Ontdek de kwaliteit van een vaarvakantie in Friesland

Heerlijk boot varen in Friesland bij Yachtcharter De Drait

Boot varen in Friesland is een unieke beleving! Vanaf het eerste moment dat je de jachthaven op komt ervaar je eigenlijk gelijk al een vakantiegevoel. Wanneer je aan boord stapt bevind je je gelijk op je verblijfsaccommodatie. Je richt je boot naar eigen smaak in en ontspant met een vers gezet kopje koffie of een heerlijk drankje in de salon of op het achterdek. Vervolgens meldt een van onze instructeurs zich bij je aan boord voor het geven van een instructie over de boot en indien gewenst het maken van een proefvaart.

Eerste keer boot varen bij Yachtcharter Drait

Yachtcharter De Drait is een veelzijdig bedrijf. In Drachten wordt de chartervloot verhuurd vanuit een jachthaven met eigen ligplaatsen aan de boulevard. Dit heeft als voordeel dat je met je auto kunt doorrijden tot aan de boot. Hierna kun je gemakkelijk je spullen aan boord brengen en wij hebben een groot parkeerterrein voor je auto tijdens je vaarvakantie, hier kun je je auto gratis parkeren.

Wanneer je de box uitvaart ben je snel op het ruime vaarwater richting de bekende watersportplaatsen Eernewoude en Grou. Blijf je ’s avonds liever nog even in de jachthaven en vertrek je de volgende dag? Geniet dan van de zonsondergang op het achterdek. Of ontmoet andere watersporters in de Captains Lounge of op een van de nabijgelegen terrassen. Wil je nog even sporten voor vertrek? Op de jachthaven, in het Drachtsterbos en het Slingepark kun je in de buitenlucht sporten. In het Slingepark kun je zelfs met fitnesstoestellen aan je conditie werken.

Onze medewerkers delen graag hun passie voor watersport. Zij vertellen je graag meer over de boot tijdens een uitgebreide instructie en daarnaast kunnen zij je ook van alles vertellen over het vaargebied Friesland, de jachthaven, Drait Yachts en de jachtwerf.

Friesland als vakantiebestemming

Friesland is de ideale watersportprovincie. Een boot huren bij Yachtcharter De Drait staat bij vele gasten jaarlijks op het vakantieprogramma. Tijdens iedere vaartocht, of het nu een weekend, midweek, week of langere periode is, ontdek je weer een nieuw stukje van het veelzijdige Friesland. Wist je dat Friesland zelfs zijn eigen geschiedenis, cultuur, taal, sporten en tradities heeft? Bekende voorbeelden zijn natuurlijk Fierljeppen, suikerbrood, Fryske Dûmkes en de klederdracht van Hindelopen. Voor natuurliefhebbers zijn er heel veel mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een van de nationale parken ontdekken of aanleggen midden in de natuur bij een Marrekrite ligplaats.

Friezen zijn zelf fervente watersporters, daarom vertelt de lokale bevolking je graag over de bezienswaardigheden in de provincie Friesland. Daarnaast zijn Friezen gastvrij en is het niet ongebruikelijk dat je als toerist als vaste gast verwelkomd wordt in een restaurant en gerust weer dezelfde tafel toegewezen krijgt. Friezen zijn trots op hun provincie en nemen zelf graag deel aan de vele evenementen in de provincie.

Route plannen

Yachtcharter De Drait is voortdurend bezig met het ontdekken van nieuwe vaarroutes. Hierin verwerken wij zeker de mooiste plekjes van Friesland. Bij het varen staat rust voorop, haast je dan ook zeker niet. Het varen met een boot is een beleving op zich! Ontdek de vele vogels, ga heerlijk vissen of leg aan in een van de nationale parken. Daarnaast hebben wij ook vele routes ideaal voor stadsliefhebbers, een rondtocht langs dorpen of een vaartocht over de Friese Meren. Tijdens je vaartocht kun je ook een bezoek brengen aan een van de noordelijke hoofdsteden, zoals Leeuwarden en Groningen. Voor meer uitdaging kun je een van de volgende thema’s ontdekken tijdens je vaartocht: Turfvaart, Veenafgraving Kalenberg, historische scheepsbouw of bezoek een van de Hanzesteden.

Vloot

De vloot van Yachtcharter De Drait is veelzijdig. Zo kun je bij ons al een boot huren vanaf 2 personen. Deze DrachsterSloep is geschikt voor het ontspannen varen, heerlijk aanleggen en staat bekend om zijn eenvoudige manoeuvreerbaarheid. Met onze houseboat beschik je over een varende woning met het comfort van een huis. Je kunt iedere dag een nieuwe aanlegplaats ontdekken in de omgeving van Jachthaven De Drait.

Wanneer je graag een grotere tocht wilt varen en veel van Friesland of Noord-Nederland wilt ontdekken, kies je voor een van de motorjachten uit onze vloot. Onze motorjachten beschikken over een diversiteit van indelingen, comfort, uitrusting, uitstraling en vaareigenschappen. De motorboten zijn vanaf 2 tot maar liefst 14 personen en beschikken over 1 tot en met 7 hutten. Kies een boot met een open kuip, een geïntegreerde achterbank, volledige gesloten tent, centrale verwarming, isolatieglas, navigatieapparatuur of wees geheel zelfvoorzienend met de aanwezige stroomgenerator.

Zin in een vaarvakantie bij De Drait?

Wil je boot varen in Friesland en ben je benieuwd naar onze mogelijkheden? Bekijk dan onze boekingskalender of gebruik onze ‘zoek en boek-functie‘ op de website voor het maken van een aanvraag of boeking. Kom je er niet uit of wil je graag eerst meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag bij al je vragen.

Copyright © 2024 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, DE