Praktische informatie Drachten

Hieronder vindt u de praktische informatie die goed is om voor afvaart te weten, zodat u goed voorbereid op vakantie gaat.

Inchecken

Praktische informatie Drachten CharterboulevardOp uw boekingsbevestiging staat de tijd vermeld vanaf wanneer u het schip kunt betreden. U kunt met uw auto over onze charterboulevard rijden en parkeren voor uw jacht. Na aankomst op uw jacht krijgt u van onze ervaren instructeurs een instructie. Waterkaarten A Groningen/Drenthe, B Friesland en C Noord-West Overrijssel zijn standaard aan boord. Tevens kunt u een van onze uitgewerkte routes varen of met de instructeur uw wensen bespreken. Betaalmogelijkheid op de haven is contant of per pin. Verwacht u na 17.00 uur aan te komen, dan stellen wij het erg op prijs als u ons daarvan op de hoogte stelt. Uw instructie kan dan mogelijk ook plaatsvinden op de daarop volgende dag.

Winkels

Wilt u nog boodschappen doen voordat u vertrekt? De supermarkt is vanuit de jachthaven goed te bereiken en is gelegen in het wijkwinkelcentrum ‘De Drait’. Ook vindt u hier o.a. een pinautomaat en drogisterij.

 

Uitchecken

Bij terugkomst kunt u het jacht in een van de boxen aan de Charterboulevard aanleggen. Om uw vakantie zorgeloos af te sluiten, wordt er door onze havenmeester afgetankt. Houd er rekening mee dat u op de vermelde tijd die in uw boekingsbevestiging vermeld staat van boord bent. Het jacht dient namelijk weer gereed gemaakt te worden voor de volgende afvaart. Bij het uitchecken in ons havenkantoor wordt een afrekening gemaakt van de verbruikskosten en dit wordt verrekend met de betaalde borgsom.

 

Verzekering

Bij Yachtcharter De Drait zijn alle jachten vol casco verzekerd met een eigen risico voor de verhuurder. Dit is de hoogte van de borgsom. Wij bieden de mogelijkheid om de volgende verzekering af te sluiten of deel te nemen aan het volgende fonds;

– Afkoop eigen risico; Als u deze verzekering afsluit dan bent u verzekerd tegen schade die tijdens uw vakantie gevaren wordt. U ontvangt te allen tijde uw eigen risico ter hoogte van de waarborg terug. Echter dient de waarborgsom nog wel voldaan te worden. De verzekering kan vooraf worden afgesloten, maar ook nog ter plaatse tijdens het inchecken.

De kosten voor deze verzekering bedragen voor

Jachten en Safari Houseboats: € 95,00

Overige Boten: € 72,00

Sloepen bij dagverhuur: € 50,00

 

– Annuleringsfonds; Bij Yachtcharter De Drait kunt u deelnemen aan het annuleringsfonds. De kosten bedragen 5% van de huursom. Vanaf het moment van boeken heeft u 7 dagen de tijd om te besluiten of u deelneemt aan ons annuleringsfonds.

 

Bijkomende kosten

Schoonmaakkosten

De volgende schoonmaakkosten worden per boottype gerekend;

KampeerSloep, Cabin en Vlet E € 35
BunBo, Safari Houseboat 10.50, Doerak € 65
Bravoure 34, Renal 36, Escape, Sterling € 65
Safari Houseboat 12.00, Wendela, Renal 40 € 85
Advantage 42, Evolution, Vacance€ 85
Impression, Deluxe, Classicline, Renal 45€ 100
Renal 50 (Pilot), Constellation, Blueflower€ 100
Advantage, Surrender, Silver Lady€ 100

 

Servicepakket en administratiekosten

Per boeking wordt er eenmalig € 12 administratiekosten berekend en € 15 voor het standaard servicepakket dat u aan boord ontvangt. Dit servicepakket bestaat uit: toiletpapier, dweil, theedoek, vuilniszak, allesreiniger, toiletreiniger, afwasborstel, afwasmiddel, schuurspons, lucifers, koffiefilters, theezakjes, koffie, creamer, suiker.*

Waarborgsom

Voor afvaart dient u een waarborgsom te voldoen.

Luxe jachten en Safari Houseboat: € 1000

Bunbo, Doerak: € 750

Sloep Cabin en Drait Vlet E: € 450

Sloepen bij dagverhuur per dag / meerdere dagen: € 200 / € 350

Wat neemt u verder mee?

– Handdoeken en theedoeken
– Muggenspray (handig als u in de zomermaanden aanlegt op een van de prachtige Marrekrite locaties)
Beddengoed, incl. dekbed (indien u geen extra beddengoed heeft gehuurd)
– Reisdocumenten (legitimatie en, indien in uw bezit, vaarbewijs)
– Zonnebrand (Wist u dat u op het water sneller verbrand door de weerkaatsing van UV-licht?)
– Kleingeld (voor sommige bruggen)

 

*Wijzigingen voorbehouden