Praktische informatie Brandenburg

Hieronder vindt u de praktische informatie die handig is om voor afvaart te weten, zodat u goed voorbereid op vaarvakantie gaat.

IncheckenPraktische informatie Brandenburg

Op uw boekingsbevestiging staat de tijd vermeld vanaf wanneer u kunt inchecken. Bij aankomst kunt u zich direct bij de ingang op het havenkantoor melden, daarna kunt u uw auto op het terrein direct aan de steiger parkeren. Het bedrag voor parkeren bedraagt € 3,- per dag. Nadat u de boot heeft ingepakt krijgt u van ons uitleg van een van onze ervaren instructeurs. Waterkaart Berlijn-Brandenburg is standaard aan boord. Afhankelijk van uw route worden aanvullende waterkaarten meegegeven. Tevens kunt u een van onze uitgewerkte routes varen of met de instructeur uw wensen bespreken. In onze haven kunt u contant of per pin betalen. Wij accepteren helaas geen creditcardbetalingen. Komt u na 17 uur aan? Dan vragen wij u vooraf telefonisch of per e-mail contact op te nemen. De instructie vindt dan de volgende dag plaats.

Inkopen

Wilt u nog boodschappen doen voordat u vertrekt? De dichtstbijzijnde supermarkt bevindt zich op 1 kilometer afstand, daarnaast vindt u hier hier een apotheek, bloemenwinkel, snackbar, viswinkel, geldautomaat en postkantoor.

Uitchecken

Bij terugkomst kun u de boot in een van de boxen aan de steiger aanleggen. Om uw bootvakantie zorgeloos af te sluiten zal onze havenmeester uw jacht weer voltanken. Houd er rekening mee dat u op de vermelde tijd die in uw boekingsbevestiging vermeld staat van boord bent. Het jacht dient namelijk weer gereed gemaakt te worden voor de volgende afvaart. Bij het uitchecken in ons havenkantoor wordt de afrekening gemaakt van de verbruikskosten en dit wordt verrekend met de betaalde borgsom.

Verzekering

Bij Yachtcharter De Drait zijn alle jachten vol casco verzekerd met een eigen risico voor de verhuurder. Dit is de hoogte van de borgsom. Wij bieden de mogelijkheid om de volgende verzekering af te sluiten of deel te nemen aan het volgende fonds;

– Afkoop eigen risico; Als u deze verzekering afsluit dan bent u verzekerd tegen schade die tijdens uw vakantie gevaren wordt. U ontvangt te allen tijde uw eigen risico ter hoogte van de waarborg terug. Echter dient de waarborgsom nog wel voldaan te worden. De kosten voor deze verzekering bedragen € 72,00. De verzekering kan vooraf worden afgesloten, maar ook nog ter plaatse tijdens het inchecken.

– Annuleringsfonds; Bij Yachtcharter De Drait kunt u deelnemen aan het annuleringsfonds. De kosten bedragen 5% van de huursom. Vanaf het moment van boeken heeft u 7 dagen de tijd om te besluiten of u deelneemt aan ons annuleringsfonds.

Extra kosten

Reinigingskosten

Volgende schoonmaakkosten worden per bootstype berekend:

Bravoure 34, Renal 36 € 65
Advantage 38, Bravoure 40+45 € 85
Deluxe 42, Renal 50€ 100

Servicepakket e administratiekosten

Per boeking wordt eenmalig € 12,- administratiekosten en € 15 voor een servicepakket, welke u aan boord ontvangt, berekend. Het servicepakket bevat het volgende: toiletpapier, dweil, theedoek, vuilniszak, allesreiniger, toiletreiniger, afwasmiddel, schuurspons, lucifers, koffiefilters, theezakjes, koffie, creamer en suiker.

Borgsom

Voor afvaart dient een borg betaald te worden. De borg bedraagt € 750,- voor de jachten en € 200,- voor de DrachtsterSloep.

Wat zelf mee te nemen?

– Handdoeken en theedoeken;
– Muggenspray (voor de zomermaanden sowieso aanbevolen);
– Beddengoed (indien u geen beddengoed bijgeboekt heeft);
– Reisdocumenten (Paspoort of ID-kaart en indien in bezit het vaarbewijs);
– Zonnebrandcrème (op het water kunt u namelijk snel verbranden);
– Kleingeld (indien u in een havengebouw wilt douchen)

*Wijzigingen voorbehouden.