Start watersportseizoen 2018 bij Yachtcharter De Drait in Drachten

Start watersportseizoen 2018

Nu het ijs weer langzaam verdwijnt en de temperaturen beginnen op te lopen gaat het bij veel watersporters kriebelen om het water weer op te gaan. De start van de lente komt dichterbij. Wat betekent dat de natuur weer ontwaakt, de dagen weer langer worden en wat is er nu mooier dan de charme van het varen met een boot in het vroege voorjaar? Vaar door de ongerepte natuur, over meren en plassen, langs pittoreske dorpen en bezoek Leeuwarden als Culturele Hoofdstad van Europa. Op vrijdag 9 maart start het watersportseizoen bij Yachtcharter De Drait in Drachten.

 

Een van onze Bungalowboten ligt met een warme houtkachel te wachten op de eerste watersporters in Friesland. Naast de Bungalowboot vertrekken ook de eerste tien jachten om Friesland in het voorseizoen te ontdekken. In deze tijd van het jaar biedt Friesland tal van unieke watersportmogelijkheden met diverse aanlegplaatsen midden in de natuur. Hier kan heerlijk worden genoten van de rust en ruimte samen met vrienden en familie onder het genot van een hapje en drankje bij de warme kachel. Nationaalpark De Alde Feanen en Earnewoude bevinden zich op korte vaarafstand. Door de vrije doorvaart kunnen watersporters ook eenvoudig de bekende watersportplaatsen Grou, Sneek en Lemmer bereiken.

Leeuwarden Culturele Hoofdstad

Dit jaar staat Leeuwarden in het bijzonder in de belangstelling bij de watersporter. Een bezoek aan Leeuwarden als Culturele Hoofdstad is dan ook terug te vinden op de route van menig watersporter. Dit gehele watersportseizoen biedt Leeuwarden prachtige evenementen voor jong en oud. Hier spelen diverse thema’s, zoals muziek, dans, kunst en geschiedenis een belangrijke rol.

Verhuurvloot Brandenburg

Naast de verhuurvloot in Friesland vertrekt op vrijdag 16 maart de verhuurvloot naar Brandenburg an der Havel in Duitsland. Afgelopen winter zijn de boten van Yachtcharter De Drait Brandenburg op de jachtwerf in Drachten weer klaargemaakt voor het nieuwe vaarseizoen. Na een overtocht van twee weken en ruim 650 kilometer zullen deze boten op vrijdag 30 maart in Brandenburg, zo’n 70 kilometer ten westen van Berlijn, aankomen. Hier zullen zij gedurende het vaarseizoen 2018 watersporters in dit unieke vaargebied te laten genieten van een onbezorgde vaarvakantie.

 

Wilt u zelf Friesland of Brandenburg ontdekken vanaf het water? Boek dan nu boot via onze boekingskalender.