Vaargebied Friesland (NL)

Friesland is dé provincie van het water en daarmee een echt paradijs voor watersporters. De prachtige Friese meren staan allemaal met elkaar in verbinding door de vele vaarten, grachten en kanalen. Dat maakt de provincie ideaal om per boot te ontdekken. Heb je ondertussen behoefte aan een pauze, bijvoorbeeld om even te lunchen? Overal in de provincie zijn er meer dan genoeg (marrekrite) aanlegmogelijkheden te vinden. En dat op de mooiste plekjes.

Vanuit onze jachthaven in Drachten verhuren we onze boten. Dat is een mooie uitvalsplek, want van daaruit vaar je gemakkelijk richting gezellige watersportplaatsen als Grou, Lemmer en Sneek. Wil je graag wat langer varen? Vanuit Drachten vaar je zelfs de bruisende grachten van onze hoofdstad Amsterdam binnen. 

Heb je meer behoefte aan rust en ruimte? Het prachtige nationale Park de Alde Feanen is gemakkelijk per boot te ontdekken. Daarnaast kun je langere vaartochten maken naar andere omliggende natuurgebieden zoals de Weerribben, het IJsselmeer en de Waddeneilanden. 

Meer informatie over het vaargebied Friesland vind je hieronder:

Copyright © 2020 - Yachtcharter De Drait