Even voorstellen; David Haanstra

david haanstra

​Sommigen van u zullen mij vast al eens zijn tegengekomen op de jachthaven. Mijn naam is David Haanstra en ik ben sinds 2017 werkzaam als Charter Manager bij Yachtcharter De Drait. Voordat ik bij De Drait kwam was ik werkzaam als Charter Manager bij Skipperclub IJlst. Vanaf 2017 zijn deze jachten toegevoegd aan de Drait chartervloot.

 

Als Charter Manager van Yachtcharter De Drait zijn mijn dagelijkse taken heel divers. Een dag of seizoen is nooit hetzelfde. In het winterseizoen wordt er veel onderhoud gepleegd en worden alle jachten weer opgeknapt. De meeste jachten krijgen een grondige ​onderhoudsbeurt​.​ We doen schilderwerkzaamheden, technische zaken worden verbeterd, maar ook de terreinen worden vernieuwd en ​onderhouden​. Nu het vaarseizoen weer langzaam begint, betekent het dat we weer vele gasten mogen ontvangen uit binnen​-​ en buitenland​, o​m heerlijk te genieten van een vakantie op de Friese Meren. Gasten die meer ervaring hebben trekken er ook verder op uit. Richting Amsterdam is populair, maar ook Groningen, Lauwersmeergebied of richting Nationaal Park de Weerribben. Dat is het mooie aan onze jachthaven, gelijk aan open vaarwater gelegen en elke richting is mogelijk.

 

​Jachthav​en De Drait

De jachthaven bestaat uit ruim 500 ligplaatsenboothuizen en overdekte schiphuizen. Naast onze vaste ligplaatshouders, ontvangen wij jaarlijks ook vele passanten die een of meerdere nachten verblijven in de jachthaven. ​Daarnaast bieden​ we​ ruimte voor camperaars, mooi op de boulevard​​ aan het water en door groen omgeven. Door de veelzijdigheid en prachtige  groene omgeving is het een hele fijne jachthaven om te vertoeven. De gehele jachthaven bestaat uit duurzame drijvende steigers en alle faciliteiten zoals water, stroom en sanitair zijn aanwezig. Ik maak graag een praatje met onze gasten en voorzie ze van informatie over de omgeving of geef vaartips.

 

Wisseldag verhuur

Op een zogenoemde ‘wisseldag’ is er al vroeg actie. De eerste beweging is er tussen 07.00-08.00 uur. Huurboten komen een voor een binnenvaren en hierbij help ik bijvoorbeeld bij het aannemen van de lijnen of het aanwijzen van een box. Daarna worden de boten afgetankt (brandstof en water). Gasten pakken hun spullen, maken de laatste dingen aan boord in orde en checken uit bij het havenkantoor. Een vrolijke boel​!​ Daarna is het taak voor mij om de buitenschoonmaakploeg​ en de technische dienst​ aan te sturen en te coördineren. Kort gezegd houd ik eigenlijk de supervisie over het gehele charterproces. Alle boten die terugkomen, varen vaak ook diezelfde middag weer uit. Ik verzorg instructies en voor de beginnend schipper worden er ook Schipperstrainingen aangeboden. Deze twee uur durende schipperstraining wordt vooraf aan de vakantie gegeven, zodat gasten gelijk het geleerde in de praktijk kunnen toepassen. Deze training kost € 90,00.

 

3 toeristische tips

Mijn top 3 aanbevelen om een bezoek te brengen aan;

 Stoomgemaal Lemmer. Een prachtig werelderfgoed. Het is het nog enige werkende stoomgemaal in de wereld. Zeker een bezoek waard. Het is een uitje voor de hele familie.

– Nationaal Park de Alde Feanen. Een ‘must see’ als u bij ons de haven uit vaart. Prachtig om te overnachten in de vrije natuur. U vindt hier tal van Marrekrite aanlegplaatsen waar u vrij kunt overnachten. Ook de watersportplaats Eernewoude vindt u in het Nationaal Park. U kunt lekker eten bij Restaurant Princenhof waar ook een mooi terras aan het water gelegen is.

– Jachthaven De Kluft , Ossenzijl – Aan het begin van Nationaal Park de Weerribben ligt de plaats Ossenzijl met de jachthaven de Kluft. Vanuit hier kunt u de Weerribben te voet, met de fiets, Kano of met een fluisterbootje de natuur van dichtbij verkennen. s’Avonds is er de mogelijkheid in het Restaurant te eten of te barbecueën op een van de grasvelden naast de boot. Zomers is er voor de kleine kinderen een Animatieteam op het terrein aanwezig. Kortom plezier voor iedereen.

 

Wij hopen u graag te verwelkomen in onze jachthaven!