De leukste vaarroutes in Röbel/Müritz

Varen in het land van de duizend meren: alle leuke vaarroutes in Mecklenburg-Voor-Pommeren

Of je nu komt voor een korte of lange vaarvakantie in het populaire Mecklenburg-Voor-Pommeren, er is genoeg te ontdekken en de mogelijkheden zijn eindeloos. Onze jachthaven bevindt zich in Röbel aan de Müritz, het grootste binnenmeer van Duitsland. Uniek voor Duitsland is dat je in deze regio geen vaarbewijs nodig hebt om een boot te huren. Daarnaast is het vaargebied rondom Röbel/Müritz ook nog eens goed toegankelijk. De waterstand tussen de kanalen, rivieren en meren wordt op peil gehouden door enkele sluizen. 

Voor vertrek ontvang je van ons altijd een instructie over de boot en het vaargebied, zodat je vertrouwd en zorgeloos op pad gaat. Varen zonder vaarbewijs vanaf Röbel? Dan ben je verplicht een Charterschein cursus voor vertrek te volgen. Je mag hiermee het hele vaarbewijsvrije gebied, aangeduidt met ‘Fahrstrecken Führerscheinfrei’ op de onderstaande, kaart bevaren. 

Overzichtskaart vaarroutes Röbel / Müritz

Heb je een boot gehuurd en ben je op zoek naar een leuke vaarroute of wil je zelf een route samenstellen? Bekijk dan de onderstaande overzichtskaart. Klik rechts bovenin de kaart om deze te vergroten. De routes zijn onderverdeeld in weekend, midweek, week, 10 dagen of langer. Op de kaart zijn naast vaarroutes rondom Röbel ook diverse plaatsen, activiteiten, bezienswaardigheden, jachthavens en sluizen te vinden. 

Activiteiten en bezienswaardigheden

Mecklenburg-Voor-Pommeren is een van de meest geliefde watersportregio’s van Duitsland. Dit komt omdat een groot deel van de regio zonder vaarbewijs ontdekt kan worden. 

Vanaf Röbel kan in een vaartocht van twee uren Waren worden bereikt. Onderweg met kinderen? Bezoek dan het Müritzeum, een groot zoetwateraquarium met inheemse vissoorten. Ook het Bärenwald is Stuer en het Apenpark met zomerrodelbaan in Malchow zijn een bezoekje waard. 

Dagje naar het strand? Rondom de Müritz en omliggende rivieren zijn diverse strandjes. De historische dorpen, kastelen en ruïnes laten zich perfect ontdekken vanaf de fiets. En nog niet uitgekeken op het water of de kleinere meren en stroompjes ontdekken? Huur dan een kano. 

Nationaal Park de Müritz

Een ongerept natuurpark met diverse flora en fauna, waar heerlijk gewandeld kan worden. Echte vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen en met een beetje geluk de kraanvogel of zeearend spotten. Naast vogels leven ook wasberen, bevers en otters in het natuurpark.  

Onze aanbevelingen voor vaarroutes rondom Röbel

Enkele van onze favoriete vaarroutes hebben we op de bovenstaande kaart uitgewerkt. Voor vertrek in de jachthaven ontvang je altijd instructie over de boot, het vaargebied en de vaarroutes. 

Plau am See (paarse route)

De route via Waren en Malchow naar Plau am See is ideaal voor een weekend of midweek. In het centrum van Waren zijn diverse restaurants met uitzicht op de Müritz te vinden. Ook het gezellige centrum van Malchow is een bezoek waard. Dit centrum bevindt zich op een eiland midden in de Malchowersee. De jachthaven bevindt zich direct naast de bijzondere ophaalbrug. 

In Plau am See is de negentiende-eeuwse bloeiperiode in de historische kern goed terug te zien. Plau am See ligt direct aan de westelijke oever van de Plauersee en de Müritz-Elde waterweg. Het licht heuvelachtige landschap rondom Plau am See kenmerkt zich door kleurrijke weilanden en velden, rustige bossen en grote meren. De binnenstad nodigt uit om rond te dwalen door het pittoreske centrum.

Schwerin (blauwe route)

Voor een ontspannen vaartocht naar Schwerin, de hoofdstad van Mecklenburg-Voor-Pommeren, is ongeveer 10 dagen nodig. Via Waren en Malchow vaar je naar Plau am See. Deze stad kreeg in 1235 al stadsrechten en wordt gekenmerkt door bakstenen huizen van boeren. Onderweg zijn ook vele andere charmante plaatsjes te ontdekken. Schwerin zelf is omringd door meren en wellicht een van de chicste plaatsen van de regio. In het midden is het sprookjesachtige slot Schwerin te vinden, waarvan de gouden torens regelmatig weerspiegelen in het glinsterende water. Schwerin beschikt over een gezellig centrum met exclusieve winkels, stijlvolle cafés en betoverende restaurants. 

Meer informatie of een boot huren in Röbel/Müritz?

Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via contact@dedrait.com of 0512 513276. Een boot huren in Mecklenburg-Voor-Pommeren? Bekijk dan onze beschikbaarheid in de boekingskalender of via de ‘zoek-en-boek’. 

Copyright © 2023 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, Müritz DE