Sloep huren in Drachten (Friesland)

Op zoek naar een bijzonder uitje of korte vakantie? Huur een sloep!

Varen in een sloep is op en top genieten. Of je nu een weekendje weg wilt met je partner of op zoek bent naar een dagje uit met je vriendengroep: met een sloep regel je het. Bijkomend pluspunt: voor het varen met een sloep heb je geen vaarbewijs nodig. 

Vanuit onze jachthaven in Drachten (Friesland) verhuren wij drie soorten sloepen:

De Drachtster sloep 750

De ‘traditionele’ Drachtster sloep

De Drachtster sloep 750 elektro

Een sloep met elektromotor waar 6-8 uur mee gevaren kan worden

Drachtster KampeerSloep

Inclusief koelkast, toilet en tweepersoonsbed

Alle sloepen zijn geschikt om met twee tot twaalf personen mee te varen. 

Sloep huren: direct online boeken

Hieronder zie je welke sloepen wij in Drachten (Friesland) op dit moment voor je beschikbaar hebben. Gebruik de filters om sneller de sloep te vinden die bij je wensen past. Je kunt meteen online boeken. 

Je kunt de sloepen voor een dag, weekend, midweek of zelfs langer huren. Kun je de gewenste huurperiode niet vinden? Bekijk dan onze prijslijst voor een overzicht met alle huurperiodes. 

Vaarroutes vanuit Drachten (Friesland)

Vanuit onze eigen jachthaven in Drachten (Friesland) verhuren wij – Yachtcharter de Drait – onze boten. Een ideale locatie, want Drachten is de perfecte uitvalsplek voor vaarroutes richting het prachtige Nationaal Park de Alde Feanen, maar ook de bekende watersportplaatsen als Grou, Sneek, Leeuwarden en Lemmer. 

Liever wat langer varen? Dan kun je ook vertrekken richting het oosten, om het mooie Lauwersmeer of zelfs de bruisende studentenstad Groningen te ontdekken. Klik hier voor een overzicht van onze favoriete vaarroutes vanuit Drachten. 

Varen zonder vaarbewijs

Heb je geen vaarbewijs? Dat is voor het varen met onze sloepen geen probleem. Meer informatie over varen zonder vaarbewijs vind je hier.

Waarom Yachtcharter de Drait?

Onze prachtige schepen ontwikkelen en bouwen we op onze eigen werf in Drachten. Dat doen we al meer dan 35 jaar, en daar zijn we ontzettend trots op. Omdat we liefde hebben voor het vak doen we alles zelf; van het onderhoud en de schoonmaak tot de vaarinstructies. Kortom: we doen er alles aan om van jouw vaarvakantie een ervaring te maken die je nooit meer vergeet.

Copyright © 2020 - Yachtcharter De Drait – Friesland, NL & Brandenburg, DE