Wintervaren bij Yachtcharter De Drait – Friesland

Als het aan ons ligt, is het vaarseizoen nog niet voorbij!
Ook in het najaar en in de winter kun je met onze comfortabele jachten genieten van al het moois wat Friesland te bieden heeft. Een groot voordeel van het varen in het winterseizoen is de rust. In de zomer is het vaak druk op het water en kan het lastig zijn om een plekje te vinden om te overnachten. Ook steeds meer Friezen gaan in de winter nog steeds het water op, dus je bent zeker niet de enige op het water. Daarnaast worden de bruggen en sluizen ook gewoon in de winter bediend, waardoor je meerdere routes kunt varen. En bovendien kun je ook in de winter genieten van prachtige panoramabeelden op de Friese wateren. Kom jij tussen 1 november 2024 en 31 maart 2025 ook wintervaren bij De Drait? Lees dan snel verder wat de mogelijkheden zijn en profiteer direct van 10% winterkorting op onze comfortabele motorjachten!

De Drait Wintervloot

Drachten

Impression 1400 ‘Drait 60’ 

Deze grote boot heeft een maximale capaciteit van 12 personen met maar liefst 7 hutten en 2 badkamers en toiletten. Ideaal voor als jij met je vrienden of familie een paar gezellige dagen op het water wilt vertoeven. Bovendien heeft deze boot ook een generator.

Impression 1280 ‘Drait 73’

Net zoals de Impression 1400 heeft ook de Impression 1280 een capaciteit van 12 personen met 6 hutten en 2 badkamers en toiletten. Ook deze boot heeft een generator.

Renal 50 Pilot ‘Drait 34’

Deze boot heeft geen tent maar wel een overdekte stuurstand. Hierdoor zit je altijd comfortabel zonder weersinvloeden van buiten. Daarom is het ook bij koude temperaturen prima vertoeven met onze Renal 50 Pilot die geschikt is voor maximaal 12 personen (5 hutten).

Deluxe 42 ‘Drait 100’

Onze Deluxe 42 ‘Drait 100’ is een bekende boot vanaf onze locatie in Brandenburg. Maar in de winterperiode is het mogelijk om deze boot vanaf onze locatie in Drachten te huren. Met plaats voor 8+2 personen, 2 badkamers en 2 toiletten is deze boot compleet en wel uitgerust voor jouw familie of vriendengroep.

Classicline 1300 ‘Drait 39’

Doordat deze 6-persoons boot met 3 hutten ook een generator aan boord heeft, ben je nog minder afhankelijk van landstroom en ben je altijd voorzien van stroom onderweg. Ideaal om met jouw gezin of familie een winter-vaartocht te maken. 

Woudsend

Deluxe 42 ‘Drait 116’

Deze stijlvolle boot is robuust en daardoor zeer stabiel op het water. De Drait 116 biedt met 4 hutten plaats voor 8+2 personen en is volledig uitgerust met alles wat je nodig hebt.

Kotterjacht 13.5 ‘Ryanne’ 

Dit Kotterjacht heeft een capaciteit voor 8 personen. De boot is ruimtelijk ingedeeld en biedt voldoende plaats voor 8 personen. Voorin vind je een badkamer en toilet in één en achterin nog een apart toilet en een aparte badkamer.

Kotterjacht 12.2 ‘Michelle’

Dit Kotterjacht is perfect voor een vaarvakantie met 2 of 4 personen. De boot is ruim en zeer comfortabel. En de boot heeft zelfs 2 badkamers en 2 toiletten. 

Bravoure 34 ‘Drait 82’

Deze boot heeft een ruime slaapkamer voorin en een slaapkamer onder de stuurstand, waardoor de boot geschikt is voor 2+2 personen. Ook op de Bravoure 34 vind je een douche en toilet en is de boot compleet uitgerust met keuken en een ruime salon.

Bruggen en sluizen

Vanaf 1 november worden een flink aantal bruggen op afstand bediend. Via de Watersport App kun je je aanmelden bij deze bruggen voor bediening. Maar in de meeste gevallen ziet de brugwachter de boot al aankomen met camera’s en wordt de brugbediening al in werking gezet. Daarnaast worden de meeste andere bruggen en sluizen in Friesland op afroep bediend. Dit betekent dat je 2 uur van tevoren kunt bellen om te vragen of de brug geopend kan worden op het gewenste tijdstip.  Tevens zijn er ook bruggen, waarvan de doorvaarthoogte ruim genoeg is om onderdoor te varen zonder dat de brug geopend hoeft te worden. Bijvoorbeeld de bruggen die je tegenkomt op het Prinses Margrietkanaal (met een doorvaarthoogte van +7 meter). Maar let op: de bruggen worden uitsluitend bediend van maandag tot en met zaterdag. Er is vaak geen brugbediening op zondag. Meer informatie over de brugbediening vind je hier op de website van Waterland van Friesland. 

Jachthavens en voorzieningen

In de winterperiode zijn er verschillende jachthavens geopend. Zo ook onze eigen haven in Woudsend en Drachten. Via de website van Waterland van Friesland vind je een overzicht met de jachthavens en de beschikbare voorzieningen in de winter. Klik hier om dit overzicht te bekijken. Natuurlijk kun je ook in deze tijd van het jaar gratis aanleggen bij de Marrekrite steigers en de Marboeien. 

Routes

Hier vind je enkele routes die je in de winter kunt varen. Zowel onze jachthaven in Drachten als in Woudsend zijn deze winter geopend. Vanaf deze locaties kun je gemakkelijk de Friese wateren ontdekken, zelfs zonder dat brugbediening nodig is. De bruggen die op afroep bediend worden zijn op deze kaart te herkennen aan het oranje logo en de bruggen die centraal worden bediend of met de Watersport App bediend kunnen worden, zijn te herkennen aan het groene logo. Tevens vind je op onderstaande kaart een overzicht van leuke activiteiten en welke jachthavens in de winterperiode geopend zijn (blauw anker) en waar je mogelijk zonder faciliteiten kunt aanleggen (oranje anker). 

* De routekaart is ter inspiratie. Gebruik altijd de actuele waterkaarten en wateralmanak voor navigatie. De kaart is onder voorbehoud van wijzigingen.

De voordelen van het wintervaren op een rijtje:

-10% korting op alle aanvragen voor het wintervaren met een jacht met een afvaartdatum tussen 1 november 2024 en 31 maart 2025;
-Al onze boten zijn voorzien van een omvormer, waardoor je ook onderweg 220 volt aan boord hebt. Enkele boten zijn tevens voorzien van een generator, waardoor je nog onafhankelijker bent van landstroom;
-Alle boten zijn voorzien van een kachel waardoor je niet in de kou hoeft te zitten aan boord;
-De rust die je ervaart op het water;
-De prachtige natuur;
-Geen drukte in de jachthavens om een plekje te vinden om te overnachten;
-Gratis aanleggen aan de Marrekrite steigers;
-Omboekgarantie naar een andere periode in 2025 bij aanhoudende vorst. 

Krijg jij ook al zin om het water op te gaan in de winter? Bekijk dan hier ons aanbod van beschikbare boten in de winter. En kom genieten van de winter in Friesland! 

Uniek overnachten op een houseboat

Liever overnachten op een houseboat? Ook dat is mogelijk deze wintermaanden! Wij verhuren onze Houseboats vanaf onze locatie in Drachten als een stilliggende vakantiewoning. Let op: er kan tijdens de wintermaanden NIET met deze Houseboats gevaren worden. Desondanks kun je wel genieten van de rust en de schoonheid van de natuur rondom het water. Boek je overnachtingen op onze houseboats vanaf 2 nachten. Zo kun je onze Campi 300, Campi 340 of onze BunBo’s boeken voor het overnachten. Klik hier voor verdere informatie over het unieke overnachten op een houseboat.

Voorwaarden wintervaren:
*De winterkorting kan gecombineerd worden met andere lopende acties, zoals bijvoorbeeld de vroegboekkorting en de herhalingskorting;
*De boeking is onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Bij vorst kan ook de keus gemaakt worden om niet met de boot te varen;
*Bij aanhoudende vorst bieden wij de omboekgarantie zodat u gratis kunt omboeken naar een andere periode in de wintermaanden (t/m 31 maart) of de betaalde huursom kan worden verrekend als aanbetaling voor een nieuwe boeking in een andere periode in het jaar 2025;
*Terugbetaling van de aanbetaling is niet mogelijk bij annulering;
*De korting is niet geldig op een aanvraag voor de overnachtingen op een Houseboat of motorjacht. 

Copyright © 2024 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, DE