Varen in het voorjaar

In het voorjaar het water op is prachtig. Beleef de rust die het geeft, de weidse blikken over het water. Varen in het voorjaar geeft u de ruimte om het merengebied in alle rust en vrijheid te ervaren. Geen drukke, volle vaarten, maar alle bewegingsruimte zodat u goed kunt genieten van de opkomende flora en fauna. Onze schepen zijn comfortabel en geschikt voor ieder jaargetijde. Voorjaarsvaren wordt steeds populairder door;

 

  • Opkomende natuur. Een genot voor natuurliefhebbers, want Friesland heeft een rijk en divers landschap. Nationaal Park De Alde Feanen is absoluut een aanrader om in het voorjaar te bezoeken door de ontwakende natuur en het dierenrijk.
  • Vanuit Jachthaven De Drait is er een open vaarverbinding (zonder bruggen) naar alle populaire watersportplaatsen in de Friese Meren (Drachten, Wijde Ee, Kromme Ee, Wijde Ee/Grou, Pikmeer). Alle bruggen in Friesland worden bediend op aanvraag. ma – za 058-292 59 25. Bekijk hier het volledige overzicht van de brugopeningstijden buiten het seizoen.
  • Ook vanuit Brandenburg zijn alle sluizen geopend.
  • Onze schepen zijn uitgerust met voorzieningen welke dit varen mogelijk maakt: Centrale verwarming, isolatie, voldoende accucapaciteit, generator en verlengde tenten.
  • Voor de rust is varen in het voorjaar ook perfect voor de beginnend schipper.
  • Flexibele afvaartdagen op aanvraag
  • De prijzen zijn erg aantrekkelijk

 

Voorjaarsactie 20% korting

Maak nu direct uw boeking voor maart of april en profiteer van 20% voorjaarskorting*. Boek nu

 

Beleef het voorjaar

Wie denkt dat er in het voorjaar niets te beleven valt heeft het mis. In de beide vaargebieden kunt u de mooiste locaties aandoen, maar ook vele culturele evenementen bezoeken. Leeuwarden was Culturele Hoofdstad 2018, maar ook in 2019 worden de culturele festiviteiten voortgezet. Houdt u van de natuur? Ga dan op excursie in het bijzondere Nationaal Park De Alde Feanen. Ook voor kinderen van alles te beleven. Het weer wordt ook steeds mooier en de temperaturen stijgen. Zowel in 2017 en 2018 hebben maart en april hele warme dagen gekend. Een vaarvakantie in het voorjaar is dan ook zeker een aanrader. Alles is mogelijk: Genieten van de zon en een strak blauwe lucht, maar ook een stevige bries en klaterende regen. Dit maakt het varen afwisselend.

 

 

De Route Friesland

Drachten – Eernewoude, Grou, Sneek, Heeg, Woudsend, Sloten – Lemmer

 

Inschepen in Drachten: De koffie is klaar en de kachel aan boord staat aan. Aan boord geven wij uitleg en een proefvaart is mogelijk.

 

Drachten, Wijde Ee, Hooidamssloot, Eernewoude
Aanleggen Hotel Princenhof, jachthaven Eernewoude, jachthaven Westerdijk Eernewoude, Folkertssloot, Grou
Aanleggen Oostergo, Theehuis, Jachthaven
Grou, Prinses Margrietkanaal, Sneekermeer, Sneek
Aanleggen: De Domp, Sneeker jachthaven
Sneek, Prinses Margrietkanaal, Johan Frisokanaal, Heeg
Aanleggen: Heech bij de Mar, jachthaven Gouden Bodem
Heeg, Woudsend, Woudsend, Johan Frisokanaal, Prinses Margrietkanaal, Riensloot, Brandemeer, Sloten
Aanleggen: jachthaven en stad
Sloten, Brandemeer, Prinses Margrietkanaal, Lemmer
Aanleggen: Hotel Iselmar, binnenhaven Lemmer
Lemmer, Drachten
Met tussenstop in:
Langweer, Terherne, Grou, eindpunt Drachten.

 

De passende boot voor u

Wilt u graag informatie over een passende boot voor uw gezelschap. Wij kijken graag op basis van uw wensen samen met u naar een passende boot. Neem vrijblijvend contact op via [email protected] of telefonisch via 0512-513276. Wij hopen u graag in het voorjaar te verwelkomen!

 

*Actievoorwaarden

*De voorjaarskorting geldt niet in combinatie met andere kortingen of aanbiedingen.

*Korting geldt voor boekingen met afvaart van 1 maart t/m 11 april 2019. 

*De Drachtster Sloep (Elektro) en de Drachtster Sloep Cabin zijn uitgesloten van de actie.

*Afvaart is flexibel en ook per dag te boeken. Minimaal 2 dagen. Dagprijs wordt berekend door de weekpijs door 7 te delen. Hierop is de 20 % voorjaarskorting niet van toepassing.