Yachtcharter De Drait viert 10-jarig jubileum in Brandenburg

Jubileum Yachtcharter De Drait Brandenburg

Drachten – Yachtcharter De Drait verhuurt al tien jaar comfortabele motorjachten vanuit Brandenburg an der Havel in Duitsland. Op vrijdag 15 maart zijn de vijftien motorboten vanuit Drachten begonnen aan hun jaarlijkse overtocht. Na een tocht van ruim 650 kilometer arriveren zij op vrijdag 31 maart in Brandenburg, waar zij dit jaar voor het tiende watersportseizoen zullen worden verhuurd aan een veelzijdig watersportpubliek uit binnen- en buitenland.

 

In Friesland is De Drait al ruim 35 jaar actief in de watersport en in 2009 is de verhuurbasis in Brandenburg toegevoegd aan het bestaande aanbod. Deze basis wordt gerund door een eigen lokaal watersportteam, zodat de kennis en het enthousiasme van het watersportgebied op de verhuurgasten kan worden overgebracht.

 

De motorboten zijn op de eigen werf in Drachten gebouwd, waar zij in de wintermaanden terugkeren voor jaarlijks onderhoud. Door beide teams wordt hier ’s winters intensief samengewerkt aan zowel service als marketing. In het voor- en najaar worden de boten overgevaren door enthousiaste watersporters. Zij maken van de unieke mogelijkheid gebruik om beide vaargebieden te ontdekken.

 

De regio Brandenburg wordt steeds populairder onder Nederlandse watersporters.  Niet alleen kan de natuurliefhebber zijn hart ophalen rondom rivier de Havel, maar is de Duitse hoofdstad Berlijn de ideale aanleglocatie voor de cultuurliefhebber. Als wereldstad met een rijke cultuur en geschiedenis is het mogelijk om in Berlijn langs diverse bezienswaardigheden te varen. De vele kastelen en gezellige binnenstad maken Potsdam de ideale bestemming voor een weekend of midweek.

 

Dit jaar is door De Drait ingezet op innoveren en het leggen van verbindingen. De samenwerking tussen beide watersportteams en het aanbieden van overvaarten is hier een goed voorbeeld van. De komende tijd zal deze samenwerking verder uitgebreid worden met het digitaal aanbieden vaarroutes en waterkaarten.