Friesland als top 3 bestemming in lijst Lonely Planet

Friesland top 3 Lonely Planet

Afgelopen week heeft Friesland de derde plaats behaald op de top 10 lijst van Europese bestemmingen. Naast dat Leeuwarden dit jaar Europese Culturele Hoofdstad is, wordt ook het uitgestrekte Friese landschap bestempeld als een plaats waar je je even helemaal kan terugtrekken.

 

Volgens de Lonely Planet kan Friesland worden gezien als een ‘echte verborgen parel’. De provincie leent zich uitstekend voor reizigers die alternatieve stedentrips willen maken en echte cultuurliefhebbers. Het gezellige en compacte stadscentrum van Leeuwarden leent zich hier uitstekend voor door zijn gezellige terrasjes en cultuurrijke activiteiten en evenementen. Daarnaast kunt u in Friesland heerlijk genieten van de ongerepte natuur, zoals Nationaal Park De Alde Feanen, of van de Friese tradities in een van de elf steden.

 

De rust en ruimte kan samen met het ontdekken van de Friese hoofdstad Leeuwarden eenvoudig met de boot gecombineerd worden. Vanaf het water ziet de natuur er nog mooier uit en kunt u eenvoudig aanleggen in de Prinsentuin, op twee minuten loopafstand van het centrum van Leeuwarden. Kortom een unieke manier om deze Europese Culturele Hoofdstad van 2018 en Friesland te ontdekken.

 

Zelf Friesland ontdekken?

Uzelf even heerlijk terugtrekken op een van onze luxe motorjachten of houseboats en ‘verborgen parel Friesland’ zelf ontdekken? Profiteer dan van onze last minute aanbieding in juni of van onze actie om een aantal snipperdagen een boot te huren. Lees hier meer over de actie.