Ontdek Brandenburg

Bent u watersportliefhebber en houdt u naast van bezienswaardigheden ook van cultuur en ongerepte natuur? Dan is de regio Brandenburg de ideale regio om ontdekt te worden vanaf het water. Met zijn vele meren, kanalen en rivieren biedt de regio ongekende mogelijkheden voor bootvaarders. Het gebied wordt niet voor niets steeds populairder onder watersporters. Op deze pagina staan praktische tips, reisinspiratie en informatie. Klik voor meer informatie op de blokken hieronder.

 

De regio staat niet alleen bekend om zijn prachtige meren, maar ook om de Duitse hoofdstad. Deze bevindt zich op 70 kilometer vaarafstand. Leg aan in Berlijn in de buurt van de bezienswaardigheden en geniet hier van de diversiteit die de stad te bieden heeft. Tevens beschikt deze regio over een ongerepte natuur met een verscheidenheid aan flora en fauna. Vaar eenvoudig richting het Plauemeer, stad Brandenburg en Werder, maar ook het cultuurrijke Potsdam bevindt zich op korte afstand. Vanaf het waterwegenkruispunt kunt u over de rivieren de Elbe en Oder varen. Kies anderzijds voor het bevaren van de rivier de Havel en geniet van de ongerepte natuur.

 

Yachtcharter De Drait verhuurt hier een moderne vloot bestaande uit vijftien jachten. Voor elke groep bieden wij een passende boot, bijvoorbeeld voor families of vrienden. Op deze luxe jachten kunt u ontspannen op het water verblijven. Gooi het anker uit en zwem in de rivier de Havel of geniet van een drankje op het achterdek. Onze jachten worden verhuurd vanaf een voormalige scheepswerf, die de afgelopen jaren is omgebouwd tot watersportcentrum Marina Brandenburg. Hier beschikken wij naast een eigen verhuursteiger ook over een havenkantoor en servicepunt. Gelegen in het grootste watersportgebied van Europa bieden wij een vaarvakantie vol service.

Brandenburg