nederland). Voor de meeste landen gelden geen aanvullende inreisbeperkingen, bij het reizen naar Nederland.
 • Corona-documenten die je mogelijk nodig hebt bij je reis naar Nederland zijn een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatief testbewijs afgenomen in het land waar u vertrekt (er zijn uitzonderingen voor sommige reizigers).
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht rond en in het openbaar vervoer, op de gehele luchthaven en in het vliegtuig.
 • Alle voor publiek toegankelijke locaties, binnen en buiten, zijn open.
 • Iedereen die naar een groot evenement gaat moet een negatieve testuitslag laten zien. Dit geldt op plekken binnen waar meer dan 500 mensen per evenement komen die geen vaste zitplaats hebben. Bijvoorbeeld bij een grote nachtclub, of een poppodium.
 • Vanaf 25 februari wordt het coronatoegangsbewijs niet meer gebruikt in Nederland voor toegang tot bijvoorbeeld horeca.

Situatie in Duitsland

De kleurcode van het reisadvies voor Duitsland is groen. U heeft bij het inreizen van Duitsland een coronabewijs nodig. Daarnaast is de geldigheid van het herstelbewijs verkort naar 90 dagen. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

 • Als u van Nederland naar Duitsland reist heeft u een coronabewijs nodig. Een coronabewijs kan uw digitale vaccinatie-, herstel- of uw negatieve testbewijs uit de CoronaCheck-app zijn. Bekijk de voorwaarden hier!
 • Er is geen coronabewijs meer nodig voor toegang tot winkels. Verdere versoepelingen zijn in maart gepland voor onder andere hotels, nachtleven en concerten.
 • In Duitsland worden de binnenlandse coronamaatregelen versoepeld. De 2G+ verplichting voor de detailhandel is komen te vervallen. Op veel andere locaties blijft deze of de 2G-regeling nog bestaan. Versoepelingen voor bijv. hotels, horeca en nachtleven zijn pas voor begin maart aangekondigd. De genomen maatregelen verschillen per deelstaat. Lees altijd voor vertrek na welke regels gelden voor de plaats waar u naartoe gaat. Of waar u doorheen reist.
 • 2G betekent dat u een vaccinatie- of herstelbewijs moet laten zien. 2G+ betekent dat u naast een vaccinatie- of herstelbewijs moet laten zien dat u een booster heeft gehad of negatief getest bent. Kunt u dit niet laten zien? Dan krijgt u geen toegang tot bepaalde locaties.
 • Op sommige plekken geldt de 3G-regel. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer of op de werkplek. Dit betekent dat u een negatieve uitslag van een antigeentest (maximaal 24 uur oud) of een PCR/NAAT-test (maximaal 48 uur oud) moet laten zien als u geen vaccinatie- of herstelbewijs heeft.
 • Daarnaast moet u in heel Duitsland 1,5m afstand houden van anderen.
 • Ook moet u een mond- en neus bedekkend medisch masker dragen. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, winkels, kantoren en bij de dokter. Op sommige locaties is het dragen van een FFP2/KN95-masker verplicht.

Voor de actuele situatie in Duitsland, verwijzen wij naar de website van Nederlandwereldwijd (Rijksoverheid).

Faciliteiten in deelstaat Brandenburg en Mecklenburg-Vorpommern (Duitsland)

Op de website van de Duitse toeristenbond, vindt u de regelgeving voor toegang tot horeca, musea, winkels etc. Voor de deelstaat Brandenburg (https://kkm.brandenburg.de/kkm/de/). Voor de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern (https://tourismus-wegweiser.de/detail/?bl=mv&lang=de). Let op: De maatregelen in onze beide vaargebieden zijn aan verandering onderhevig. Wij adviseren om voorafgaand aan jouw vaartocht de betreffende websites te raadplegen voor eventuele veranderingen. Vraag ons gerust, mocht je ergens over twijfelen.

Extra maatregelen bij De Drait

Het kantoor van Yachtcharter De Drait is geopend gedurende de reguliere openingstijden. Wij geven graag per e-mail of telefonisch antwoord op al je vragen. Bij het bezoeken van zowel ons kantoor, de jachthaven als onze charterlocatie hanteren wij een aantal extra maatregelen. Ook hebben wij ons beleid aangepast met betrekking tot de 1,5 meter afstand. Deze wordt aanbevolen, daarom schudden wij geen handen en vragen wij je handen voor het bezoek aan ons kantoor te desinfecteren.

Wanneer je een boot bij ons hebt gehuurd:

 • Kom je inchecken of heb je vragen, dan vragen wij één persoon bij de balie te komen;
 • Wij zullen onze vaarinstructie aan maximaal één persoon geven;
 • Wij verzoeken je om de betalingen en/of de waarborg ruim voorafgaand aan de vaarvakantie per bank aan ons over te maken. Als alternatief kun je de waarborg ook voor vertrek met een bankpas betalen;
 • Tijdens het verblijf aan boord vragen wij om goed te ventileren en desinfectiemiddelen te gebruiken;
 • Indien je tijdens de vaarvakantie service van een van onze medewerkers nodig heeft, vragen wij om afstand te houden van onze medewerker terwijl hij werkzaamheden aan boord verricht;
 • De toiletten en douches op onze jachthaven zijn geopend.

Mocht je ergens vragen over hebben, dan kun je telefonisch contact opnemen via +31 (0) 512 513276 of stuur een e-mail naar contact@dedrait.com of via +49 3381 604590 of brandenburg@dedrait.com, indien je een vaarvakantie in Brandenburg Duitsland heeft geboekt.

Copyright © 2022 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, Müritz DE