De leukste vaarroutes in Friesland

Varen in Friesland: alle leuke vaarroutes op een rij

De provincie Friesland staat bekend om haar Friese meren: zo’n 30 meren die over de hele provincie met elkaar in verbinding staan door poelen, sloten en kanalen. Friesland is dan ook een geweldige bestemming voor watersporters: je kunt er – zonder onderbreking – de meest indrukwekkende routes varen. Bovendien zijn er in de dorpen, steden en vrije natuur meer dan genoeg (Marrekrite) aanlegplekken te vinden. 

En de Friezen zelf? We zijn trots op onze prachtige provincie, gastvrij en altijd bereid onze bezoekers een handje te helpen en adviezen te geven. Friezen zijn over het algemeen zelf ook fervente watersporters, dus dat schept meteen een band. Je bent van harte welkom!

Overzichtskaart vaarroutes in Nederland

Hieronder vind je de kaart met onze favoriete vaarroutes in en buiten Friesland. De routes zijn ingedeeld in week, midweek, weekend en dag. Klik op het icoontje dat links naast ‘Bezienswaardigheden en routes’ staat om de verschillende routes te selecteren.

Onze aanbevelingen

De informatie op deze pagina wordt op dit moment uitgebreid.

Houseboat routes

Heb je een Campi 300 Houseboat of een Bungalowboot bij ons gehuurd? Dan ga je voor een unieke vaarbeleving! Met onze houseboats ontdek je een nieuwe manier van vakantievieren op het water. Je combineert het varen met een huiselijk gevoel. Met onze houseboats kun je dan ook de omgeving in een rustig tempo verkennen en middenin de natuur verblijven. Hieronder vind je alle routes ideaal voor de houseboats van Yachtcharter De Drait. Meer lezen over een vakantie aan boord van een houseboat? Lees dan hier verder: Houseboot vakantie op het water.

Sloepen routes

Heb je een DrachtsterSloep 750 of een DrachtsterKampeersloep gehuurd voor een dag? Bekijk dan onze ideeën voor een geschikte vaarroute hier.

Copyright © 2024 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, DE