Schipperstraining 18 mei 2019 in Drachten

Schipperstraining

Om met een vertrouwd en veilig gevoel het water op te gaan biedt Yachtcharter De Drait een schipperstraining voor de beginnende watersporter. Al onze boten kunt u huren zonder vaarbewijs en na een korte instructie bevaren. Wilt u graag meer vaardigheden opdoen of bent u beginnende schipper? Dan bieden wij de mogelijkheid om een dagcursus te volgen op zaterdag 18 mei 2019. Deze cursus is speciaal bedoeld voor schippers die geen of weinig ervaring hebben met het varen op een motorboot. Tijdens de training doet u ervaring op met manoeuvreren, aanleggen en keren in smal vaarwater. Ook bieden wij trainingen voor schippers die graag extra ervaring op willen doen of speciale vaardigheden willen oefenen.

 

Tijdens de dagcursus staat het bevorderen van de veiligheid en zekerheid op het water centraal, zodat u veilig en vertrouwd op pad kunt gaan. Gedurende de dagcursus worden de basisbeginselen uitgelegd, zoals lijnen en knopen, wegvaren en aanleggen, boot op koers houden, aanleggen langszij, achteruit de box invaren, keren in smal vaarwater en het wegvaren met spring. Naast deze vaste onderdelen is het mogelijk om een aantal extra oefeningen uit te voeren, zoals slalom varen, ankeren en de man over boord manoeuvre.

 

Het dagprogramma is als volgt:

  • Ontvangst met koffie en koek in onze Captains Lounge. Hier volgt tevens kort een theoretische uitleg.
  • Vervolgens volgt u aan boord theorie en krijgt u praktische tips. Hierna gaat u het water op.
  • Vervolgens is er een lunchpauze met bijv. soep en heerlijke broodjes.
  • Het middaggedeelte bestaat uit twee delen, waarin diverse onderdelen worden geoefend.
  • Aan het einde van de middag wordt het certificaat aan de deelnemers uitgereikt onder het genot van een schippersborrel.

De kosten voor de dagcursus bedragen € 100,- per persoon. Toeschouwers zijn welkom op deze dag en kunnen deelnemen aan de lunch tegen een vergoeding van € 15,-. Opgeven kan via het onderstaande contactformulier, via info@dedrait.com of 0512 513 276. Ook voor vragen of meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Aanmelden schipperstraining zaterdag 18 mei 2019: