Marrekrite

Marrekrite


Voor zowel de watersport- als natuurliefhebber zijn in Friesland vele aanlegplaatsen. Deze Marrekrite aanlegplaatsen zijn speciaal aangelegd diverse locaties in de natuur. Met de boot ontstaat zo de mogelijkheid om de mooiste plaatsen middenin de Friese natuur te ontdekken. Friesland telt meer dan 3800 aanleglocaties. Hier mag u maximaal drie dagen gratis aanleggen. De organisatie zorgt voor het onderhoud en beheer van de ligplaatsen. Zo wordt afval afgevoerd en zorgen zij voor divers onderhoud. De realisatie van nieuwe steigers en het onderhoud kosten veel geld. De organisatie werkt hierin samen met de provincie en diverse gemeenten. Maar de watersporter kan een bijdrage leveren door het kopen van een wimpel. De aanlegplaatsen zijn te herkennen aan een blauw-wit bord met een zeilboot.

Marrekriteboei

Tevens biedt de Marrekrite speciale boeien. Welke zich uitstekend lenen als aanlegplaats in de middag. Deze boeien bevinden zich onder andere in De Alde Feanen. Binnen één minuut legt u gemakkelijk aan op het open water.

Aanleglocaties

Wilt u meer informatie over de organisatie of weten waar u goed kunt aanleggen? Bekijk dan de diverse aanleglocaties op de website. Op onze routepagina vindt u meer informatie over vaarroutes.