Vaargebied Woudsend (NL)

Onze jachthaven in Woudsend!

Friesland is dé provincie van het water en daarmee een echt paradijs voor watersporters. De prachtige Friese meren staan allemaal met elkaar in verbinding door de vele vaarten, grachten en kanalen. Dat maakt de provincie ideaal om per boot te ontdekken. Heb je ondertussen behoefte aan een pauze, bijvoorbeeld om even te lunchen? Overal in de provincie zijn er meer dan genoeg (marrekrite) aanlegmogelijkheden te vinden. En dat op de mooiste plekjes.

Woudsend

Woudsend is een echt watersportdorp door de unieke ligging tussen het Heegermeer en het Slotermeer en aan de Elfstedentochtroute. Het oude handelsdorp met haar twee molens heeft de charme van vroeger weten te bewaren en is zeker een bezoekje  waard. Door de centrale ligging van het dorp is Woudsend een ideale uitvalsbasis voor een onvergetelijke vaarvakantie.

Woudsend is een oud handelsdorp en heeft een mooi oud centrum. Je vindt er smalle steegjes, historische panden, galeries en ook twee molens: Houtzaagmolen de Jager en Korenmolen ‘t Lam. Daarnaast vind je in Woudsend gezellige restaurants en terrassen aan het water.

In de zomer is het er gezellig druk, en is er wekelijks een markt met verse streekproducten en andere verrassende artikelen. Ook zijn er activiteiten voor jong en oud.

Vanuit Woudsend vaar je langs pittoreske dorpjes en de Friese steden, zoals bijvoorbeeld Sneek en Leeuwarden, maar bijvoorbeeld ook Bolsward, Workum, Sloten en Stavoren, die ook zeker een bezoekje waard zijn. Bekende populaire watersportplaatsen als Eernewoude en Grou zijn ook goed te bereiken, evenals het mooie nationale park De Alde Feanen, nabij ons servicepunt in Drachten.

Yachtcharter De Drait Woudsend is goed te bereiken met de auto. Tevens is er bij de jachthaven voldoende parkeergelegenheid.

Voor meer specifieke informatie over Woudsend, de boten, prijzen en vaargebieden klikt u hier!

Meer informatie over het vaargebied Friesland vind je hieronder:

Copyright © 2024 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, DE