Sloep huren

Op zoek naar een bijzonder uitje of korte vakantie? Huur een sloep!

Varen in een sloep is op en top genieten. Of je nu een weekendje weg wilt met je partner of op zoek bent naar een dagje uit met je vriendengroep: met een sloep regel je het. Bijkomend pluspunt: voor het varen met een sloep heb je geen vaarbewijs nodig

Met behulp van onze boekingskalender kun je direct, online een sloep huren voor de gewenste periode. Ben je op zoek naar meer informatie over onder andere de voordelen van onze sloepen, de verschillende typen sloepen die wij verhuren of de dagprijzen? Lees dan snel verder.

Voor eventuele vragen of wanneer je liever telefonisch of per mail wilt boeken, dan staat ons team altijd voor jou klaar.

De voordelen van onze sloepen

Eenvoudig te bedienen

Al onze sloepen zijn eenvoudig te bedienen doordat ze zijn uitgerust met een boegschroef. Hierdoor hoef je niet te stressen en kun je eenvoudig manoeuvreren in de havens, sluizen en smalle vaarwateren. Doordat het eenvoudig is om aan en van boord te stappen zijn ze ook geschikt voor mensen die iets slechter te been zijn of hun zeebenen nog willen trainen.

Diverse faciliteiten aan boord

Afhankelijk van het type sloep die je kiest zijn er ook verschillende faciliteiten aan boord. Denk aan een toilet, koelkast, tweepersoonsbed en radio. De ruime indeling van onze sloepen maakt het mogelijk om met groepen van twee tot twaalf personen te varen. Je kunt het dus zo gezellig maken als je zelf wilt.

Varen zonder vaarbewijs

Wellicht had je het al gelezen, maar al onze sloepen zijn vaarbewijsvrij. Wil je meer informatie? Bekijk onze pagina over varen zonder vaarbewijs.

Korte instructie voor vertrek

Voor vertrekt krijg je een korte instructie van één van onze schippers waarna je volledig zelfstandig het waterlandschap mag verkennen. Daarnaast vind je aan boord een handige map met vaarkaarten en informatie over de meest gebruikte knopen, vaarregels, leuke routes en meer. Zo ga je goed voorbereid op reis.

Welk type sloep past bij jou?

Vanuit onze jachthaven in Drachten (Friesland) verhuren wij vijf soorten sloepen:

De Drachtster Sloep 750

De ‘traditionele’ Drachtster sloep

De Drachtster KampeerSloep

Kampeersloep
Ervaar het camping gevoel op het water. Inclusief koelkast, toilet en tweepersoonsbed

Drait Vlet 650

Een knusse vlet met een fraai interieur en twee slaapplaatsen

De Drachtster Sloep Cabin

Geniet van extra comfort. Ideaal voor meerdere dagen. Inclusief koelkast, kookplaat, toilet en twee slaapplaatsen

Alle sloepen, op De Drachtster Sloep Cabin na, zijn geschikt om met twee tot twaalf personen mee te varen. 

Prijzen dagverhuur sloep v.a. 15/04/2020

Zwemvesten bijhuren (ook voor kinderen): € 5 per stuk

Aantal dagen:1234e.v.Week
De DrachtsterSloep 750 Diesel€ 180€ 310€ 430€ 530€ 130€ 790
De Drachtster KampeerSloep€ 210€ 385€ 550€ 650€ 165€ 850
De Drachtster Sloep Cabin / Drait Vlet 650€ 250€ 410€ 550€ 690€ 180€ 950

Bijkomende kosten

Vaarklaar maken en servicekosten:€ 25 per afvaart
Brandstof sloepen per dag:€ 30
Brandstof sloepen 2 dagen:€ 45
Brandstof sloepen 3 dagen:€ 60
Brandstof sloepen per week:€ 75
Waarborg per dag:€ 200
Waarborg bij meerdere dagen:€ 350

Tijden sloep huren

Maandag t/m zaterdag:09.00 – 17.00 uur
Zondag:10.00 – 18.00 uur
Dagverlenging tot uiterlijk 21.00 uur:€ 20 per uur

Afwijkende huurtijden

Avondarrangement:
18.00 – 21.00 uur voor € 120 inclusief brandstof- en servicekosten.

Sloep varen per uur:
Sloep per uur € 45 inclusief brandstof- en servicekosten. Vanaf 2 uren.

Sloep huren: direct online boeken

Hieronder zie je welke sloepen wij in Drachten (Friesland) en Brandenburg (Duitsland) op dit moment voor je beschikbaar hebben. Gebruik de filters om sneller de sloep te vinden die bij je wensen past. Je kunt meteen online boeken. 

Je kunt de sloepen voor een dag, weekend, midweek of zelfs langer huren. Kun je de gewenste huurperiode niet vinden? Bekijk dan onze prijslijst voor een overzicht met alle huurperiodes. 

Vaarroutes vanuit Drachten (Friesland)

Vanuit onze eigen jachthaven in Drachten (Friesland) verhuren wij – Yachtcharter de Drait – onze boten. Een ideale locatie, want Drachten is de perfecte uitvalsplek voor vaarroutes richting het prachtige Nationaal Park de Alde Feanen, maar ook de bekende watersportplaatsen als Grou, Sneek, Leeuwarden en Lemmer. 

Liever wat langer varen? Dan kun je ook vertrekken richting het oosten, om het mooie Lauwersmeer of zelfs de bruisende studentenstad Groningen te ontdekken. Bekijk hier de pagina met onze favoriete vaarroutes vanuit Friesland

Vaarroutes in Brandenburg (Duitsland)

Ben je al vaker in Friesland op vaarvakantie geweest of ben je op zoek naar iets nieuws? Geen probleem! Wij hebben namelijk nog een vestiging in Brandenburg (Duitsland). Vanuit hier kun je het schitterende vaargebied Brandenburg an der Havel ontdekken. Hier vind je rustige, natuurrijke plekjes, maar het is ook mogelijk om naar het altijd bruisende Berlijn te varen. Bekijk hier onze pagina met het vaargebied van Berlijn & Brandenburg.

Waarom Yachtcharter de Drait?

Onze prachtige schepen ontwikkelen en bouwen we op onze eigen werf in Drachten. Dat doen we al meer dan 35 jaar, en daar zijn we ontzettend trots op. Omdat we liefde hebben voor het vak doen we alles zelf; van het onderhoud en de schoonmaak tot de vaarinstructies. Kortom: we doen er alles aan om van jouw vaarvakantie een ervaring te maken die je nooit meer vergeet. Meer weten? Lees onze over ons pagina.

Copyright © 2021 - Yachtcharter De Drait – Friesland, NL & Brandenburg, DE