Sloep huren

Op zoek naar een bijzonder uitje of een korte vakantie? Huur een sloep bij Yachtcharter De Drait!

Varen met een sloep door Friesland is op en top genieten. Yachtcharter De Drait verhuurt sloepen vanuit zowel Jachthaven De Drait in Drachten. Op zoek naar een dagje uit met je familie, collega’s of vriendengroep? Of ben je op zoek naar een weekendje weg met je partner? Kom een sloep huren, want met een DrachtsterSloep ben je verzekerd van een leuk uitje! 

Wist je dat je voor het huren van onze sloepen geen vaarbewijs benodigd bent? Na een instructie kun je eenvoudig zelfstandig vertrouwd op pad!

AANBIEDING: Boek nu jouw sloepentocht voor slechts €180 in plaats van €250! 

Je boekt nu al een 12-persoons sloep voor de fantastische aanbiedingsprijs van €180 voor een dag (exclusief verplichte extra’s). Wil jij er zeker van zijn om in het voorjaar of in de zomer een dag met onze sloep het water op te gaan? Boek dan nu alvast een sloep voor een of meerdere dagen! De aanbieding is ook geldig op de feestdagen, zoals hemelvaart of met Pinksteren. Profiteer nu alvast van een voordelig vaartochtje en vraag een sloep aan via onze online boekingskalender. Of stuur ons een mail naar contact@dedrait.com. 

De voordelen van onze sloepen

Al onze sloepen zijn eenvoudig te bedienen, doordat deze zijn uitgerust met een boegschroef. Hierdoor kun je eenvoudig manoeuvreren bij het aanleggen. Afhankelijk van het type sloep dat je kiest, beschikken onze Kampeersloep en SloepCabin over zowel een toilet, koelkast, kookplaat, wasbak als een tweepersoonsbed in de voorpunt. De ruime indeling van onze open sloepen maakt het mogelijk om zelfs met groepen van twee tot twaalf personen te varen. Je kunt het dus zelf zo gezellig maken als je wilt!

Welk type sloep past bij jou?

Vanuit onze jachthaven in Drachten (Friesland) verhuren wij 12 sloepen in maar liefst vier verschillende soorten. Daarnaast verhuren wij vanuit onze jachthaven in Woudsend één sloep:

Onze traditionele DrachtsterSloep 750 is de ideale sloep voor een dagje weg met vrienden, familie of een ander gezelschap. Deze sloep is geschikt tot en met 12 personen. Wil je deze sloep met meer comfort huren? Kies dan voor de KampeerSloep. Deze sloep is namelijk uitgerust met een koelkast, toilet, wasbak, gaspit en een tweepersoonsbed in de voorpunt.  Of wil je meerdere dagen erop uit? Dan zijn de Drait Vlet 650 of de SloepCabin ideaal. Deze sloepen zijn overdag geschikt voor maximaal 4 tot 6 personen en beschikken tevens over een tweepersoonsbed in de voorpunt, een wasbak, kookplaat, toilet en koelkast.

Korte instructie voor vertrek

Voor vertrek ontvang je van onze medewerkers een korte instructie over de boot, uitleg over de vaarroutes en eveneens handige tips voor het varen met de sloep. Daarnaast krijg je een boordtas mee met waterkaarten van het vaargebied, een map met meer informatie over de sloep en een uitwerking van de leukste vaarroutes. Zo ga je dus altijd goed voorbereid op pad.

Routes sloep

Wil je een sloep huren, maar heb je nog geen route gepland? Geen probleem! Wij hebben voor het huren van een sloep acht routes uitgewerkt rondom Drachten. Alle routes zijn geschikt voor een vaartocht van één dag. Het aantal vaaruren staat hier per route tussen haakjes aangegeven. Daarnaast vind je op de kaart ook diverse bezienswaardigheden. Wil je de routes stuk voor stuk bekijken? Klik dan op de linker pijl in het vierkant in de bovenste balk. Daarnaast kun je de kaart eenvoudig vergroten door op het rechter icoon in de bovenste balk te klikken. De kaart opent nu in een nieuw tabblad.

Prijzen verhuur sloep

Je huurt al een sloep bij De Drait vanaf € 250 per dag (exclusief brandstofkosten en waarborg). Maar wist je dat je de sloep ook voor een langere periode kunt huren?  Hieronder vind u een overzicht van de huurprijzen van onze sloep (prijzen zijn exclusief brandstofkosten en waarborg):
  • 1 dag: € 250
  • 2 dagen: € 475
  • 3 dagen: € 700
  • 4 dagen: € 900
  • 1 week: € 950

Bijkomende kosten:

Brandstofkosten sloepen per dag: € 45
Brandstofbijdrage sloepen 2 dagen: € 65
Brandstofkosten sloepen 3 dagen: € 80
Brandstofbijdrage sloepen per week: € 95
Waarborg per dag: € 200
De waarborg bij meerdere dagen: € 350
Zwemvesten bijhuren (ook voor kinderen) € 5 per stuk

Periodes sloep huren

Je kunt een DrachtsterSloep huren zowel van maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur huren als op zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Wil je je dagtocht  bijvoorbeeld verlengen of ben je op zoek naar een andere huurperiode? Bijvoorbeeld een weekend, midweek, week of langer? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

Rittenkaart 

Meerdere dagen met een van onze sloepen varen? Koop dan een 5-rittenkaart, waarmee je vijf keer een dag sloep kunt varen. Meer informatie…

Hoe huur je een sloep bij De Drait?

Ben je op zoek naar het huren van een sloep voor een bepaalde periode? Dan kun je met behulp van onze boekingskalender direct online een sloep huren. Je vindt hier een overzicht van de beschikbaarheid van al onze boten per maand. Heb je al een specifieke datum in gedachten? Gebruik dan onze ‘Zoek en boek-functie‘. Je kiest hier eenvoudig voor de locatie Drachten, zet het aantal dagen op <7 dagen en met de kalender kies je je gewenste dag. Daarna kies je in het menu aan de zijkant voor het model ‘DrachtsterSloep’. Of wil je een sloep met zowel een toilet, gaspit, kookplaat als koelkast? Kies dan voor het model ‘Drachtster Camping Sloep’.

Kom je er niet helemaal uit of heb je vragen over onze sloepen? Neem dan gerust telefonisch of per mail contact met ons op. Wij verwerken je aanvraag dan zo snel als mogelijk.

Copyright © 2024 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, DE