Vaargebieden

Ben je op zoek naar een bijzonder uitje of vakantie? Huur een boot vanuit onze jachthavens in Friesland of Brandenburg (Duitsland, omgeving Berlijn).

Bij ons kun je verschillende typen boten huren – van sloepen tot motorboten. Deze boten zijn geschikt voor groepen van 2 tot zelfs 14 personen. 

Je start je vaarvakantie vanuit onze jachthaven in Friesland of Brandenburg:

Friesland (Nederland)

Onze jachthaven in Drachten is dé uitvalsplek voor vaarroutes richting het prachtige Nationale Park de Alde Feanen, maar ook bekende watersportplaatsen Grou, Sneek, Leeuwarden en Lemmer. 

Liever wat langer varen? Dan kun je ook vertrekken richting het oosten, om het mooie Lauwersmeer of zelfs de bruisende studentenstad Groningen te ontdekken. 

 

Brandenburg (Duitsland)

Onze jachthaven in Brandenburg ligt in een prachtig deel van Duitsland: aan de ene kant vind je het hippe Berlijn, aan de andere kant ligt het indrukwekkende Magdeburg met haar vele Middeleeuwse gebouwen. 

Heb je meer behoefte aan rust en natuur? Dan vaar je eenvoudig naar één van de vele nationale parken in de omgeving.

 

Veelgestelde vragen

Heb ik een vaarbewijs nodig?

Voor onze boten heb je in Nederland geen vaarbewijs nodig. Dat komt omdat onze boten minder snel dan 20km per uur varen en kleiner zijn dan 15 meter.

In Duitsland heb je ook geen vaarbewijs nodig, maar wel een Charterschein. Dit is een korte theoretische en praktische instructie.

Hoe hard mag je in Nederland varen?

Op de meeste wateren mag je niet sneller varen dan 6, 9 of 12 kilometer per uur.

Kan ik een korte training volgen?

Ja dat kan zeker, met onze schipperstraining. Deze varieert van een korte training voorafgaand aan de huurperiode tot een dagcursus.

Wat moet ik zelf meenemen?

Het is raadzaam om het volgende op je inpaklijstje te zetten: handdoeken en theedoeken, muggenspray, beddengoed, zonnebrandcrème (!), kleingeld voor sommige bruggen.

Wat kan ik extra bijhuren?

Je kunt bij ons veel bijboeken, denk aan beddengoed, een fiets, schipperstraining en meer.

Mag een huisdier mee aan boord?

Jazeker. Voor € 75,- mag je trouwe huisdier mee aan boord.

Kunnen we ook vissen vanaf de boot?

Het is bijna overal toegestaan om een hengeltje uit te gooien, mits je een visvergunning hebt. Deze kun je bij ons kopen voor €10,-. Dan kun je een week vissen.

Copyright © 2024 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, DE