Start watersportseizoen bij Yachtcharter De Drait in Drachten

Start watersportseizoen Friesland

Drachten – Met deze uitzonderlijk hoge voorjaarstemperaturen ontwaakt de natuur weer langzaam uit de winterslaap. Dit zorgt ervoor dat het bij vele watersporters alweer begint te kriebelen om het water op te gaan. Aanstaande vrijdag gaat het watersportseizoen bij Yachtcharter De Drait in Drachten dan ook weer van start.

 

Beide bungalowboten zijn alweer vaarklaar gemaakt. Deze liggen uitnodigend met een warme houtkachel te wachten op de eerste watersporters in Friesland. Daarnaast vertrekken ook de eerste twee motorjachten om de watersportprovincie te ontdekken. In deze tijd van het jaar biedt Friesland met rustige vaarwateren en aanlegplaatsen vele mogelijkheden.

 

Varen in het voorjaar wordt zowel onder binnen- als buitenlandse toeristen steeds populairder. De doorgaande vaarweg vanuit Drachten naar de grote bekende watersportplaatsen Grou, Sneek en Lemmer zorgt voor veel mogelijkheden voor de natuur- en cultuurliefhebbers die Friesland jaarlijks bezoeken. In deze plaatsen zijn watersporters het gehele jaar welkom en hier zijn bovendien veel activiteiten.

 

Verhuurvloot Duitsland

Naast de verhuurvloot in Friesland beginnen op vrijdag 15 maart de 15 motorjachten van Yachtcharter De Drait Brandenburg aan hun overtocht. Afgelopen winterperiode is deze verhuurvloot op de jachtwerf in Drachten weer klaargemaakt voor het tiende verhuurseizoen in Duitsland. Na de overtocht van ruim 650 kilometer zullen deze boten op vrijdag 29 maart in Brandenburg aankomen.

 

Met een verhuurvloot bestaande uit ruim 75 motorboten is Yachtcharter De Drait een van de grootste aanbieders van vaarvakanties in zowel Friesland als Brandenburg-Berlin.