Vaargebied Brandenburg (DE)

Het vaargebied van Berlijn & Brandenburg

Naast dat we vanuit onze jachthaven in Drachten boten verhuren, besloten we dat in 2008 ook te doen vanuit Brandenburg an der Havel. En dat deden we niet zonder reden: Brandenburg is een geweldige uitvalsplek voor een vaarvakantie in Duitsland. Aan de ene kant vind je het bruisende en rauwe Berlijn, waarvan de binnenstad gemakkelijk per boot bezocht kan worden. Aan de andere kant kom je tot rust door naar de rustige, natuurrijke plekjes aan de rivier de Havel te varen. 

Vanuit de jachthaven in Brandenburg verhuren we 19 motorboten. Heb je geen vaarbewijs? Dat is geen probleem. Op een groot gedeelte van de rivier de Havel heb je geen vaarbewijs nodig. Wat je dan wel nodig hebt is een zogenaamd Charterschein. Dit bewijs kun je halen door bij ons op de charterbasis een theorie- en praktijk instructie te volgen. Bovendien helpen we je graag met het uitstippelen van vaarbewijsvrije routes.

Meer informatie over het vaargebied Brandenburg vind je hieronder:


Enkele veelgestelde vragen

Heb ik een vaarbewijs nodig?

Voor onze boten heb je in Nederland geen vaarbewijs nodig. Dat komt omdat onze boten minder snel dan 20km per uur varen en kleiner zijn dan 15 meter.

In Duitsland heb je ook geen vaarbewijs nodig, maar wel een Charterschein. Dit is een korte theoretische en praktische instructie.

Hoe hard mag je in Nederland varen?

Op de meeste wateren mag je niet sneller varen dan 6, 9 of 12 kilometer per uur.

Kan ik een korte training volgen?

Ja dat kan zeker, met onze schipperstraining. Deze varieert van een korte training voorafgaand aan de huurperiode tot een dagcursus.

Wat moet ik zelf meenemen?

Het is raadzaam om het volgende op je inpaklijstje te zetten: handdoeken en theedoeken, muggenspray, beddengoed, zonnebrandcrème (!), kleingeld voor sommige bruggen.

Wat kan ik extra bijhuren?

Je kunt bij ons veel bijboeken, denk aan beddengoed, een fiets, schipperstraining en meer.

Mag een huisdier mee aan boord?

Jazeker. Voor € 75,- mag je trouwe huisdier mee aan boord.

Kunnen we ook vissen vanaf de boot?

Het is bijna overal toegestaan om een hengeltje uit te gooien, mits je een visvergunning hebt. Deze kun je bij ons kopen voor €10,-. Dan kun je een week vissen.

Copyright © 2024 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, DE