Voorjaarsvaren

Geniet van een vaarvakantie in het voorjaar

Wil je dit voorjaar genieten van een vaarvakantie, maar twijfel je nog over het maken van een boeking? Wanneer je boekt bij Yachtcharter De Drait profiteer je niet alleen van onze 5% vroegboekkorting op de huursom tot en met 31 januari 2022, maar ook van onze flexibele omboekingsgarantie.

De voorpret van een vaarvakantie is minstens net zo leuk als de vaarvakantie zelf! Om je alvast te laten genieten van de voorpret bieden wij de mogelijkheid om je vaarvakantie kosteloos te verplaatsen, wanneer je vanwege de geldende coronamaatregelen niet kunt varen. Zo kun je met een gerust hart je vaarvakantie bij ons vastleggen. Want wanneer je een boeking maakt voor een vaarvakantie bij Yachtcharter De Drait in Drachten of Woudsend in Friesland of bij Yachtcharter De Drait in Brandenburg in Duitsland profiteer je van de mogelijkheid om je vaarvakantie eenmalig kosteloos te verplaatsen*.

Varen in het voorjaar Voorjaarsvaren Voorjaarsvaren

Flexibele omboekingsgarantie

Wanneer je voor 28 februari 2022 een vaarvakantie boekt bij Yachtcharter De Drait in Drachten, Woudsend of Brandenburg met een vertrekdatum tussen vrijdag 4 maart en vrijdag 29 april, profiteer je van onze flexibele omboekingsgarantie. Dit betekent dat wanneer je vanwege de coronamaatregelen niet kunt varen, je je vaarvakantie kosteloos kunt verplaatsen naar een andere periode in het jaar 2022. Je kunt zelfs verplaatsen tot één dag voor vertrek! Zo kun je zorgeloos uitkijken naar je vakantie en kan de voorpret alvast beginnen.

Waarom varen in het voorjaar?

In het voorjaar is het prachtig op het water. Je kunt de rust ervaren, genieten van de weidse blikken over het water en authentieke dorpen en steden ontdekken. Varen in het voorjaar biedt de mogelijkheid om het Friese merengebied of de meren in de regio in Brandenburg in alle rust te ontdekken. Je hebt voldoende ruimte om overal aan te leggen en je kunt heerlijk genieten van de ontwakende natuur. Niet alleen een ideale periode voor fotografen, natuurliefhebbers, rustzoekers, maar ook voor de beginnende schipper. Door de rust en ruimte op het water is het voorjaar het ideale seizoen om kennis te maken met de watersport of om vaarervaring op te doen.  Hieronder hebben we nog meer voordelen van het voorjaarsvaren voor je op een rij gezet.

Voordelen van het voorjaarsvaren:

 • Door de open vaarverbinding kun je in onze beide vaargebieden zonder bruggen en sluizen overal komen. Daarnaast ontvang je van ons een lijst met jachthavens en bruggen die geopend zijn, zodat het varen in het voorjaar nog makkelijker wordt. Voor afvaart voorzien wij je altijd van tips, uitleg en informatie over de routes, zodat je zorgeloos kunt genieten.
 • Het is rustig op het water, waardoor je als rustzoeker, natuurliefhebber of beginnend schipper heerlijk kunt vertoeven.
 • De stijgende temperaturen maken het aangenaam op het water. De natuur ontwaakt uit de winterslaap en dat levert prachtige plaatjes op. Denk aan de ochtenddauw, opkomende voorjaarszon en ontwakende dieren.
 • De meeste van onze motorjachten, kotterjachten en houseboats zijn voorzien van alle luxe aan boord, zoals een kachel, stromend water en stroom. Je kunt zelfs een boot huren met een generator, waardoor je onafhankelijk van walstroom overal kunt aanleggen.
 • Je profiteert van voordelige huurtarieven in het voorseizoen.

Varen in het voorjaar marrekrite foto Campi 300 Houseboat

Vaarvakantie bij De Drait

Yachtcharter De Drait beschikt over een afwisselende vloot bestaande uit meer dan 100 boten. Deze zijn te huur vanaf twee unieke locaties in Friesland en vanaf één in Duitsland. Of je nu een romantische vaartocht wilt maken, op zoek bent naar een boot voor een ontspannen gezinsvakantie, je vriendengroep, sportteam of collega’s? Bij ons ben je aan het juiste adres voor het huren van motorboten, kotterjachten, sloepen en houseboats van 2 tot zelfs 14 personen.

Via onze ‘zoek en boek-functie’ of de boekingskalender kun je eenvoudig online jouw uitgekozen boot voor je vaarvakantie vastleggen. Ook kun je je aanvraag telefonisch of per e-mail indienen. Kun je vanwege de geldende coronamaatregelen* niet varen, dan kun je kosteloos omboeken naar een andere periode in 2022. Omboeken is zelfs mogelijk tot één dag voor vertrek.

Heb je vragen of hulp nodig?

Heb je vragen over de aanbieding of de beschikbaarheid van een jacht? Neem dan gerust contact met ons op via contact@dedrait.com of via 0512-513276. Ons kantoor is dagelijks geopend volgens onze reguliere openingstijden en wij adviseren je graag bij je keuze, routeplanning of geven tips!

* Actievoorwaarden varen in het voorjaar:

 • Deze actie geldt alleen als je boeking is gemaakt tussen 11 januari en 28 februari 2022;
 • De actie geldt voor vaarvakanties met een afvaartdatum tussen vrijdag 4 maart en vrijdag 29 april 2022;
 • De actie geldt niet op eerder gemaakte boekingen of reeds gedane omboekingen en/of andere afspraken die gemaakt zijn met Yachtcharter De Drait;
 • Je profiteert alleen van de mogelijkheid tot omboeken als de aanbetaling gedaan is binnen de afgesproken betalingstermijn (standaard 7 dagen);
 • Omboekingen kunnen alleen gedaan worden tussen de 1 en 14 dagen voor vertrek, afhankelijk van de geldende coronamaatregelen in het land van afvaart en het land van herkomst. Raadpleeg voor de actuele coronamaatregelen altijd de websites van de officiële overheidsinstanties;
 • Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op al onze aanbiedingen, opties en boekingen;
 • Voor het omboeken naar een andere periode geldt de prijs in de nieuw gekozen afvaartperiode. De reeds gedane aanbetaling wordt verrekend met de nieuwe huursom + extra kosten;
 • Omboeken is alleen mogelijk naar een andere huurperiode in 2022;
 • Indien je na het omboeken een nieuwe datum hebt vastgelegd voor je vaarvakantie, is opnieuw omboeken niet mogelijk;
 • Wanneer je bij een omboeking niet direct een nieuwe datum vastlegt voor je vaarvakantie, bevestigen wij de ontvangen aanbetaling als een tegoed voor een nieuwe boeking in 2022;
 • Omboeken naar een andere periode is mogelijk naar vrije keuze, afhankelijk van de actuele beschikbaarheid;
 • Deze actie is alleen geldig op boekingen direct gemaakt bij Yachtcharter De Drait, zonder tussenkomst van andere partijen.
Copyright © 2022 - Yachtcharter De Drait – Friesland, NL & Brandenburg, DE