Schipperstraining

Altijd al kapitein willen zijn op een motorjacht, maar geen of weinig ervaring met het varen van een motorboot? Ook zonder vaarervaring kunt u een boot huren en een onbezorgde vaarvakantie genieten. Wij zorgen dat u voor vertrek over de nodige kennis en ervaring beschikt. Zo gaat u altijd vertrouwd op pad.

Ook al zijn al onze boten vaarbewijsvrij, je krijgt van onze ervaren schippers een duidelijke instructie na het inchecken en we helpen je graag met het vinden van je perfecte vaarbewijsvrije route. Toch is het soms fijn (en leuk!) om voordat je vertrekt meer ervaring op te doen. 

Om deze reden bieden wij een schipperstraining aan, voor zowel de beginnende als de minder ervaren watersporter, in drie verschillende vormen:

 • Korte trainingen voorafgaand aan de huurperiode voor iedereen die een boot bij ons heeft geboekt;
 • Cursus voor een dagdeel met open inschrijving;
 • Groepsarrangement voor de cursus voor een dagdeel.

Wanneer je veilig wilt varen is praktijkervaring belangrijk. Daarom vertellen wij je tijdens de schipperstraining in het kort de vaarregels. Daarnaast oefen je met onze instructeur diverse oefeningen op het water, zoals het aanleggen en wegvaren, vaartocht voorbereiden, keren in nauw vaarwater, noodstop, in en uit een box varen, varen bij bruggen en sluizen, enzovoort.

Korte schipperstraining (voorafgaand aan de huurperiode)

De korte schipperstraining is een één uur durende cursus, waarin je onder andere de basisvaardigheden van het boot varen leert: hoe je met de boot beweegt, aanlegt en keert in smal vaarwater. Deze training is speciaal voor de beginnende schipper en passen wij aan op jouw vaardigheden.

Ben je wat meer ervaren en wil je graag met behulp van onze ervaren instructeur wat meer oefenen? Wij bieden ook trainingen voor gevorderde schippers die graag hun speciale vaardigheden willen trainen, zoals bijvoorbeeld manoeuvreren en aanleggen.

Deze één uur durende schipperstraining vindt plaats voorafgaand aan de huurperiode, op de gehuurde boot.

In het kort:

 • Duur: 1 uur
 • Prijs: € 85
 • Locatie: Training vindt plaats op de gehuurde boot
 • Datum & tijd: Voorafgaand aan de huurperiode of de volgende ochtend

Boeken:

Ben je van plan een boot te boeken of heb je een boot geboekt en wil je graag een schipperstraining bijboeken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0) 512 – 513276 of te mailen naar contact@dedrait.com. Ook kun je het formulier extra’s bij boeken invullen. We horen graag van je!

Schipperstraining (cursus voor een dagdeel)

Wij organiseren regelmatig een schipperstraining op een van onze verhuurlocaties in Friesland (Drachten of Woudsend) of in Duitsland (Brandenburg/Havel). De eerstvolgende schipperstraining staat gepland op zaterdag 8 juni op onze locatie aan De Zwaan 20 in Woudsend. Deze training duurt ongeveer drie uur inclusief lunch. Deze training is leerzaam en leuk voor zowel de beginnende als de meer ervaren schipper en vindt plaats in groepsverband. Samen met een crew van maximaal vier personen nemen jullie om de beurt het roer over om zowel de kneepjes van het vak van een schipper als ook van een crew deelnemer te leren. De koffie en lunch is bij de training inbegrepen (afhankelijk van het tijdstip, voorafgaand of na de training). Daarnaast heb je de mogelijkheid om vragen te stellen of specifieke manoeuvres te leren.

In het kort:

 • Duur: 3 uren (09.00 – 12.00 uur met aansluitend een lunch / 13.00 – 16.00 uur met voorafgaand een lunch)
 • Prijs: € 150
 • Locatie: Yachtcharter De Drait in Woudsend
 • Datum & tijd: zaterdag 8 juni

Groepsarrangement voor de Schipperstraining (cursus voor een dagdeel)

Wil je de Schipperstraining boeken voor jouw familie of vriendengroep? Reserveer dan de schipperstraining volgens het groepsarrangement. Met een groep tot maximaal 8 personen krijg je een privé Schipperstraining op de boot met jouw crew! De kosten hiervoor zijn €600,-. Stuur ons een mail met jouw aanvraag en vraag naar de mogelijkheden.

Boeken:

Wil je meer informatie ontvangen of je aanmelden? Stuur dan een e-mail naar contact@dedrait.com of neem contact op via +31 (0) 512513276. Mocht je willen blijven overnachten op een van onze motorjachten voorafgaand of na de schipperstraining? Vraag ons dan naar de beschikbaarheid en de mogelijkheden.

Meer informatie over de schipperstraining ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de informatie met betrekking tot de schipperstraining? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Copyright © 2024 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, DE