Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018

Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018
Leeuwarden, hoofdstad van Friesland, is de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. In dit jaar laten de Friezen zien hoe wij leven, wat onze historie is en wat de natuur hierin betekent. Het Friese landschap staat hierin samen met verbinding centraal. De evenementen vinden niet alleen plaats in Leeuwarden, maar brengen heel Friesland onder de aandacht. Zo wordt aandacht geschonken aan het UNESCO Werelderfgoed De Waddenzee en de Friese Elfsteden. Deze elf steden worden met elkaar verbonden door elke stad te voorzien van een eigen unieke fontein, welke zijn ontworpen door kunstenaars uit diverse landen. Hierna worden vier culturele highlights uitgelicht. Klik hier voor het volledige programma.

Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018

Fries Museum

Het Fries Museum is het museum van Friesland. Hier wordt niet alleen alles over de elf steden, het platteland, het gevecht tegen het water en de Friese cultuur getoond, maar het is ook een ontmoetingsplaats om te genieten van een heerlijke kop koffie, een originele souvenir te kopen of voor een avondje film. Lees meer…

Oldehove

De Oldehove vervult geen belangrijke functie, maar is het belangrijkste symbool voor Leeuwarden. De bouw startte in 1529, maar de toren zakte scheef en de bouw van de naastgelegen kerk bleef uit. In 1533 is de bouw van de toren die 120 meter had moeten worden stopgezet. Lees meer…

Stadhouderlijk Hof

Midden in het stadscentrum van Leeuwarden bevindt zich het Stadhouderlijk Hof. Het voormalige paleis doet nu dienst als hotel en is de afgelopen jaren voor vele doeleinden gebruikt. In de vroegere eeuwen woonden er Friese stadhouders, daarna werd het een Koninklijk Paleis en uiteindelijk een ambtswoning van de Commissaris van de Koning.

 

Drachtster Sloep Cabin Arrangement

Ontdek Leeuwarden Culturele Hoofdstad per boot. Met dit arrangement combineert u de rust en vrijheid van het varen met het bruisende stadsleven van Leeuwarden. Een perfecte combinatie om een weekend of midweek er op uit te trekken als u van natuur, cultuur en avontuur houdt! Lees meer….