Overvaarten Drachten & Brandenburg

 

Drachten (Friesland) en Brandenburg an der Havel (Duitsland) zijn verbonden door een prachtige vaarweg. Deze rivieren en kanalen kunnen op een unieke manier ontdekt worden, namelijk vanaf een motorjacht. Deze overvaart kan tweemaal per jaar geboekt worden. In het naseizoen van Brandenburg naar Drachten en in het voorjaar vanuit Drachten naar Brandenburg.

Hoe het werkt:

Je ontvangt van ons een uitgebreide instructie aan boord. Hierna volgt een uitleg van de route en vervolgens ga je het avontuur aan. De trossen gaan los en de vaartocht start. Langs Friese weilanden en kleine dorpen kom je in het bijzondere Groningse landschap. Duitsland toont zowel een prachtige natuur als unieke vaarwegen. Dit levert een ware belevenis op! Aanbevolen aanlegplaatsen zijn bijvoorbeeld Delfzijl, Hannover en Magdeburg. De luxe motorjachten zorgen ervoor dat je twee weken lang alle gemakken aan boord hebt.

Je kunt ervoor kiezen om over de binnenwateren te varen. Hiervoor dien je in het bezit te zijn van vaarbewijs I. Als je in het bezit bent van vaarbewijs II kun je de route over de Eems-Dollard varen. Je ontvangt van ons alle benodigde waterkaarten, evenals routebeschrijvingen en een uitgebreide instructie voor afvaart. De tocht heeft een afstand van 650 kilometer, welke in twee weken gevaren kan worden.

Routes:

Wij bieden vijf mogelijke vaarroutes. Deze variëren in lengte, maar bieden allen hun eigen schoonheid. In de onderstaande kaart kunnen de vaarroutes worden bekeken, tevens vind je hier verschillende bezienswaardigheden. Ook bevat de kaart informatie over jachthavens in Nederland en Duitsland.

Route 4 over de Rijn kan alleen in de herfst van Brandenburg naar Drachten worden gevaren. De routes via Stadskanaal (route 2 en 3) zijn afhankelijk van de brugopeningstijden, deze verschillen per vaarseizoen. Wij helpen je graag vooraf bij het plannen van een geschikte route. Het is daarom ook mogelijk om de routes per mail te ontvangen, dit bevat dan een uitgewerkte beschrijving.

Beschikbaarheid:

Vraag ons naar de mogelijkheden en de beschikbaarheid. Het is aan te raden om de overvaart tijdig te reserveren, vanwege de beperkte beschikbaarheid en de vele aanvragen.

U kunt ons naar de actuele mogelijkheden vragen via contact@dedrait.com of telefonisch via 0512 513276.

Kosten:

Huurprijzen:
Bravoure 34, Renal 36 en Safari Houseboat
Advantage 38 en Bravoure 40
Deluxe 42 en Renal 50

Brandstofkosten:
Administratiekosten:
Servicepakket:
Eindschoonmaak:
Huurprijs voor 2 weken: € 1.100,-*
Huursom voor 2 weken: € 1.300,-*
Huursom voor 2 weken: € 1.500,-*

Op nacalculatie
€12,-
€15,-
Min. € 85,- en max € 120,-
 

*Het is mogelijk om een extra week bij te boeken. Geef dit aan bij je aanvraag, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden.

Informatie:

De overvaart is niet online te boeken. Wil je informatie aanvragen? Neem dan contact met ons op via contact@dedrait.com.

Copyright © 2022 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, Müritz DE