Koningsdagactie Yachtcharter De Drait

Geniet van een heerlijke vaarvakantie bij De Drait, nu met 15% korting!

Op 27 april a.s. viert onze Koning Willem-Alexander zijn 55e verjaardag. Een nationale feestdag waar we als Nederlanders veel plezier aan beleven. Bij De Drait is de voorpret en de feeststemming met dit mooie zomerse weer extra groot. Omdat we iedereen willen laten meegenieten van Koningsdag geven we 15% korting op alle boekingen voor 2022, gemaakt tussen 27 april en 1 mei. Bekijk onderaan de pagina de actievoorwaarden en kom heerlijk varen bij De Drait. Geschikt voor grote en kleine groepen en zonder vaarbewijs! Met dit mooie lenteweer kriebelt het natuurlijk enorm om het water op te gaan, te genieten van de natuur en leuke plaatsen te bezoeken met een boot. Deze korting geldt voor al onze boten. Onze jachten zijn geschikt voor families en grote groepen (we hebben grote, maar ook kleinere knusse boten) en je hebt niet eens een vaarbewijs nodig.  Bij ons kan iedereen genieten van een prachtige vaarvakantie!

Klik hier voor ons aanbod!

Varen in het voorjaar Voorjaarsvaren Voorjaarsvaren

Varen in het voorjaar? Een uitstekende keuze!

In het voorjaar is het prachtig op het water. Je kunt de rust ervaren, genieten van de weidse blikken over het water en authentieke dorpen en steden ontdekken. Varen in het voorjaar biedt de mogelijkheid om het Friese merengebied of de meren in de regio in Brandenburg in alle rust te ontdekken. Je hebt voldoende ruimte om overal aan te leggen en je kunt heerlijk genieten van de ontwakende natuur. Niet alleen een ideale periode voor fotografen, natuurliefhebbers, rustzoekers, maar ook voor de beginnende schipper. Door de rust en ruimte op het water is het voorjaar het ideale seizoen om kennis te maken met de watersport of om vaarervaring op te doen.  Hieronder hebben we nog meer voordelen van het voorjaarsvaren voor je op een rij gezet.

Voordelen van het voorjaarsvaren:

 • Door de open vaarverbinding kun je in onze vaargebieden zonder bruggen en sluizen overal komen. Daarnaast ontvang je van ons een lijst met jachthavens en bruggen die geopend zijn, zodat het varen in het voorjaar nog makkelijker wordt. Voor afvaart voorzien wij je altijd van tips, uitleg en informatie over de routes, zodat je zorgeloos kunt genieten.
 • Het is rustig op het water, waardoor je als rustzoeker, natuurliefhebber of beginnend schipper heerlijk kunt vertoeven.
 • De stijgende temperaturen maken het aangenaam op het water. De natuur ontwaakt uit de winterslaap en dat levert prachtige plaatjes op. Denk aan de ochtenddauw, opkomende voorjaarszon en ontwakende dieren.
 • De meeste van onze motorjachten, kotterjachten en houseboats zijn voorzien van alle luxe aan boord, zoals een kachel, stromend water en stroom. Je kunt zelfs een boot huren met een generator, waardoor je onafhankelijk van walstroom overal kunt aanleggen.
 • Je profiteert van voordelige huurtarieven in het voorseizoen.

Varen in het voorjaar marrekrite foto Campi 300 Houseboat

Vaarvakantie bij De Drait

Yachtcharter De Drait beschikt over een afwisselende vloot bestaande uit meer dan 100 boten. Deze zijn te huur vanaf Drachten en Woudsend in Nederland en Brandenburg en Röbel vanuit Duitsland. Of je nu een romantische vaartocht wilt maken, op zoek bent naar een boot voor een ontspannen gezinsvakantie, je vriendengroep, sportteam of collega’s? Bij ons ben je aan het juiste adres voor het huren van motorboten, kotterjachten, sloepen en houseboats van 2 tot zelfs 14 personen.

Via onze ‘zoek en boek-functie’ of de boekingskalender kun je eenvoudig online jouw uitgekozen boot voor je vaarvakantie vastleggen. Ook kun je je aanvraag telefonisch of per e-mail indienen. Kun je vanwege de geldende coronamaatregelen* niet varen, dan kun je kosteloos omboeken naar een andere periode in 2022. Omboeken is zelfs mogelijk tot één dag voor vertrek.

Heb je vragen of hulp nodig?

Heb je vragen over de aanbieding of de beschikbaarheid van een jacht? Neem dan gerust contact met ons op via contact@dedrait.com of via 0512-513276. Ons kantoor is dagelijks geopend volgens onze reguliere openingstijden en wij adviseren je graag bij je keuze, routeplanning of geven tips!

* Actievoorwaarden varen in het voorjaar:

 • Deze actie geldt alleen bij boekingen voor 2022 en als je boeking is gemaakt tussen 27 april en 1 mei 2022;
 • Deze actie geldt niet voor onze dagverhuur, drachtstersloepen, kampeersloepen en overvaarten;
 • De actie geldt niet op eerder gemaakte boekingen of reeds gedane omboekingen en/of andere afspraken die gemaakt zijn met Yachtcharter De Drait;
 • Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op al onze aanbiedingen, opties en boekingen;
 • Voor het omboeken naar een andere periode geldt de prijs in de nieuw gekozen afvaartperiode. De reeds gedane aanbetaling wordt verrekend met de nieuwe huursom + extra kosten;
 • Omboeken is alleen mogelijk naar een andere huurperiode in 2022;
 • Indien je na het omboeken een nieuwe datum hebt vastgelegd voor je vaarvakantie, is opnieuw omboeken niet mogelijk;
 • Wanneer je bij een omboeking niet direct een nieuwe datum vastlegt voor je vaarvakantie, bevestigen wij de ontvangen aanbetaling als een tegoed voor een nieuwe boeking in 2022;
 • Omboeken naar een andere periode is mogelijk naar vrije keuze, afhankelijk van de actuele beschikbaarheid;
 • Deze actie is alleen geldig op boekingen direct gemaakt bij Yachtcharter De Drait, zonder tussenkomst van andere partijen.
Copyright © 2022 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, Müritz DE