Vaargebied Friesland (NL)

Friesland is dé provincie van het water en daarmee een echt paradijs voor watersporters. De prachtige Friese meren staan allemaal met elkaar in verbinding door de vele vaarten, grachten en kanalen. Dat maakt de provincie ideaal om per boot te ontdekken. Heb je ondertussen behoefte aan een pauze, bijvoorbeeld om even te lunchen? Overal in de provincie zijn er meer dan genoeg (marrekrite) aanlegmogelijkheden te vinden. En dat op de mooiste plekjes.

Vanuit onze jachthaven in Drachten verhuren we onze boten. Dat is een mooie uitvalsplek, want van daaruit vaar je gemakkelijk richting gezellige watersportplaatsen als Grou, Lemmer en Sneek. Wil je graag wat langer varen? Vanuit Drachten vaar je zelfs de bruisende grachten van onze hoofdstad Amsterdam binnen. 

Heb je meer behoefte aan rust en ruimte? Het prachtige nationale Park de Alde Feanen is gemakkelijk per boot te ontdekken. Daarnaast kun je langere vaartochten maken naar andere omliggende natuurgebieden zoals de Weerribben, het IJsselmeer en de Waddeneilanden. 

Meer informatie over het vaargebied Friesland vind je hieronder:


 

Enkele veelgestelde vragen

Heb ik een vaarbewijs nodig?

Voor onze boten heb je in Nederland geen vaarbewijs nodig. Dat komt omdat onze boten minder snel dan 20km per uur varen en kleiner zijn dan 15 meter.

In Duitsland heb je ook geen vaarbewijs nodig, maar wel een Charterschein. Dit is een korte theoretische en praktische instructie.

Hoe hard mag je in Nederland varen?

Op de meeste wateren mag je niet sneller varen dan 6, 9 of 12 kilometer per uur.

Kan ik een korte training volgen?

Ja dat kan zeker, met onze schipperstraining. Deze varieert van een korte training voorafgaand aan de huurperiode tot een dagcursus. Meer informatie vind je hier.

Wat moet ik zelf meenemen?

Het is raadzaam om het volgende op je inpaklijstje te zetten: handdoeken en theedoeken, muggenspray, beddengoed, zonnebrandcrème (!), kleingeld voor sommige bruggen.

Wat kan ik extra bijhuren?

Je kunt bij ons veel bijboeken, denk aan beddengoed, een fiets, schipperstraining en meer. Vind het volledige overzicht hier.

Mag een huisdier mee aan boord?

Jazeker. Voor € 45,- mag je trouwe huisdier mee aan boord.

Kunnen we ook vissen vanaf de boot?

Het is bijna overal toegestaan om een hengeltje uit te gooien, mits je een visvergunning hebt. Deze kun je bij ons kopen voor €10,-. Dan kun je een week vissen.

Vind meer veelgestelde vragen hier.

 

Copyright © 2021 - Yachtcharter De Drait – Friesland, NL & Brandenburg, DE