Vaargebied Röbel-Müritz

Mecklenburg-Voor-Pommeren staat bekend als het land van de duizend meren. En met meer dan 1000 meren die uitnodigen om ontdekt te worden, is Mecklenburg-Voor-Pommeren de ideale vakantiebestemming voor natuur- en watersportliefhebbers. De Noord-Duitse regio ligt ongeveer 150 kilometer ten noorden van Berlijn en staat bekend als een waar “watersportparadijs”. Aan boord vind je niet alleen rust en ontspanning, maar het is ook de ideale bestemming voor natuurliefhebbers die houden van wandelen, fietsen en zwemmen. 

Met welke van onze boten ontdek jij de meren van Mecklenburg-Voor-Pommeren? Bekijk ons aanbod om een boot te huren in Röbel / Müritz hier.

Röbel/Müritz

Je start je vaarvakantie in Röbel, gelegen aan de westelijke oever van het grootste binnenmeer van Duitsland, de Müritz. Deze typische boerenstad heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een echte badplaats. Met gekleurde vakwerkhuizen en twee imposante kerktorens is Röbel een charmante en romantische stad. Röbel beschikt over een boulevard met allerlei restaurants, cafés en een aanlegsteiger voor passanten. Begin hier aan een unieke vaartocht, zonder dat hiervoor een vaarbewijs nodig is

Vanuit Röbel ben je direct op de Müritz en kun je in de wijde omgeving van de mooie natuur genieten. Daarnaast vind je rondom de Müritz ook diverse zandstrandjes om een verkoelende duik in het blauwe water te nemen. 

Uniek merengebied

Het heuvelachtige landschap met kommen, slenken, rivieren en meren leent zich uitstekend voor de watersport. De meren staan met elkaar in verbinding via diverse vaarwegen, waardoor een unieke vaartocht gemaakt kan worden. 

Gooi overdag het anker uit om bijvoorbeeld te vissen of om een duik te nemen in het verkoelende water. Aan het einde van de dag vaar je gemakkelijk naar een jachthaven in een van de knusse plaatsjes om te overnachten. Niet alleen natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, maar ook cultuur- en geschiedenisliefhebbers. Zo vind je hier niet alleen eeuwenoude kastelen en prachtige landhuizen, maar ook pittoreske dorpjes waar oude ambachten tot leven komen. 

Onze locatie en vloot

Een boot huren in Röbel / Müritz doe je vanuit de jachthaven in Röbel. Vanuit hier verhuurt Yachtcharter De Drait diverse motorjachten en houseboats. Naast een vaartocht op de Müritz kan ook gemakkelijk de rest van Mecklenburg-Voor-Pommeren ontdekt worden. 

 Boot huren Müritz

Röbel is het ideale startpunt voor een vakantie op het water met een Campi Houseboat. Een houseboat huren biedt een unieke combinatie van comfort en duurzaam varen in een modern huisje op het water. De Campi Houseboats zijn geschikt vanaf 2 tot 6 personen. 

Liever het vaargebied met een motorjacht ontdekken? Huur dan een motorboot om de wateren van Mecklenburg-Voor-Pommeren mee te ontdekken. Onze motorboten zijn geschikt vanaf 2 tot en met 8 personen en zijn van alle gemakken voorzien. 

Onze Campi Houseboats worden verhuurd met een all-inclusive pakket. Hierdoor beschik je standaard over beddengoed en handdoeken voor het aantal vaste slaapplaatsen aan boord. Daarnaast zit in dit pakket ook één set keukenlinnen, de schoonmaakkosten, administratiekosten, het servicepakket en de gaskosten. Je betaalt dan alleen nog de brandstofkosten en eventuele andere extra opties.

Vaarroutes

Varen in Mecklenburg-Voor-Pommeren heeft zoveel moois te bieden, dat alles bekijken onmogelijk is! En het mooiste is: voor het huren van een boot in Röbel / Müritz in Mecklenburg-Voor-Pommeren heb je helemaal geen vaarbewijs nodig. Hierdoor is het zelfs een van de meest geliefde watersportregio’s in Duitsland. Tijdens je vaartocht kun je dan ook koers zetten richting Schwerin, Dömitz, Rheinsberg, Neustrelitz en Niederfinow. Meer over het vaarbewijsvrije gebied en de vaarroutes in Mecklenburg-Voor-Pommeren vind je hier

Dorpen en steden

Vanwege het groeiende aantal vaarbewijs vrije routes en de goede toegankelijkheid van het vaargebied, kun je per boot eenvoudig diverse dorpen en steden bezoeken. Schwerin, de hoofdstad van Mecklenburg-Voor-Pommeren, wordt omringd door water. De stad heeft een chique uitstraling door de historische panden en mooie straatjes. Andere bekende steden die een bezoek waard zijn, zijn Plau, Neustrelitz en Waren.

Sluizen

Tijdens een vaartocht door Mecklenburg-Voor-Pommeren kom je diverse sluizen tegen. Deze sluizen reguleren het waterpeil in de rivieren en maken het mogelijk om zonder lang te wachten verschillende dorpen en steden te ontdekken. Ondanks de sluizen is Mecklenburg-Voor-Pommeren een goed toegankelijk vaargebied. 

Activiteiten

Plan je een vaarvakantie met kinderen aan boord? Dan biedt de omgeving verschillende mogelijkheden. Bezoek bijvoorbeeld het Müritzeum, een groot zoetwateraquarium in Waren met diverse inheemse vissoorten. Ook het Bärenwald in Stuer en het Apenpark met zomerrodelbaan in Malchow zijn dan een bezoekje waard. Liever een dagje naar het strand? Rondom de Müritz en omliggende rivieren zijn diverse strandjes te vinden. 

Meer informatie over het vaargebied Röbel/Müritz vind je hieronder:

Copyright © 2023 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, Müritz DE