Motorboot huren

Ben je op zoek naar een bijzonder uitje of vakantie? Huur eens een boot!

Een vaarvakantie betekent plezier voor iedereen: avontuur en spanning voor de (aspirant) schipper, rust voor de boekenwurm, actie voor de fanatieke zwemmer of schoonspringer (op bepaalde plekken) en heel veel pret en nieuwe indrukken voor de allerkleinsten. Een motorboot huren bij Yachtcharter De Drait betekent een onvergetelijke vaarvakantie op het water.

Of je nu op zoek bent naar een boot voor een romantische week varen met z’n tweeën of een weekend lol maken met uw hele familie of voetbalteam – bij ons kun je allerlei verschillende typen motorboten huren – van een Doerak tot de Renal. Deze boten zijn geschikt voor groepen van 2 tot zelfs 14 (!) personen. 

Beschikbare boten

Hieronder zie je welke motorboten wij in Drachten (Friesland), Woudsend (Friesland) en Brandenburg (Berlijn – Duitsland) voor je beschikbaar hebben. Gebruik de filters om sneller de boot te vinden die bij je wensen past. 

 

Vaarroutes vanuit Drachten en Woudsend (Friesland) en Brandenburg (Duitsland)

Vanuit onze eigen jachthavens in Drachten (Friesland), Woudsend (Friesland) en Brandenburg (omgeving Berlijn, Duitsland) verhuren wij – Yachtcharter de Drait – onze boten. Ideale locaties, want beide vaargebieden zijn de perfecte uitvalsplekken voor vaarroutes richting natuurrijke plekjes, maar ook om bruisende steden als Berlijn te ontdekken.

Bekijk onze favoriete vaarroutes in beide vaargebieden hier.

Varen zonder vaarbewijs

Heb je geen vaarbewijs? Dat is meestal geen probleem. Meer informatie over varen zonder vaarbewijs in Nederland en Duitsland vind je hier.

Waarom een motorboot huren bij Yachtcharter de Drait?

Onze prachtige schepen ontwikkelen en bouwen we op onze eigen werf in Drachten. Dat doen we al meer dan 35 jaar, en daar zijn we ontzettend trots op. Omdat we liefde hebben voor het vak doen we alles zelf; van het onderhoud en de schoonmaak tot de vaarinstructies. Kortom: we doen er alles aan om van jouw vaarvakantie een ervaring te maken die je nooit meer vergeet.

Veelgestelde vragen

 

Heb ik een vaarbewijs nodig?

Voor onze boten heb je in Nederland geen vaarbewijs nodig. Dat komt omdat onze boten minder snel dan 20km per uur varen en kleiner zijn dan 15 meter.

In Duitsland heb je ook geen vaarbewijs nodig, maar wel een Charterschein. Dit is een korte theoretische en praktische instructie.

Hoe hard mag je in Nederland varen?

Op de meeste wateren mag je niet sneller varen dan 6, 9 of 12 kilometer per uur.

Kan ik een korte training volgen?

Ja dat kan zeker, met onze schipperstraining. Deze varieert van een korte training voorafgaand aan de huurperiode tot een dagcursus. Meer informatie vind je hier.

Wat moet ik zelf meenemen?

Het is raadzaam om het volgende op je inpaklijstje te zetten: handdoeken en theedoeken, muggenspray, beddengoed, zonnebrandcrème (!), kleingeld voor sommige bruggen.

Wat kan ik extra bijhuren?

Je kunt bij ons veel bijboeken, denk aan beddengoed, een fiets, schipperstraining en meer. Vind het volledige overzicht hier.

Mag een huisdier mee aan boord?

Jazeker. Voor €75,- mag je trouwe huisdier mee aan boord.

Kunnen we ook vissen vanaf de boot?

Het is bijna overal toegestaan om een hengeltje uit te gooien, mits je een visvergunning hebt. Deze kun je bij ons kopen voor € 10,-. Dan kun je een week vissen.

Copyright © 2024 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, DE