Extra maatregelen

Update, woensdag 1 juli 2020

Naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus, hebben wij onze voorzorgsmaatregelen aangescherpt. Onze focus ligt op het waarborgen van de gezondheid en het welzijn van onze klanten en medewerkers.

Situatie in Friesland (Nederland)

Vanaf 1 juli geldt een versoepeling van de richtlijnen gedurende de zomerperiode in Nederland. Voor de actuele informatie en regelgeving kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en het RIVM. Tussen personen van verschillende huishoudens is het verplicht 1,5 meter afstand te houden. Blijf bij verkoudheidsklachten thuis en was de handen zo vaak mogelijk. Ook in restaurants, musea, cafés en andere openbare gelegenheden zijn de maatregelen versoepeld. Het dragen van een mondkapje is in Nederland niet verplicht. De enige uitzondering is voor het reizen met het openbaar vervoer of als advies bij wanneer meerdere mensen uit verschillende huishoudens gezamenlijk in één auto reizen. Jongeren tot en met 12 jaar hoeven onderling en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te behouden. Voor jongeren t/m 18 jaar is onderling afstand houden niet verplicht, maar tot een volwassene wel. Personen uit één huishouden hoeven geen afstand te houden. Vanaf 15 juni is het ook weer mogelijk om het sanitair in diverse jachthavens te gebruiken. Vanaf 1 mei worden alle bruggen en sluizen in Friesland weer bediend volgens de normale bedieningstijden. 

Situatie in Brandenburg (Duitsland)

Op dit moment zijn de volgende contactbeperkingen in het vaargebied Brandenburg van toepassing. Personen uit verschillende huishoudens mogen op vaarvakantie, mits zij tijdens deze vakantie de 1,5 meter afstand bewaren tussen personen uit verschillende huishoudens. De winkels zijn geopend en hierbij is het dragen van een mondkapje verplicht. Het sanitair in de jachthavens is geopend, alleen douches kunnen niet gebruikt worden. Restaurants en speeltuinen zijn tot 22.00 uur open en mogen ook zonder mondmasker bezocht worden.

Let op: Deze maatregelen zijn aan verandering onderhevig en wij adviseren u voorafgaande aan uw vaartocht de betreffende websites te raadplegen voor eventuele veranderingen. Vraag ons gerust, mocht u ergens over twijfelen.

Situatie bij De Drait

Het kantoor van Yachtcharter De Drait is geopend gedurende de reguliere openingstijden. Wij geven graag per e-mail of telefonisch antwoord op al uw vragen. Bij het bezoeken van ons kantoor, de jachthaven en charterlocatie hanteren wij een aantal extra maatregelen en hebben wij ons beleid aangepast met betrekking tot de 1,5 meter afstand. Ook zullen wij geen handen schudden en vragen wij u uw handen voor het bezoek aan ons kantoor te desinfecteren.

Heeft u een vaarvakantie gepland of wilt u langskomen? Houd dan de volgende punten in de gaten:

  • Tijdens een bezoek vragen wij u 1,5 meter afstand te houden en niet met een grote groep samen te komen op ons terrein;
  • Indien u verschijnselen heeft van griep vragen wij u om thuis te blijven;
  • Op dit moment is het mogelijk de toiletten en douches te gebruiken;
  • Belt u bij aankomst in de haven (0512 513276 in Friesland of +49 3381 604590 in Brandenburg) en vraag of de boot gereed is. Volg hierna de instructies van onze medewerkers op;
  • Komt u inchecken of heeft u vragen, dan vragen wij één persoon bij de balie te komen;
  • Wij zullen onze vaarinstructie aan maximaal één persoon geven;
  • Wij verzoeken u om uw betalingen en/of de waarborg ruim voorafgaand aan uw vaarvakantie per bank aan ons over te maken. Als alternatief kunt u de waarborg ook voor vertrek met uw bankpas betalen;
  • Tijdens uw verblijf aan boord vragen wij u goed te ventileren en desinfectiemiddelen te gebruiken;
  • Indien u tijdens uw vaarvakantie service van een van onze medewerkers nodig heeft, vragen wij u om afstand te houden van onze medewerker terwijl hij werkzaamheden aan boord verricht.

De werkzaamheden van zowel onze yachtcharter, jachthaven als jachtservice blijven doorgaan met inachtneming van de extra maatregelen. Mocht u ergens vragen over hebben, dan kunt u telefonisch contact opnemen via +31 (0) 512 513276 of stuur een e-mail naar info@dedrait.com of via +49 3381 604590 of brandenburg@dedrait.com, indien u een vaarvakantie in Brandenburg Duitsland heeft geboekt.

Copyright © 2020 - Yachtcharter De Drait – Friesland, NL & Brandenburg, DE
/* */