Schipperstraining

Om met een vertrouwd en veilig gevoel het water op te gaan biedt Yachtcharter De Drait een schipperstraining voor de beginnende watersporter. Al onze boten kunt u huren zonder vaarbewijs en na een korte instructie bevaren. Wilt u graag meer vaardigheden opdoen of bent u beginnende schipper? Boek dan onze twee uur durende schipperstraining. Na afloop kunt u onbezorgd genieten van uw vaarvakantie.

 

De schipperstraining is speciaal bedoeld voor schippers die geen of weinig ervaring hebben met het varen op een motorboot. Tijdens de training doet u ervaring op met manoeuvreren, aanleggen en keren in smal vaarwater. Ook bieden wij trainingen voor schippers die graag extra ervaring op willen doen of speciale vaardigheden willen oefenen.

Schippertraining

Schipperstraining Schipperstraining Schipperstraining motorboot

Over de schipperstraining

Voorafgaand aan het varen ontvangt u uitleg en praktische tips van onze ervaren instructeur. Zo worden de knopen geoefend en wordt informatie gegeven over de boot op koers houden en aanleggen. Vervolgens gaat u het water op om te oefenen met aanleggen langszij en in de box, wenden in smal vaarwater, het in het praktijk brengen van het schroefeffect en met spring aanleggen en wegvaren. Tevens wordt ook informatie over het vaargebied gegeven. Op verzoek zijn speciale oefeningen mogelijk. De minimale trainingsduur voor beginners bedraagt 2 uur. Deze training wordt aangeboden voorafgaand aan de huurperiode en vindt plaats op de gehuurde boot. Bij veel aanmeldingen op één dag kan het voorkomen dat de schipperstraining de volgende dag plaatsvindt. In overleg is het mogelijk de schipperstraining op een ander moment te volgen.

 

De kosten voor de schipperstraining bedragen € 45,- per uur, voor beginners geldt een minimale afname van 2 uur.

 

Wilt u liever meer ervaring opdoen of met een groep deelnemen aan onze schipperstraining, voordat u een boot gaat huren? Dan bieden wij op aanvraag een uitgebreide schipperstraining voor o.a. beginnende watersporters. Op dit moment staat nog geen schipperstraining gepland. In overleg kan een dagcursus op maat worden aangeboden. Tijdens de dagcursus staat het bevorderen van de veiligheid en zekerheid op het water centraal, zodat u veilig en vertrouwd op pad kunt gaan. Gedurende de dagcursus worden de basisbeginselen uitgelegd, zoals lijnen en knopen, wegvaren en aanleggen, boot op koers houden, aanleggen langszij, achteruit de box invaren, keren in smal vaarwater en wegvaren met spring. Naast deze vaste onderdelen is het mogelijk om een aantal extra oefeningen uit te voeren, zoals slalom varen, ankeren en de man over boord manoeuvre.

 

Het dagprogramma is als volgt:

Voor mogelijkheden en prijsafspraken kunt u contact opnemen:

Huur schipper:

Bent u op zoek naar een motorboot voor een dagtocht? Wij verhuren motorboten voor een dag met een huurprijs vanaf € 250,- excl. brandstofkosten. Meerprijs voor het varen met een schipper is op basis van beschikbaarheid en in overleg. Hierover kunt u contact opnemen via info@dedrait.com