Extra bij huren Drachten

Bootvaren is de ultieme vakantie in het prachtige vaargebied Friesland. Om uw vaarvakantie nog comfortabeler en/of leuker te maken, kunt u de volgende zaken extra bij huren. Wat dacht u ervan om onderweg de kleine vaartjes te ontdekken per bijboot of kano? Kiest u voor gemak en bestelt u beddengoed, zodat u bedden al opgemaakt zijn als u aan boord komt? Of wilt u ook actief zijn tijdens de vakantie en gaat u vanaf de wal verder te fiets? Dus een fiets, visvergunning of beddengoed, u kunt het allemaal extra bijboeken. Bekijk hieronder de complete lijst en kies de extra’s die bij u passen.

 

Extra bij huren kano Extra bij huren visvergunning Extra bij huren Bijboot 4pk Extra bij huren fietsen De Drait

Extra bij huren Drachten

Fiets: ( € 5 per dag, € 30 per week)Fiets met versnellingen geschikt voor zowel dames als heren. De fietsen zijn gemakkelijk mee te brengen aan boord en heel handig om van uw aanleglocatie de omgeving te verkennen en de stad of het dorp te bereiken.
Set handdoeken: ( € 7)3 stuks
Beddengoed set: ( € 18)Een beddengoed set bestaat uit; Dekbed, hoeslaken, dekbedovertrek, kussensloop (hoofdkussens zijn aan boord)
Huurt u beddengoed vooraf, dan worden de bedden voor u opgemaakt. Ter plekke kunt u beddengoed ook nog bijhuren, dan dient u zelf de bedden op te maken.
Dekbed ( € 8)Alleen de dekbed (hoofdkussens zijn aan boord)
Parkeren in de hal: ( € 25)Parkeer uw auto in de overdekte en afgesloten hal. Op het jachthaven terrein is een grote open lucht parkeerplaats, wel omheind met hekwerk. Hierop kunt u gratis parkeren. Wilt u liever bewaakt parkeren dan kan dat in onze afsloten, geïsoleerde hal.
Visvergunning: ( € 10)Onderweg een hengeltje uitgooien is bijna overal toegestaan. Hiervoor heeft u wel een speciale visvergunning nodig. Deze weekvergunningen hebben wij voorhanden en hiermee is het toegestaan om op vele locaties te vissen.
Zwemvest: ( € 5)Veiligheid is belangrijk op het water. Voor uzelf en opvarenden. U kunt er voor kiezen om zwemvesten aan boord mee te nemen. Wij hebben zwemvesten voor zowel, kinderen (vanaf 3-10 kg) en volwassenen. Zwemvesten zijn verplicht aan boord bij het bevaren van Zone II (IJsselmeer, Waddenzee, Grote rivieren).
Afkoop eigen risico: ( € 95 Motorjachten & Safari houseboats / € 72 Doerakken/Sloep Cabin/Bunbo's / € 50 Dagsloepen)Als u deze verzekering afsluit dan bent u verzekerd tegen schade die tijdens uw vakantie gevaren wordt. U ontvangt te allen tijde uw eigen risico ter hoogte van de waarborg terug. Bij afsluiting van de verzekering dient de waarborgsom echter nog wel voldaan te worden. Afkoop eigen risico geldt niet bij varen in Zone 2 gebieden (zoals bijvoorbeeld Waddenzee, IJsselmeer, Markermeer etc).
Annuleringsfonds (5% van huursom)Bij Yachtcharter De Drait kunt u deelnemen aan het annuleringsfonds. Vanaf het moment van boeken heeft u 7 dagen de tijd om te besluiten of u deelneemt aan ons annuleringsfonds.
Bijboot console: ( € 345)Bijboot met stuurconsole. Gemakkelijk mee te nemen achter uw jacht.
Bijboot: ( € 175)Bijboot met buitenboordmotor. Gemakkelijk mee te nemen achter uw jacht.
Waddenzee/IJsselmeerpakket: ( € 30)Voor de ervaren schipper bieden wij de mogelijkheid om ook wateren in Zone 2 te bevaren (Doerakken, Bunbo's, sloepen en Safari Houseboats zijn niet toegestaan om in Zone 2 te varen). Dit is uitsluitend mogelijk na toestemming van De Drait en nadat gebleken is dat u ervaren schipper bent. Bij varen op de grote wateren (zoals Waddenzee en IJsselmeer) zijn zwemvesten verplicht. Het Waddenzee/IJsselmeerpakket kost € 30,00 en bevat de hydrografische kaarten, peilkompas, noodsignaal, getijdenatlas en verrekijker.
Huisdier: ( € 30)Uw trouwe viervoeter is van harte welkom aan boord van onze jachten.
1-persoons kano ( € 20 per dag / € 90 per week)Ontdek in alle rust de kleine vaartjes en prachtige natuur per kano
2-persoons kano ( € 25 per dag / € 100 per week)Dubbel plezier. Met z'n tweeën per kano de omgeving verkennen. Succes gegarandeerd!
Canadese kano ( € 30 per dag / € 110 per week)Deze traditionele open kano met ruimte voor 2-4 personen.
SUP-Board ( € 20 per dag / € 90 per week)Stand-up paddling is een leuke, actieve watersport om op de Friese Meren te doen.
Schippertraining 2 uren ( € 90)Voor de beginnende schippers bieden wij een schippertraining aan waarbij u in 2 uren vertrouwd raakt met de boot en theoretische kennis opdoet die u tijdens uw bootvakantie gelijk kunt toepassen. Bij veel aanmeldingen op een dag bestaat de kans dat de schippertraining de volgende ochtend plaatsvindt. Minimale afname is 2 uur voor beginners.
Ontbijt service (Zelfbediening/ € 10 p.p.)Als u een boot geboekt of gekozen voor een unieke overnachting in onze jachthaven, bijvoorbeeld via Airbnb, kunt u genieten van een heerlijk ontbijt in onze Captains Lounge.
Hout BunBo ( € 8)Aan boord zijn standaard drie zakken hout aanwezig.