Extra bij te boeken

Om je vaarvakantie nog leuker en gemakkelijker te maken, kun je bij ons verschillende zaken bijboeken. Een fiets bijvoorbeeld, als je graag eens de omgeving op een andere manier wilt verkennen. Of bijbootjes en kano’s, waarmee je mooie kleine riviertjes en vaartjes ontdekt. 

Hieronder vind je complete lijst van bij te boeken extra’s:

Beide locaties (Drachten & Brandenburg):

Beddengoed

Al onze boten hebben een volledige inventaris aan boord voor het aantal personen waarvoor de boot geschikt is. Op onze boten in Brandenburg liggen standaard ook dekens voor iedereen. Hierdoor hoef je alleen nog beddengoed (inclusief dekens – als je een boot gehuurd hebt in Drachten) en handdoeken mee te nemen. 

Heb je liever dat wij het beddengoed voor je regelen? Dat kan. In dat geval zorgen wij ervoor dat er schoon beddengoed op alle bedden ligt als je aan boord komt. 

Brandenburg € 12 per persoon / Drachten € 18 euro per persoon

Fiets

Vind je het leuk om ook per fiets de omgeving te ontdekken? Wij verhuren fietsen met versnellingen. De fietsen zijn gemakkelijk mee te nemen aan boord.

€ 5 per dag / € 30 per week

Je huisdier mee aan boord

Wil je graag varen met je trouwe viervoeter? Dat is mogelijk, je huisdier is van harte welkom op onze jachten.

€ 30 euro per huisdier

Schipperstraining

Ben je een beginnende schipper en wil je graag wat extra ervaring op doen voor het varen? Dan kun je een extra schipperstraining boeken: een 2 uur durende training op je gehuurde boot voor je afvaart. Meer informatie over de schipperstraining vind je hier

€ 90 per persoon (2 uur)

Afkoop eigen risico

Al onze boten hebben een eigen risico voor de huurder ter hoogte van de borgsom. Het is mogelijk om dit eigen risico af te kopen. Meer informatie hierover vind je op de pagina over verzekeringen.

Prijs is afhankelijk van type boot

Annuleringsverzekering

Het is mogelijk om bij het huren van een van onze boten een annuleringsverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vind je hier

5% van de huursom

Bij te huren Drachten

Set van 3 handdoeken

€ 7 per set

Dekbed

€ 8 euro per dekbed

Parkeren in de hal

Op het terrein van de jachthaven is een grote openlucht parkeerplaats, omheind met hekwerk. Hierop kun je gratis parkeren. Wil je liever bewaakt parkeren? Dan kan dat in onze afgesloten, geïsoleerde hal. 

€ 25 per auto per dag 

Visvergunning

Op de Nederlandse wateren is het bijna overal toegestaan om een hengeltje uit te gooien, mits je een een visvergunning hebt. Je kunt daarvoor een weekvergunning bij ons kopen, waarmee je op vele locaties kunt vissen. 

€ 10 per vergunning

Zwemvest

Veiligheid op het water is belangrijk. Daarom verhuren wij voor kinderen en volwassenen zwemvesten. Houd er rekening mee dat zwemvesten verplicht aan boord moeten zijn bij het bevaren van Zone II wateren (het IJsselmeer, de Waddenzee en de grote rivieren). 

€ 5 per zwemvest

Bijboot

Onderweg ook de kleine vaartjes ontdekken? Dat kan met een bijboot. Onze bijboten hebben een buitenboordmotor en zijn te huren met en zonder stuurconsole. Deze boten zijn gemakkelijk mee te nemen achter het gehuurde motorjacht jacht. 

Bijboot met console: € 345 
Bijboot zonder console: € 175
 

Kano’s en SUP-boards

Wil je in alle rust de omgeving verkennen? Daarvoor is een kano of SUP-board ideaal. Wij verhuren verschillende typen kano’s voor één tot vier personen. 

1-persoonskano: € 20 per dag / € 90 per week
2-persoonskano: € 25 per dag / € 100 per week
Canadese kano (2-4 pers): € 30 per dag / € 110 per week

Waddenzee / IJsselmeerpakket

Ben je een ervaren schipper? Dan is het mogelijk om met onze boten ook de Zone II wateren te bevaren, zoals de Waddenzee en het IJsselmeer. Het Waddenzee / IJsselmeerpakket bevat hydrografische kaarten, peilkompas, noodsignaal, getijdenatlas en een verrekijker. Het bevaren van Zone II wateren mag alleen na toestemming van ons, als duidelijk is dat je een ervaren schipper bent. Zwemvesten zijn verplicht op de Zone II wateren. 

€ 30 per pakket

Ontbijtservice

Heb je één van onze boten geboekt en overnacht je in onze jachthaven in Drachten? Dan kun je genieten van een heerlijk ontbijt in onze Captains Lounge

€ 10 per persoon (zelfbediening)

Hout voor de kachel in de Bungalowboot

Onze Bunbo boten zijn prachtige woonboten mét een gezellige houtkachel. Standaard zijn er drie zakken hout op de boot aanwezig. Extra hout kun je eventueel bijkopen.

€ 8 per zak

Bij te huren Brandenburg

Charterschein

Op sommige rivieren in Duitsland is een vaarbewijs niet verplicht om een boot te varen, maar je hebt in dat geval wel een Charterschein nodig. Deze kun je bij ons halen na een korte cursus. Het Charterschein is geldig voor de hele huurperiode. Meer informatie over het Charterschein vind je hier

€ 45 per persoon

Parkeren

Op het terrein van onze jachthaven in Brandenburg kun je betaald parkeren. 

€ 3,5 per auto per dag

Copyright © 2020 - Yachtcharter De Drait – Friesland, NL & Brandenburg, DE
/* */