Varen met familie

Een vakantie op de boot is een ideaal uitje voor de hele familie: er is voor iedereen altijd wel wat te doen en te zien. Avontuur en spanning voor de (beginnende of ervaren) schipper, rust voor de natuurliefhebber, heel veel nieuwe indrukken voor de allerkleinsten en vooral veel pret voor iedereen. Installeer je met de hele familie op één van onze boten (geschikt voor 2 tot 14 personen), kies een mooie route die bij jullie wensen past en geniet van de rust en ruimte in de prachtige groene en waterrijke omgevingen van Friesland of Berlijn-Brandenburg.

De beste familieboten

Onze boten zijn geschikt voor 2 tot 14 personen en dat betekent dat er vaak 1, 2 of zelfs 3 gezinnen op één boot passen. Je kiest zelf hoeveel privacy je wilt. Onze grotere boten, zoals de Impression 1400, hebben bijvoorbeeld 7 cabines, meerdere toiletten en douches. 

Veel van onze schepen hebben een groot achterdek, waar iedereen gezellig kan zitten en kan genieten van een hapje, drankje en leuk bord- of kaartspel. Een of meerdere koelkasten zijn aanwezig en jullie kunnen zelf zoveel eten en drinken meenemen als jullie willen. 
Varen jullie liever met meerdere boten tegelijk? Ook dat kan! Neem voor meer informatie en meerdere boten korting even contact met ons op. We maken graag een aanbieding op maat.

Ontdek leuke activiteiten en vaarroutes voor families

Het leuke aan varen met de familie is dat iedereen betrokken kan worden bij het varen. Laat de kinderen bijvoorbeeld eens achter het roer plaatsnemen. Of ga samen touwen knopen, fenders vastknopen en met de waterkaart een leuke route plannen. Bovendien kun je de boot eenvoudig aanleggen op een mooi plekje in de natuur om lekker te zwemmen of vissen. Ook is het mogelijk om SUP-boards of kano’s bij te boeken. 

Wil je weer even aan land? In veel havens in de omliggende steden kun je de boot eenvoudig aanleggen. Bijvoorbeeld om een speeltuin te bezoeken of gezellig met z’n allen de stad te verkennen.

Vaarbewijs & schipperstraining

Voor het huren van onze boten heb je geen vaarbewijs nodig. Ook vind je genoeg mooie vaarbewijsvrije routes in de omgeving van onze jachthavens in Drachten (Friesland) en Brandenburg (omgeving Berlijn, Duitsland). Heeft niemand van jullie familie vaarervaring en willen jullie graag wat ervaring opdoen? Dan adviseren wij om in ieder geval één persoon te laten deelnemen aan onze schipperstraining. Dit kan natuurlijk ook als je al wel eerder hebt gevaren, maar graag wat extra ervaring wilt opdoen. Meer informatie over de schipperstraining vind je hier.

Online boeken

Op onze pagina: “boot huren” kun je direct zien welke boten in welke periode beschikbaar zijn, voor hoeveel personen de boot geschikt is en wat de bijbehorende tarieven zijn. Je kunt direct online boeken. Wil je een boot huren voor een periode die niet staat weergegeven in de boekingstool? of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Copyright © 2024 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, DE