Uniek overnachten op het water in Friesland

Uniek overnachten op het water in Friesland

Wil je eens ervaren hoe is het om te overnachten op een houseboat? Om ‘s ochtends wakker te worden van de zon die over het water glinstert, het kabbelende water en de eenden en vogels die je begroeten? Bij Jachthaven De Drait kunt u gedurende de winterperiode een unieke overnachting op het water boeken. Onze Houseboats* liggen aangemeerd aan de boulevard op de jachthaven. Vanaf deze locatie kunt u heerlijk op het water vertoeven en genieten van de rust en de natuur.

*De boten bevinden zich op een vaste plek op onze jachthaven. Je kunt niet varen met de boten, maar wel gebruik maken van alle faciliteiten aan boord en op de jachthaven. De boten worden in deze tijd van het jaar uitsluitend verhuurd als drijvende (stilliggende) vakantiewoning. Niet beschikbaar van 22 december 2023 tot en met 7 januari 2024. Wil je liever varen? Bekijk dan ons aanbod huurboten.

De Houseboats zijn er in verschillende uitvoeringen. (prijzen voor 2 personen)

De bovengenoemde prijzen zijn voor 2 personen en incl. beddengoed en handdoeken. 

De volgende extra’s zijn bij te boeken tijdens de overnachting:

  • Keukendoeken €8,-;
  • Fiets €8,- per dag;
  • Huisdier toeslag €15,- per dag.

Prijsvoorbeeld Campi 300 of BunBo: U kunt al een overnachting boeken voor 2 personen van 2 nachten vanaf slechts €225,- (incl. schoonmaakkosten, beddengoed en handdoeken, excl. toeristenbelasting van €1,50 p.p.p.n.). Voor elke bijkomende nacht wordt €100,- gerekend. Voor iedere extra persoon wordt €30,- per nacht gerekend. Minimale verblijfsperiode van 2 nachten.

Voorzieningen

Op de jachthaven is een gemeenschappelijke sanitairruimte met toiletten aanwezig. Tegen betaling kun je ook gebruik maken van douches, onze wasmachine en droger.

De omgeving

Drachten ligt centraal in het noorden van Friesland en is zowel over het water als over de weg makkelijk bereikbaar. Drachten ligt op een half uur rijden van Groningen, Dokkum, Leeuwarden en Sneek. Er zijn verschillende fietsroutes die langs Drachten gaan, zoals bijvoorbeeld de pontjesroute die door het Nationaal Park ‘De Alde Feanen’ gaat. 

Activiteiten en bezienswaardigheden

Kinderboerderij De Naturij, Zwembad De Welle, Subtropisch zwembad Swimfun Joure, Dierentuin Aqua Zoo Leeuwarden, Eise Eisinga Planetarium Franeker (Unesco werelderfgoedlijst sinds september 2023), Schaatsbaan Elfstedenhal Leeuwarden, Schaatsbaan Thialf Heerenveen, Fries Museum Leeuwarden, Wandelen in de Friese bossen (Beetsterzwaag), Centrum Drachten, Leeuwarden Centrum ca. 30 km, Groningen centrum ca. 30 km, Nationaal Park De Alde Feanen, Bakkeveense Duinen en nog veel meer.

De groene omgeving waarin de jachthaven zich bevindt is de perfecte locatie om te wandelen, fietsen, kanoën en natuurlijk te varen. Op de jachthaven kun je daarom fietsen, motorjachten, sloepen, kano’s en SUP-boards huren.

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Friese hoofdstad Leeuwarden, geniet van een heerlijke dag op de Friese wateren met een sloep of ontdek het centrum van Drachten, dat zich op fietsafstand van de jachthaven bevindt. Hier kan je gezellig shoppen maar ook de schouwburg De Lawei, een bioscoop, Museum Dr8888 en verschillende eetgelegenheden bezoeken. 

Hoe te boeken: overnachten op een jacht?

Wil je deze unieke ervaring op het water boeken? Dat kan eenvoudig door een mail te sturen naar contact@dedrait.com of bel naar +31512513276 met je boekingsaanvraag of eventueel andere vragen en wij helpen je graag. We zien je graag op de jachthaven!

Wat anderen hierover zeggen:

“Leuke manier om te overnachten op het water. Wij hadden een mooie ruime boot en werden goed en vriendelijk geholpen. Wij gaan dit zeker nog eens doen en dan ook varen in Friesland.”
– Christian

“Leuke manier om eens op een andere manier te overnachten. Heerlijk plekje op het water. Het ontvangst en de verdere hulp was vriendelijk en professioneel.”
– Patroesja

“Ontzettend leuke accommodatie. We hebben het ontzettend naar onze zin gehad aan boord. Volgende keer komen we terug, maar dan zeker ook om te varen.”
– Rob

Copyright © 2024 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, DE