LF 2018 staat in de belangstelling bij de watersporter

Afgelopen week was Boot Düsseldorf weer het succesvolle en druk bezochte internationale watersportevenement. Op deze bootshow werd de watersport, provincie Friesland en LF2018 gepromoot door de Friese deelnemers. Belangstellenden lieten zich informeren over een van de mooiste vaargebieden in Europa. De meest waterrijke provincie van Nederland vormt een prachtig decor voor de watersporter. Gedurende het hele seizoen 2018 zijn er prachtige evenementen voor jong en oud die allemaal in het teken staan van culturele activiteiten in de breedste zin van het woord. Een jaar lang komen evenementen in o.a. de thema’s muziek, dans, kunst en geschiedenis samen in de Friese hoofdstad Leeuwarden.

 

Aangezien de hele provincie Friesland betrokken is bij LF 2018 is een bezoek zeker de moeite waard. Cultuur en natuur kunnen prachtig gecombineerd worden met een van De Drait LF 2018 arrangementen. Een weekendje, midweek of week varen en cultuur snuiven, ontspannen in de natuur afgewisseld met de culturele festiviteiten is dit jaar een unieke kans om te beleven. Dat hier interesse in is, was ook op Boot Düsseldorf te merken. Er werd veel aandacht geschonken aan de LF 2018 arrangementen met o.a. sloep varen, overnachten op een Houseboat en het huren van een jacht. Deze werden gretig afgenomen. Yachtcharter de Drait uit De Wilgen verhuurt 80 schepen vanuit de jachthaven in Drachten.

 

LF 2018 bekend bij de oosterburen

In Nordrhein Westfalen wonen meer dan 20.000.000 miljoen inwoners. Friesland is in deze deelstaat bekend. Er is veel promotie gemaakt en dit was merkbaar op Boot Düsseldorf. Maar Friesland is niet alleen geliefd bij de inwoners van Nordrhein Westfalen. Ook is er een opmerkelijke groei in toeristenstroom vanuit andere Bundesländer waar te nemen, zoals de deelstaten Beieren en Baden Württemberg in Zuid-Duitsland. Verder verwachten wij ook een toename van zeiljachten. Vooral grote schepen varen meestal buitenom, maar tijdens LF 2018 kan de staande mast route worden genomen van Lauwersoog naar Lemmer in combinatie met LF2018.

Groei in toerisme Friesland

In 2017 was al een sterke groei waar te nemen in het toerisme in de provincie Friesland, met name in de watersportbranche. Met een stijging van 15%, wordt verwacht dat de groei in 2018 verder zal toenemen. De botenverhuursector zal dit zeker merken, namelijk door een toenemende vraag naar de combinatie van vaar en stedentripvakanties door LF2018.
Jachthaven De Drait

 

De nieuwe jachthaven De Drait is inmiddels gereed en schepen tot 30 meter kunnen aan de drijvende steigers of aan de kade aanleggen. Drachten Smallingerland heeft de gehele zomer vele activiteiten. Met De Drait City Bike kan Drachten en omgeving worden bekeken en de activiteiten worden bezocht.