Fietsen in Friesland

De perfecte combinatie: varen en fietsen

Friesland is een prachtige, waterrijke provincie waar met de boot veel te ontdekken valt. De vaarafstand tussen de verschillende locaties zijn relatief kort, waardoor er in een vaarvakantie veel locaties aangedaan kunnen worden. Van stad naar dorp en van natuurgebied naar jachthaven. Eenmaal aangekomen op uw locatie kunt u ervoor kiezen om te voet verder te gaan, maar ook kunt u de typische Hollandse activiteit uitoefenen, namelijk fietsen. Waar de boot niet kan komen ontdekt u met de fiets. Zo kunt u een boodschap op de fiets doen, maar ook een fietstocht maken door het Friese meren gebied. Wat dacht u bijvoorbeeld van een rondje Sneekermeer? Of de Pontjesroute? Wij hebben hieronder de 3 mooiste routes voor u op een rij gezet.

Fietsen ontdek Friesland overzichtsfoto NL

1. Pontjesroute

Eernewoude – Grou – Wartena – Eernewoude : 25,8 km

Een van de mooiste natuurgebieden van Nederland ligt in Friesland en dat is namelijk Nationaal Park De Alde Feanen. Dit natuur- en waterrijke gebied leent zich perfect voor varen, kanoën, vissen en fietsen. Dit gebied kunt u perfect over het water ontdekken en als u aanlegt aan een van de vele aanlegsteigers die dit natuurgebied telt, dan kunt u per fiets het gebied verder ontdekken. Deze route start bij Hotel Restaurant Princenhof (knooppunt 38) en leidt u door het natuurgebied richting Grou en vandaar uit door richting Wartena.
Het leuke aan deze route is, dat u een aantal keer opstapt op een pontje om u naar de andere kant van het water te leiden. Bekijk hier de Pontjesroute.

Fietsen in Friesland schaap

2. Rondje Slotermeer

 

Balk – Woudsend – Tjerkgaast – Sloten – Balk: 30,4 km

Deze route kan gestart bijvoorbeeld gestart worden vanuit Balk, bij Paviljoen Badmeester Keimpe of Jachthaven De Rakken in Woudsend. De route ligt rondom het Slotermeer. U komt hierbij ook door de kleinste stad van Friesland, Sloten. Deze vestigingsstad is zeker de moeite waard om te bezoeken. Bekijk hier de route Rondje Slotermeer.

3. Om het Sneekermeer

Joure fietsen in Friesland

Sneek – Uitwellingerga – Broek – Goingarijp – Terhorne – Sneek: 37,2 km

 

Deze route geeft een andere kijk op het Sneekermeer. In de zomermaanden is het Sneekermeer gezellig druk met veel watersporters. Proef de sfeer ook vanaf de waterkant en fiets dit meer rondom. U komt prachtige natuur tegen, fietst over schelpenpaadjes tussen de schapen en komt langs gezellige terrasjes. Bekijk hier de route Om het Sneekermeer.

Fietsen in BrandenburgFietsen aan boord?
Wij regelen het voor u

Fietsen zijn gemakkelijk mee te nemen aan boord. Wij hebben handige citybikes, geschikt voor zowel dames, heren als kinderen. Deze fietsen kunnen wij voor u aan boord plaatsen. U kunt de fietsen eenvoudig vooraf bij ons huren, zodat wij deze voor u kunnen reserveren en aan boord kunnen plaatsen.