Overvaarten


Drachten (Friesland) en Brandenburg an der Havel (Duitsland) zijn verbonden door een prachtige vaarweg. Deze rivieren en kanalen kunnen op een unieke manier ontdekt worden, namelijk vanaf een motorjacht. De overvaart kan tweemaal per jaar geboekt worden. Enerzijds in het naseizoen van Brandenburg naar Drachten en anderzijds in het voorjaar vanuit Drachten naar Brandenburg.

 

U ontvangt van ons een uitgebreide instructie aan boord. Hierna volgt een uitleg van de route en vervolgens gaat u het avontuur aan. De trossen gaan los en de vaartocht start. Langs Friese weilanden en kleine dorpen komt u in het bijzondere Groningse landschap. Duitsland toont zowel een prachtige natuur als unieke vaarwegen. Dit levert een ware belevenis op! Aanbevolen aanlegplaatsen zijn bijvoorbeeld Delfzijl, Hannover en Magdeburg. De luxe motorjachten zorgen dat u twee weken alle gemakken aan boord heeft.

 

U kunt ervoor kiezen om over de binnenwateren te varen. Hiervoor dient u in het bezit te zijn van vaarbewijs I. Als u in het bezit bent van vaarbewijs II kunt u de route over de Eems-Dollard varen. U ontvangt van ons alle benodigde waterkaarten. Evenals routebeschrijvingen en een uitgebreide instructie voor afvaart. De tocht heeft een afstand van 650 kilometer. Deze kan in twee weken gevaren worden.

 

Voor 2019, 2020 en 2021 is het helaas niet meer mogelijk een overvaart te boeken. Voor het najaar van 2021 is het mogelijk alvast een motorboot voor te reserveren. Het is aan te raden de overvaarten tijdig te reserveren, vanwege beperkte beschikbaarheid en vele aanvragen.

 

Routes:

Wij bieden vijf mogelijke vaarroutes. Deze variëren in lengte, maar bieden allen hun eigen schoonheid. In de onderstaande kaart kunnen de vaarroutes worden bekeken, tevens vindt u hier verschillende bezienswaardigheden. Ook bevat de kaartinformatie over jachthavens in Nederland en Duitsland. Het is mogelijk om de route via mail te ontvangen. Dit bevat dan een uitgewerkte beschrijving.

Kosten:

Kosten:
Brandstofkosten:
Administratiekosten:
Servicepakket:
Eindschoonmaak:
€1.000,-*
Op nacalculatie
€12,-
€15,-
Min. €65,- en max €100,-

*Het is mogelijk een extra week bij te boeken. De kosten bedragen € 500 per week. Geef dit aan bij uw aanvraag.

Foto’s:

Informatie:

De overvaart is niet online te boeken. Wilt u informatie aanvragen? Vul dan onderstaand contactformulier in: