Verzekeringen

Volledig casco verzekerd met eigen risico voor de huurder

Bij ons zijn alle boten en jachten volledig casco verzekerd. Volledig casco wordt ook wel All Risk genoemd, en is de meest uitgebreide bootverzekering. Er geldt wel een eigen risico voor de huurder. 

Borgsom: eigen risico voor de huurder

De hoogte van het eigen risico is gelijk aan de borgsom die je betaalt op het moment dat je bij ons een boot huurt. De hoogte van de borg is afhankelijk van het type boot en de huurperiode:

  • Luxe jachten, Safari Houseboats, Campi 340 en Campi 400: € 1000
  • Bungalowboten, Campi 300 en Doerakken: € 750
  • Sloep Cabin en Drait Vlet: € 450
  • Sloepen (dagverhuur): € 200
  • Sloepen (verhuur meerdere dagen): € 350

Je kunt de waarborgsom voorafgaand aan je vaarvakantie aan ons overmaken per bank. Of je kunt de borgsom voldoen (bij voorkeur per pin) op het moment dat je bij ons in de jachthaven bent. 

Bij het uitchecken worden de kosten verrekend met de betaalde borgsom.

Afkopen eigen risico

Heb je liever geen eigen risico? Je kunt er ook voor kiezen om het eigen risico af te kopen. In dat geval ben je 100% verzekerd, omdat je in alle gevallen je betaalde borgsom terugkrijgt. Let op: de borg moet dus nog wel worden voldaan voor afvaart. 

De verzekering kan tijdens het boeken afgesloten worden, maar ook op het moment dat je bij ons gaat inchecken. De kosten voor het afkopen van je eigen risico zijn als volgt:

  • Jachten en Safari Houseboats: € 150
  • Doerak, BunBo en Campi Houseboats : € 100
  • Sloepen en Vlet: € 72

Annuleringsverzekering

Het is ook mogelijk om bij je boeking een annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten hiervan bedragen 5% van de huursom. Tijdens het boeken kun je meteen een annuleringsverzekering afsluiten, tot maximaal 7 dagen na je boeking. Wil je onze annuleringsverzekering afsluiten? Stuur dan een e-mail met je reserveringsnummer en je verzoek naar contact@dedrait.com

Copyright © 2023 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, Müritz DE