Varen met vrienden

Zodra jullie één stap aan boord zetten voel je het: vrijheid. Samen met je vrienden laat je het leven op de wal voor wat het is en je vaart zó met z’n allen de prachtige weide natuur in. Hebben jullie behoefte aan wat meer reuring? Vaar dan richting de bruisende steden in de omgeving van onze jachthavens, zoals Leeuwarden, Groningen of Berlijn. Ondertussen genieten jullie op de ruime boot lekker van de gezelligheid, al dan niet onder het genot van een hapje en een drankje.

De boten

Onze ruime boten zijn geschikt zijn voor groepen tot wel 14 personen. Deze grotere boten hebben bovendien meerdere cabines, waardoor je zelf kunt kiezen hoeveel privacy je wilt. De Impression 1400 is bijvoorbeeld geschikt voor 14 personen en heeft 7 cabines. Daarnaast hebben de grotere boten meerdere toiletten en douches aan boord. 

Veel van onze schepen hebben een groot achterdek, waar iedereen gezellig kan zitten en genieten van een hapje en een drankje. Koelkasten zijn aanwezig en jullie kunnen zelf zoveel eten en drinken meenemen als jullie willen. 

Willen jullie varen met meerdere boten tegelijk? Geen probleem. Het is ook mogelijk om meerdere boten te huren en daarbij te profiteren van meerdere boten korting. Neem daarvoor even contact met ons op.

Routes

Je kunt een vaarvakantie boeken vanuit onze jachthavens in Drachten (Friesland) of Brandenburg (omgeving Berlijn, Duitsland). Leuke steden om te bezoeken in de omgeving van Drachten zijn bijvoorbeeld Lemmer, Sneek, Leeuwarden of Groningen. Heb je voldoende vaarervaring en is het weer stabiel? Dan kun je zelfs naar Amsterdam varen, over het IJsselmeer. Vanuit de jachthaven in Brandenburg hebben we prachtige routes om bijvoorbeeld Berlijn en Potsdam bezoeken. Meer informatie over vaarroutes vind je hier.

Vaarbewijs & schipperstraining

Voor het huren van onze boten heb je geen vaarbewijs nodig. Ook vind je genoeg mooie vaarbewijsvrije routes in de omgeving van onze jachthavens in Drachten (Friesland) en Brandenburg (omgeving Berlijn, Duitsland). Heeft niemand in jullie vriendengroep vaarervaring en willen jullie graag wat ervaring opdoen? Dan adviseren we je om in ieder geval één persoon een schipperstraining vooraf te laten doen. Dit kan natuurlijk ook als je al wel eerder hebt gevaren, maar graag wat extra ervaring wilt opdoen. Meer informatie over de schipperstraining vind je hier.

Online boeken

Op onze pagina: “boot huren” kun je direct zien welke boten op welke periode beschikbaar zijn, voor hoeveel personen de boot geschikt is en wat de bijbehorende tarieven zijn. Je kunt direct online boeken. Wil je een boot huren voor een periode die niet staat weergegeven in de boekingstool? Of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Copyright © 2024 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, DE