Vaargebied Röbel-Müritz

Nieuwe afvaartlocatie Röbel aan de Müritz

Op zoek naar de perfecte locatie voor uw houseboat vakantie? Zoek niet verder want de Drait heeft een nieuwe afvaarthaven voor houseboats in Röbel. Een vakantie in een huisje op het water in het merengebied van Mecklenburg-voor-Pommeren is wat de Drait u kan bieden. Onze Campi Houseboats bieden een combinatie van een vaarvakantie in een huiselijke sfeer waarbij duurzaamheid centraal staat.

Houseboot huren in Müritz?

Vanaf 1 april 2022 kun je terecht bij onze nieuwste afvaartlocatie, te weten in Röbel, aan het Müritz meer in Duitsland. Vanaf deze locatie, gelegen in het ‘’land van de 1000 meren’’ Mecklenburg, zullen Campi Houseboats worden verhuurd. We hebben de eerste Houseboat zelfs al mogen ontvangen.

Badplaats Röbel is een kleine stad met twee historische kerktorens gelegen aan de Müritz. De middeleeuwse binnenstad kenmerkt zich door de vele kleurrijke vakwerkhuizen. Röbel heeft een mooie boulevard met restaurants, cafés en een aanlegsteigers voor passanten. Omdat de stad aan de Müritz ligt kun je daarnaast ook genieten van het prachtige landschap. Als watersporter ben je in badplaats Müritz in ieder geval op de juiste plek.

Mecklenburg-voor-Pommeren

Deze deelstaat biedt watersporters het grootste merengebied van Duitsland. De deelstaat staat niet voor niets ook wel bekend als ‘het land van duizend meren’. Dit waterrijke gebied ligt ten noorden van Berlijn (ca. 150 km). Het binnenland biedt een heuvelachtig landschap met vele rivieren en meren en is daardoor ideaal om per boot te verkennen. Daarnaast is deze omgeving toegankelijk voor iedere watersportfanaat door het groeiende aantal vaarbewijsvrije vaarroutes.

Schwerin is de hoofdstad van Mecklenburg-Vorpommern en wordt omringd door water. De stad heeft een chique uitstraling door de vele historische panden en mooie straatjes. Het Schweriner Schloss is de grootste trekpleister van de hele stad en staat ook wel bekend als ‘het sprookjeskasteel’. Andere bekende stadjes gelegen in dit waterrijke gebied zijn Plau, Neustrelitz en Röbel.

Een vaartocht door Mecklenburg-Vorpommern zal geregisseerd worden door vele sluizen. De sluizen reguleren het waterpeil in de rivieren en maken het mogelijk om van A naar B te varen zonder lang te hoeven wachten op het juiste waterpeil. Geen paniek, want ook de routes met sluizen zijn onderdeel van het vaarbewijsvrije vaargebied, deze vind je op de onderstaande map. (Führerscheinfrei Röbel).

Röbel aan de Müritz

De havenstad Röbel ligt aan de zuidwestkant van het Müritz-meer. Dé plek voor een echte watersportvakantie. Dit historische stadje is zeker een bezoek waard tijdens je vaartocht over de Müritz. Liever genieten van de rust of mooie natuur? Het Müritz meer is omringd met mooie natuurgebieden en kleine zandstrandjes.

Per april 2022 verhuurt Yachtcharter De Drait dus diverse houseboten vanaf deze locatie in Duitsland, een echte trend onder de Duitse watersportliefhebbers. De beste manier om een vaarvakantie te combineren met een huiselijk gevoel, op onze sustainable en zelfvoorzienende houseboat. Voor een houseboat vakantie bent u daarom bij Yachtcharter de Drait in Röbel aan het juiste adres. Momenteel hebben we drie varianten, de Campi 300, 340 en 400. De Campi 300 beschikt over 2 vaste slaapplaatsen en heeft uitbreidingsmogelijkheden om slaapplekken te creëren voor 5 personen. De Campi 340 en 400 bieden beide een vaste slaapplek voor 4 personen en beschikken over een 2-persoonsslaapbank. Kortom, een ruim en passend aanbod voor eenieder die wil genieten van een vakantie in een huisje op het water. Een Houseboot huren in Müritz biedt een unieke combinatie van comfort en duurzaamheid in een modern jasje.

Naast de Campi Houseboats bieden we ook een Sloep Cabin aan in Röbel. Een 2-persoons sloep die van alle gemakken voorzien is voor als je het merengebied in Röbel wilt verkennen op een échte boot.

Boten huren met een all-inclusive pakket

De Campi Houseboten en de Sloep Cabin in Röbel worden aangeboden met een verplicht all-inclusive pakket. Dit betekent dat de boten verhuurd worden inclusief beddengoed en handdoeken voor het vaste aantal slaapplaatsen, 1 set keukenlinnen. Ook de schoonmaakkosten, administratiekosten, het servicepakket en de gaskosten zijn bij deze prijs inbegrepen.

Boek nu snel uw vaarvakantie in Röbel en maak als 1 van de eersten gebruik van onze nieuwe Campi Houseboats en ontdek wat er in deze omgeving te beleven is!

Wil jij een Houseboot huren in Müritz? Klik hier voor ons aanbod!

 

Copyright © 2023 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, Müritz DE