In- en uitchecken tijdens je vaarvakantie

Inchecken

Aankomst in de jachthaven

Nadat je bij ons een boot hebt geboekt, ontvang je van ons een boekingsbevestiging in de mail. In die boekingsbevestiging staat het tijdstip vanaf wanneer je de boot op kunt. Je kunt met de auto over het terrein rijden en vlak voor de boot parkeren. Op ons buitenterrein in Drachten kost parkeren € 5 per dag, € 15 per weekend/midweek en € 25 per week (overdekt parkeren: € 15 per dag, € 75 per week). In Brandenburg zijn de parkeerkosten buitenterrein € 10 per dag, € 30 per weekend/midweek en € 50 per week.

Instructie

Na aankomst krijg je van één van onze ervaren instructeurs een instructie. Verwacht je na 17.00 uur aan te komen? Laat dit ons dan even weten via 0512-513276 of een mail naar contact@dedrait.com, met je reserveringsnummer. In dat geval kunnen we de instructie eventueel de volgende dag doen. 

Routes

De waterkaarten van Groningen, Friesland en Noord-West Overijssel zijn standaard aan boord van onze boten in Drachten. De waterkaart Berlijn-Brandenburg is is standaard aanwezig op onze boten in Brandenburg.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om één van onze uitgewerkte routes te varen of met de instructeurs te bespreken welke route bij jullie wensen past. Meer informatie over routes in Friesland en Brandenburg vind je hier

Winkels

Wil je nog wat boodschappen doen voor vertrek? 

  • In Drachten ligt de supermarkt (Jumbo) op 6 minuten rijden van onze jachthaven, in het winkelcentrum ‘De Drait’. Daar is onder andere ook een pinautomaat en een drogist te vinden.
  • In Brandenburg ligt de dichtstbijzijnde supermarkt (REWE) op 2 kilometer afstand van de jachthaven. Daar vind je ook een apotheek, bloemenwinkel, snackbar, viswinkel, geldautomaat en postkantoor.

Uitchecken

Terugkomst

Bij terugkomst kun je het jacht in één van de boxen aan de steiger aanleggen. Onze havenmeester zorgt ervoor dat je jacht wordt afgetankt. Zorg ervoor dat je van boord bent voor de vermelde tijd op je boekingsbevestiging. De boot moet dan namelijk weer klaargemaakt worden voor de volgende afvaart. 

Afrekening

Het uitchecken wordt gedaan in ons havenkantoor. Hier maken we een eindafrekening van de kosten, welke worden verrekend met de betaalde borgsom. In het havenkantoor kun je met pin en contant betalen.

Copyright © 2024 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, DE