Schipperstraining 18 mei 2019 in Brandenburg

Schipperstraining Brandenburg Duitsland

Om met een vertrouwd en veilig gevoel het water op te gaan biedt Yachtcharter De Drait Brandenburg een schipperstraining voor de beginnende watersporter. In zowel Friesland als Brandenburg kunnen onze motorboten zonder vaarbewijs worden bevaren. In Brandenburg is een Charterschein nodig voor de vaarbewijsvrije route over de rivier De Havel.

 

Wilt u graag meer ervaring opdoen of bent u beginnende schipper?

 

Meld u dan aan voor de schipperstraining op zaterdag 18 mei bij Yachtcharter De Drait Brandenburg. Deze dagcursus is speciaal bedoeld voor schippers die geen of weinig ervaring hebben met het varen op een motorboot. Tijdens de training doet u ervaring op met het manoeuvreren, aanleggen en keren in smal vaarwater. Geeft u bij uw ervaring aan of u beginnend schipper bent of al enige ervaring heeft. Wij passen onze training dan aan.

 

Gedurende de dagcursus staat het bevorderen van de veiligheid en zekerheid op het water centraal, zodat u veilig en vertrouwd op pad kunt gaan. De basisbeginselen worden uitgelegd, zoals lijnen en knopen, wegvaren en aanleggen, boot op koers houden en keren in smal vaarwater. Naast deze vaste onderdelen is het mogelijk om een aantal extra oefeningen uit te voeren, zoals slalom varen, ankeren en de man over boord manoeuvre.

 

Het dagprogramma is als volgt:

  • Ontvangst met koffie, thee en koek op de jachthaven.
  • Vervolgens volgt u aan boord theorie en krijgt u praktische tips. Hierna gaat u het water op.
  • Vervolgens is er een lunchpauze.
  • Het middaggedeelte bestaat uit twee delen, waarin diverse onderdelen worden geoefend.
  • Aan het einde van de middag wordt het certificaat aan de deelnemers uitgereikt onder het genot van een schippersborrel.

 

De  kosten voor de dagcursus bedragen € 100,- per persoon. Toeschouwers zijn welkom op deze dag en kunnen deelnemen aan de lunch tegen een vergoeding van € 15,-. Opgeven kan via het onderstaande contactformulier, via brandenburg@dedrait.com of 0049 (0) 3381604590. Ook voor vragen of meer informatie kunt u contact met ons opnemen.