Overvaarten Friesland – Duitsland

In Friesland beschikt Yachtcharter De Drait over twee vestigingen: Drachten en Woudsend. Vanuit de vestigingen Brandenburg an der Havel en Röbel / Müritz kunnen de Duitse wateren ontdekt worden. Ook de wateren tussen Friesland en de Duitse vestigingen nodigen door de prachtige vaarweg uit om ontdekt te worden. Deze unieke vaartocht, onze overvaart, kan tweemaal per jaar geboekt worden. In het voorjaar worden onze motorjachten vanuit winteronderhoud in Friesland naar Brandenburg of Röbel overgevaren en in het najaar vanuit Brandenburg of Röbel naar een van onze Friese locaties.

Hoe het werkt:

Een overvaart is een unieke belevenis! Voor vertrek ontvang je van ons een uitgebreide instructie aan boord. Hierna volgt een uitleg van de vaarroute en vervolgens ga je in een vaartocht van twee of drie weken het avontuur aan. De trossen gaan los en de vaartocht start. Langs de Friese weilanden en kleine dorpen kom je in het bijzondere Groningse landschap. Duitsland toont zowel een prachtige natuur als unieke vaarwegen. Samen zorgt dit voor een unieke belevenis! Aanbevolen aanlegplaatsen zijn bijvoorbeeld Delfzijl, Hannover en Magdeburg. De luxe motorjachten zorgen ervoor dat je tijdens je vaartocht alle gemakken aan boord hebt.

Je kunt ervoor kiezen om over de binnenwateren te varen. hiervoor dien je in het bezit te zijn van vaarbewijs I. Je ontvangt van ons alle benodigde waterkaarten, evenals routebeschrijvingen en een uitgebreide instructie voor afvaart. De tocht van Friesland naar Brandenburg heeft een afstand van circa 650 kilometer, welke in minimaal twee weken gevaren kan worden en naar Röbel bedraagt de afstand vanaf Friesland circa 875 kilometer, welke in circa twee tot drie weken gevaren kan worden.

Routes:

Wij bieden voor de overtocht van Friesland naar Brandenburg vijf mogelijke vaarroutes. Deze variëren in lengte, maar bieden allen hun eigen schoonheid. Route 4 over de Rijn kan alleen in de herfst worden gevaren. De routes via Stadskanaal (route 2 en 3) zijn afhankelijk van de brugopeningstijden, deze verschillen per vaarseizoen. 

Voor de overtocht van Friesland naar Röbel bieden wij ook vijf mogelijke vaarroutes. Enkele routes voor in het voorjaar en enkele voor in de herfst.

Wij helpen je graag vooraf bij het plannen van een geschikte route. Neem hiervoor contact met ons op via contact@dedrait.com. In de bovenstaande kaarten kunnen de vaarroutes worden bekeken, tevens vind je hier verschillende bezienswaardigheden. Ook bevat de kaart informatie over jachthavens in Nederland en Duitsland.

Kosten en beschikbaarheid:

Voor onze reguliere overvaarten van Brandenburg naar Drachten en omgekeerd bieden wij nog enkele mogelijkheden in 2024. Een overvaart is niet online te boeken. Wil je informatie aanvragen? Neem dan contact met ons op via contact@dedrait.com. Het is aan te raden om de overvaart tijdig te reserveren, vanwege de beperkte beschikbaarheid en de vele aanvragen.

Huurprijzen:
Bravoure 34 en Renal 36 
Advantage 38 en Bravoure 40
Deluxe 42 en Renal 50

Brandstofkosten:
Administratiekosten:
Servicepakket:
Eindschoonmaak:
Huurprijs voor 2 weken: € 1.100,-*
Huursom voor 2 weken: € 1.300,-*
Huursom voor 2 weken: € 1.500,-*

Op nacalculatie
€ 15,-
€ 25,-
€ 120 – € 180
 

*Het is mogelijk om een extra week bij te boeken. Geef dit aan bij je aanvraag, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden. De prijzen zijn excl. verplichte extra kosten, zoals eindschoonmaak, administratiekosten en servicepakket. Brandstof wordt naar verbruik bij terugkomst afgerekend. Het transport van en naar onze locaties is op eigen initiatief te organiseren. 

Copyright © 2023 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, Müritz DE