Extra bij te boeken

Wil je je vaarvakantie nog leuker, gemakkelijker en completer maken? Bij ons kun je verschillende extra’s bijboeken. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een fiets, wanneer je bijvoorbeeld de omgeving eens op een andere manier wilt verkennen. Of huur een bijbootje of kano, waarmee je mooie kleine riviertjes en vaartjes kunt ontdekken. Heb je al een vaarvakantie bij ons geboekt en wil je extra’s aanvragen? Klik dan op onderstaande button om het online formulier te openen, mail naar contact@dedrait.com of bel +31512513276

 
 
Al onze boten zijn uitgerust met een volledige inventaris aan boord voor het aantal personen waarvoor de boot geschikt is. Hieronder lees je meer over de extra’s die je bij je vaarvakantie kunt bijboeken. De beschikbaarheid van sommige extra’s is afhankelijk van de locatie waar je je boot hebt gehuurd, namelijk Drachten (Friesland), Woudsend (Friesland) of Brandenburg a.d. Havel (Duitsland). 
 

Extra bij te boeken Yachtcharter De Drait

Beddengoed 

Brandenburg: Je vindt dekbedden en hoofdkussens aan boord van onze boten. Je kunt eigen beddengoed meebrengen of bij huren voor € 17 per persoon. 

Drachten & Woudsend: Hoofdkussens zijn standaard aan boord. Je kunt zelf een dekbed en beddengoed of slaapzak meebrengen. Ook kun je een dekbed bij huren voor € 10 per persoon of het beddengoed (compleet) voor € 22 per persoon bij boeken.  

Fiets 

Vind je het leuk om ook per fiets de omgeving te verkennen? Wij verhuren fietsen met versnellingen. De fietsen zijn gemakkelijk mee te nemen aan boord. 

Fiets in Brandenburg & Drachten voor € 8 per dag / € 50 per week | Vouwfiets in Woudsend voor € 8 per dag / € 50 per week.

Huisdier

Wil je graag varen met je trouwe viervoeter of een ander huisdier? Dat is mogelijk, je huisdier is namelijk van harte welkom op al onze jachten, houseboats en sloepen.

€ 75 per huisdier

Schipperstraining

Ben je een beginnende schipper en wil je graag wat extra ervaring op doen voor het varen? Dan kun je een extra schipperstraining boeken: een 1 uur durende training op je gehuurde boot voor je afvaart. Meer informatie over de schipperstraining vind je hier

€ 85 (1 uur) in Drachten, Woudsend & Brandenburg 

Afkoop eigen risico 

Al onze boten hebben een eigen risico voor de huurder ter hoogte van de borgsom. Het is mogelijk om dit eigen risico af te kopen. Meer informatie hierover vind je op de pagina over verzekeringen.

Prijs is afhankelijk van type boot

Annuleringsverzekering

Het is mogelijk om bij het huren van een van onze boten een annuleringsverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vind je hier

5% van de huursom

Set van 3 handdoeken

Je kunt een set van 3 handdoeken bij boeken aan boord van onze boten in Drachten, Woudsend en Brandenburg. 

€ 12 per set

Keukenhanddoeken

Je kunt een set van 3 keukendoeken bij boeken aan boord van onze boten in Drachten, Woudsend en Brandenburg. 

Parkeren 

Op onze jachthavens in Drachten en Woudsend is het mogelijk om je auto op het terrein van de jachthaven te parkeren voor € 5 per dag, € 15 per weekend/midweek of € 25 per week.

In Brandenburg bedragen de parkeerkosten € 10 per dag, € 30 per weekend/midweek of € 50 per week. 

Parkeren in de hal 

In Drachten en Woudsend kun je je auto ook parkeren in onze afgesloten overdekte loods voor € 15 per dag of € 75 per week. 

Visvergunning

Op de Nederlandse wateren is het bijna overal toegestaan om een hengeltje uit te gooien, mits je een visvergunning hebt. Je kunt daarvoor een weekvergunning Friesland bij ons kopen, waarmee je op vele locaties kunt vissen. De kosten bedragen € 10 per persoon per week en de visvergunning is te koop in Drachten & Woudsend. 

Zwemvest 

Veiligheid op het water is belangrijk. Daarom verhuren wij voor kinderen en volwassenen zwemvesten. Houd er rekening mee dat zwemvesten in Friesland verplicht zijn bij een vaartocht op de Zone II-wateren, zoals het IJsselmeer en de Waddenzee. In Brandenburg vind je zwemvesten aan boord en in Drachten en Woudsend zijn deze bij te huren voor € 5 per stuk. 

Bijboot

Onderweg de kleine vaartjes ontdekken? Dat kan met onze bijboot. Onze bijboten hebben een buitenboordmotor en zijn gemakkelijk mee te nemen achter het gehuurde motorjacht. 

Bijboot met console 9.9 pk: € 375 per week excl. bijdrage benzine (Alleen te huur in Drachten)
Bijboot zonder console 2-4 pk: € 195 per week excl. bijdrage benzine (Alleen te huur in Drachten & Woudsend)

Kano’s en SUP-boards 

Wil je in alle rust de omgeving verkennen? Daarvoor is een kano of SUP-board ideaal. Wij verhuren verschillende typen kano’s, van één tot drie personen. 

1-persoonskano: € 100 per week (te huur in Drachten)
SUP-Board: € 100 per week (te huur in Drachten en Woudsend)
2 – persoonskano: 
€ 110 per week (te huur in Drachten)
Canadese kano:
€ 120 per week (te huur in Drachten)

Charterpakket (varen op Waddenzee / IJsselmeer in Friesland)

Ben je ervaren schipper? Dan is het mogelijk om met onze boten ook de Zone II wateren te bevaren, zoals de Waddenzee en het IJsselmeer. Dit pakket bevat hydrografische kaarten, peilkompas, noodsignaal, getijdenatlas en een verrekijker. Het bevaren van de Zone II wateren mag alleen na toestemming van ons, wanneer duidelijk is dat je een ervaren schipper bent. Bij het bevaren van deze wateren dienen zwemvesten voor elke opvarende aan boord te zijn. Je kunt het charterpakket bijboeken voor € 75.

Hout voor de kachel in de Bungalowboot 

Onze BunBo zijn prachtige woonboten met een gezellige houtkachel. Standaard zijn er een aantal zakken hout aan boord aanwezig. Wanneer je hout aan boord van de BunBo gebruikt, wordt € 14 per zak berekend. 

Waterkaart Friesland

Voor vertrek alvast een route uitstippelen? Vraag dan naar de waterkaart van Friesland. Wij sturen de waterkaart, indien mogelijk, voor vertrek per post toe. De Drait waterkaart van Friesland kost € 9,95. 

Charterschein

Brandenburg: Ben je niet in het bezit van een vaarbewijs en wil je toch een boot huren in Brandenburg? Dan heb je een Charterschein nodig. Deze kun je bij ons halen na een korte cursus. Het Charterschein is geldig voor de hele huurperiode. Meer informatie over het Charterschein vind je hier. Het Charterschein voor de Campi 300 Houseboat om te varen tussen Potsdam en Havelberg behaal je voor € 55. Het Charterschein voor onze motorboten, Safari Houseboat, Campi 340 en Campi 400, om te varen tussen Havelberg en Brandenburg stad behaal je voor € 80.

Copyright © 2024 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, DE