Sloep huren

Op zoek naar een bijzonder uitje of een korte vakantie? Kom een sloep huren bij De Drait!

Varen met een sloep door Friesland is op en top genieten. Wil je een weekendje weg met je partner? Of ben je op zoek naar een dagje uit met je familie, collega’s of vriendegroep? Met een DrachtsterSloep ben je verzekerd van een leuk uitje! Wist je dat je zelfs voor het huren onze een sloep geen vaarbewijs benodigd bent? Na een korte instructie kun je eenvoudig zelfstandig vertrouwd op pad.

De voordelen van onze sloepen

Al onze sloepen zijn eenvoudig te bedienen, doordat deze zijn uitgerust met een boegschroef. Hierdoor kun je eenvoudig manoeuvreren bij het aanleggen. Afhankelijk van het type sloep dat je kiest, beschikken onze Campingsloep en SloepCabin over zowel een toilet, koelkast, kookplaat, wasbak als een tweepersoonsbed in de voorpunt. De ruime indeling van onze open sloepen maakt het mogelijk om met groepen van zelfs twee tot twaalf personen te varen. Je kunt het dus zelf zo gezellig maken als je wilt.

Welk type sloep past bij jou?

Vanuit onze jachthaven in Drachten (Friesland) verhuren wij 14 sloepen in maar liefst vier verschillende soorten:

Onze traditionele DrachtsterSloep 750 is de ideale sloep voor een dagje weg met vrienden, familie of een ander gezelschap. Deze sloep is geschikt tot 12 personen. Wil je deze sloep met meer comfort huren? Kies dan voor de KampeerSloep. Deze sloep is namelijk uitgerust met een koelkast, toilet, wasbak, gaspit en een tweepersoonsbed in de voorpunt. Meerdere dagen erop uit? Dan zijn de Drait Vlet 650 of SloepCabin ideaal. Deze sloepen zijn overdag geschikt voor maximaal 4 tot 6 personen en beschikken tevens over een tweepersoonsbed in de voorpunt, een wasbak, kookplaat, toilet en koelkast.

Korte instructie voor vertrek

Voor vertrek ontvang je van onze medewerkers een korte instructie over de boot, uitleg over de vaarroutes en handige tips. Daarnaast krijg je een handige boordtas mee met de waterkaarten van het vaargebied, een map met meer informatie over de sloep en een uitwerking van de leukste vaarroutes. Zo ga je altijd voorbereid op reis.

Routes sloep

Wil je een sloep huren, maar heb je nog geen route gepland? Geen probleem. Op de onderstaande kaart vind je acht uitgewerkte routes voor een vaartocht van één dag. Het aantal vaaruren staat hier per route tussen haakjes aangegeven. Daarnaast vind je op de kaart ook diverse bezienswaardigheden. Wil je de routes stuk voor stuk bekijken? Klik dan op de linker pijl in het vierkant in de bovenste balk. Daarnaast kun je de kaart eenvoudig vergroten door op het rechter icoon in de bovenste balk te klikken. De kaart opent nu in een nieuw tabblad.

Prijzen verhuur sloep

Aantal dagen: 1 2 3 4 e.v. Week
DrachtsterSloep 750 Diesel € 180 € 310 € 430 € 530 € 130 € 790
Drachtster KampeerSloep € 210 € 385 € 550 € 650 € 165 € 850
Sloep Cabin / Drait Vlet 650 € 250 € 410 € 590 € 690 € 180 € 1000

Bijkomende kosten:

Vaarklaar maken en servicekosten: € 25 per afvaart
Brandstofkosten sloepen per dag: € 30
Brandstofbijdrage sloepen 2 dagen: € 45
Brandstofkosten sloepen 3 dagen: € 65
Brandstofbijdrage sloepen per week: € 85
Waarborg per dag: € 200
De waarborg bij meerdere dagen: € 350
Zwemvesten bijhuren (ook voor kinderen) € 5 per stuk

Periodes sloep huren

Je kunt een DrachtsterSloep huren van maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Wil je je dagtocht verlengen of ben je op zoek naar een andere huurperiode? Bijvoorbeeld een weekend, midweek, week of langer? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

Hoe huur je een sloep bij De Drait?

Ben je op zoek naar het huren van een sloep voor een bepaalde periode? Dan kun je met behulp van onze boekingskalender direct online een sloep huren. Je vindt hier een overzicht van de beschikbaarheid van al onze boten per maand. Heb je al een specifieke datum in gedachten? Gebruik dan onze ‘Zoek en boek-functie‘. Je kiest hier eenvoudig voor de locatie Drachten, zet het aantal dagen op <7 dagen en met de kalender kies je je gewenste dag. Daarna kies je in het menu aan de zijkant voor het model ‘DrachtsterSloep’. Of wil je een sloep met zowel een toilet, gaspit, kookplaat als koelkast? Kies dan voor het model ‘Drachtster Camping Sloep’.

Kom je er niet helemaal uit of heb je vragen over onze sloepen? Neem dan gerust telefonisch of per mail contact met ons op. Wij verwerken je aanvraag dan zo snel als mogelijk.

Copyright © 2022 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, Müritz DE