Overvaarten

Overvaart - Brandenburg - Berlin en Drachten - Friesland

 


 

Drachten (Friesland) en Brandenburg a.d. Havel (Duitsland) zijn verbonden door een prachtige vaarweg. Deze rivieren en kanalen kunnen op een unieke manier ontdekt worden, namelijk vanaf een motorjacht. De overvaart kan tweemaal per jaar geboekt worden. In het naseizoen enerzijds van Brandenburg naar Drachten en in het voorjaar anderzijds vanuit Drachten naar Brandenburg.

 

U ontvangt van ons een uitgebreide instructie aan boord, waarna een uitleg van de route volgt. Vervolgens gaat u het avontuur aan. De trossen gaan los en de vaartocht start. Langs Friese weilanden en kleine dorpen, komt u in het bijzondere Groningse landschap. Duitsland toont zowel een prachtige natuur als unieke vaarwegen. Dit levert een ware belevenis op! Aanbevolen aanlegplaatsen zijn Delfzijl, Hamburg en Magdeburg. De luxe motorjachten zorgen dat u twee weken alle gemakken aan boord heeft.

 

U kunt ervoor kiezen om over de binnenwateren te varen, hiervoor dient u in het bezit te zijn van vaarbewijs I. Als u in het bezit bent van vaarbewijs II kunt u de route over de Eems-Dollard varen. U ontvangt van ons alle benodigde waterkaarten, evenals routebeschrijvingen en een uitgebreide instructie voor afvaart. De tocht heeft een afstand van 650 kilometer. Deze kan in twee weken gevaren worden.

 

Voor het voorjaar van 2018 is het helaas niet meer mogelijk een overvaart te boeken, maar in het najaar van 2018 zijn nog een aantal jachten beschikbaar. Het is aan te raden de overvaarten tijdig te boeken, vanwege beperkte beschikbaarheid en vele aanvragen.

 

Routes:

Wij bieden vijf mogelijke vaarroutes. Deze variëren in lengte, maar bieden allen hun eigen schoonheid. In de onderstaande kaart kunnen de vaarroutes worden bekeken, tevens vindt u hier verschillende bezienswaardigheden. Ook bevat de kaartinformatie over jachthavens in Nederland en Duitsland. Het is mogelijk om de route ook via mail toegestuurd te krijgen. Dit bevat dan een uitgewerkte beschrijving.

Kosten:

Kosten:
Brandstofkosten:
Administratiekosten:
Servicepakket:
Eindschoonmaak:
€1.000,-*
Op nacalculatie
€12,-
€15,-
Min. €65,- en max €100,-
 

*Het is mogelijk een extra week bij te boeken, hiervoor bedragen de kosten € 500.

Foto’s:

Informatie:

De overvaart is niet online te boeken. Wilt u informatie aanvragen ? Vul dan onderstaand contactformulier in: