Wat is een Marrekrite?

Marrekrite


Voor zowel de watersportliefhebber als natuurliefhebber zijn in Friesland vele aanlegplaatsen. Deze Marrekrite aanlegplaatsen zijn speciaal aangelegd op diverse locaties in de natuur. Met de boot ontstaat zo de mogelijkheid om de mooiste plaatsen middenin de natuur te ontdekken. Friesland telt meer dan 3800 aanlegplaatsen. Hier mag u maximaal drie dagen met de boot gratis aanleggen. De organisatie zorgt voor het onderhoud en beheer van de ligplaatsen. Zo wordt afval afgevoerd. De realisatie van nieuwe steigers en het onderhoud kosten veel geld. De organisatie werkt hierin samen met de provincie en diverse gemeenten. Maar de watersporter kan een bijdrage leveren door het kopen van een wimpel. De aanlegplaatsen zijn te herkennen aan een blauw-wit bord met een zeilboot.

Marrekriteboei

Tevens biedt de Marrekrite speciale boeien. Welke zich prima lenen als aanlegplaats in de middag. Deze boeien bevinden zich onder andere in De Alde Feanen. Binnen één minuut legt u gemakkelijk aan op het water.

Marrekrite aanleglocaties

Wilt u meer informatie over de organisatie of weten waar u goed kunt aanleggen? Bekijk dan de diverse aanleglocaties op de website. Op onze routepagina vindt u meer informatie over vaarroutes.