Extra bij te boeken

Wil je je vaarvakantie nog leuker, gemakkelijker en completer maken? Bij ons kun je verschillende extra’s bijboeken. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een fiets, wanneer je bijvoorbeeld de omgeving eens op een andere manier wilt verkennen. Of huur een bijbootje of kano, waarmee je mooie kleine riviertjes en vaartjes kunt ontdekken. Extra’s aanvragen voor je vaarvakantie? Klik dan op de onderstaande button om het online formulier te openen.

Hieronder lees je meer over de extra’s die je bij je vaarvakantie kunt bijboeken. De beschikbaarheid van sommige extra’s is afhankelijk van de locatie waar je je boot hebt gehuurd in Drachten (Friesland), Woudsend (Friesland) of Brandenburg (Duitsland).

Alle locaties (Brandenburg, Drachten & Woudsend)

Beddengoed

Al onze boten hebben een volledige inventaris aan boord voor het aantal personen waarvoor de boot geschikt is. Op onze boten in Brandenburg liggen standaard ook dekens voor iedereen. Hierdoor hoef je alleen nog beddengoed (inclusief dekens – als je een boot gehuurd hebt in Drachten of Woudsend) en handdoeken (ook apart bij te boeken) mee te nemen. 

Heb je liever dat wij het beddengoed voor je regelen? Dat kan. In dat geval zorgen wij ervoor dat er schoon beddengoed op alle bedden ligt als je aan boord komt. 

Brandenburg € 12 per persoon / Drachten & Woudsend € 18 euro per persoon

Fiets

Vind je het leuk om ook per fiets de omgeving te ontdekken? Wij verhuren fietsen met versnellingen. De fietsen zijn gemakkelijk mee te nemen aan boord.

€ 5 per dag / € 30 per week

Je huisdier mee aan boord

Wil je graag varen met je trouwe viervoeter? Dat is mogelijk, je huisdier is namelijk van harte welkom op onze jachten.

€ 45 per huisdier

Schipperstraining

Ben je een beginnende schipper en wil je graag wat extra ervaring op doen voor het varen? Dan kun je een extra schipperstraining boeken: een 1 uur durende training op je gehuurde boot voor je afvaart. Meer informatie over de schipperstraining vind je hier

€ 85 (1 uur)

Afkoop eigen risico

Al onze boten hebben een eigen risico voor de huurder ter hoogte van de borgsom. Het is mogelijk om dit eigen risico af te kopen. Meer informatie hierover vind je op de pagina over verzekeringen.

Prijs is afhankelijk van type boot

Annuleringsverzekering

Het is mogelijk om bij het huren van een van onze boten een annuleringsverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vind je hier

5% van de huursom

Extra bij te boeken Drachten & Woudsend

Set van 3 handdoeken

€ 10 per set

Keukenhanddoeken

Set van drie stuks voor € 6.

Dekbed

€ 8 euro per dekbed

Parkeren in de hal

Op het terrein van de jachthaven is een grote openlucht parkeerplaats, omheind met hekwerk. Hierop kun je in Drachten gratis parkeren en in Woudsend tegen betaling. Wil je liever afgesloten in onze overdekte loods parkeren? Dan kan dat in onze geïsoleerde hal. 

€ 15 per auto per dag | € 75 per auto per week

Visvergunning

Op de Nederlandse wateren is het bijna overal toegestaan om een hengeltje uit te gooien, mits je een visvergunning hebt. Je kunt daarvoor een weekvergunning bij ons kopen, waarmee je op vele locaties kunt vissen. 

€ 10 per vergunning per week

Zwemvest

Veiligheid op het water is belangrijk. Daarom verhuren wij voor kinderen en volwassenen zwemvesten. Houd er rekening mee dat zwemvesten verplicht aan boord moeten zijn bij het bevaren van Zone II wateren, zoals het IJsselmeer, de Waddenzee en de grote rivieren. 

€ 5 per zwemvest

Bijboot

Onderweg ook de kleine vaartjes ontdekken? Dat kan met een bijboot. Onze bijboten hebben een buitenboordmotor en zijn extra bij te boeken met en zonder stuurconsole. Deze boten zijn gemakkelijk mee te nemen achter het gehuurde motorjacht. 

Bijboot met console: € 345  (Alleen te huur in Drachten)
Bijboot zonder console: € 175
 

Kano’s en SUP-boards (Alleen te huur in Drachten)

Wil je in alle rust de omgeving verkennen? Daarvoor is een kano of SUP-board ideaal. Wij verhuren verschillende typen kano’s voor één tot drie personen. 

1-persoonskano of SUP-board: € 20 per dag / € 90 per week
2-persoonskano: € 25 per dag / € 100 per week
Canadese kano (2-3 pers): € 30 per dag / € 110 per week

Waddenzee / IJsselmeerpakket

Ben je een ervaren schipper? Dan is het mogelijk om met onze boten ook de Zone II wateren te bevaren, zoals de Waddenzee en het IJsselmeer. Het Waddenzee / IJsselmeerpakket bevat hydrografische kaarten, peilkompas, noodsignaal, getijdenatlas en een verrekijker. Het bevaren van Zone II wateren mag alleen na toestemming van ons, als duidelijk is dat je een ervaren schipper bent. Zwemvesten zijn verplicht op de Zone II wateren. Je kunt het pakket extra bij boeken voor:

€ 45 per pakket

Hout voor de kachel in de Bungalowboot

Onze Bunbo boten zijn prachtige woonboten mét een gezellige houtkachel. Standaard zijn er drie zakken hout op de boot aanwezig. Extra hout is eventueel als extra bij te boeken.

€ 8 per zak

Waterkaart Friesland

Voor vertrek alvast een route uitstippelen? Vraag dan naar de waterkaart van Friesland. Wij sturen de waterkaart, indien mogelijk, voor vertrek per post toe.

De Drait waterkaart van Friesland voor € 9,95

Parkeerkosten Woudsend (parkeren op het buitenterrein is gratis in Drachten)

Op het terrein van onze jachthaven in Woudsend kun je betaald parkeren.

€ 5 per auto per dag / € 25 per auto per week

Extra bij te boeken Brandenburg

Charterschein

Op sommige rivieren in Duitsland is een vaarbewijs niet verplicht om een boot te varen, maar je hebt in dat geval wel een Charterschein nodig. Deze kun je bij ons halen na een korte cursus. Het Charterschein is geldig voor de hele huurperiode. Meer informatie over het Charterschein vind je hier

Het Charterschein voor de Campi 300 Houseboat om te varen tussen Potsdam en Havelberg behaal je voor € 45

Het Charterschein voor onze motorboten, Safari Houseboat en SloepCabin om te varen tussen Havelberg en Brandenburg stad behaal je voor € 70

Parkeren

Op het terrein van onze jachthaven in Brandenburg kun je betaald parkeren. 

€ 5 per auto per dag / € 25 per auto per week

Copyright © 2022 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, Müritz DE