Mooiste foto wedstrijd!

Wist je dat we al jaren een ‘’mooiste foto wedstrijd’’** hebben bij Yachtcharter De Drait? De wedstrijd zijn we in 2014 gestart omdat we erg enthousiast worden van leuke sfeerbeelden die onze gasten tijdens een vaarvakantie in Friesland opsturen. Daarnaast zijn we altijd benieuwd hoe de vaarvakanties met onze boten worden ervaren, dit kunnen we deels opmaken uit de foto’s die gemaakt zijn.

Elk jaar maak je als deelnemer kans op het winnen van een waardebon ter waarde van € 50, € 100 of € 250, welke te besteden zijn bij de huur van een jacht bij Yachtcharter De Drait in Brandenburg of Drachten! Heb je geen vaarbewijs? Dat is geen probleem, bij ons kun je namelijk een boot huren zonder vaarbewijs!

Maar hoe maak leg je nou je perfecte vakantieherinnering vast? In deze blog geven wij een aantal tips en tricks waardoor jij een serieuze kanshebber wordt om onze ‘’mooiste foto wedstrijd’’ te winnen.

Tip 1: Gebruik je flitser zo weinig mogelijk

Het licht van je flitser op je smartphone lijkt handig en fel bij een donkere omgeving. Echter is het bereik van dit licht kort en veroorzaakt vaak onduidelijke foto’s. Denk daarbij aan een foto die je maakt tijdens het huren van een motorboot met 10 personen. De flitser kan bij een groepsfoto zorgen voor rode ogen of bleke gezichten.

Als je foto’s wilt maken doe dit dan zoveel mogelijk overdag, of neem een zaklamp mee waarmee je genoeg licht kunt creëren.

Tip 2: Houd je smartphone zo stil mogelijk

Je hebt het zelf vast weleens meegemaakt, je wilt de perfecte foto maken, maar je kunt je telefoon door alle bewegingen om je heen niet stil houden. Dit is erg vervelend omdat de foto dan vaak onduidelijk is.

Om de telefoon stil te houden zijn er speciale smartphone-statieven te koop. Deze zijn speciaal gemaakt om bewogen foto’s te voorkomen. Ook een ‘’gimbal’’ kan bijdragen aan een strakke foto, daarmee kun je zelfs met je mobiel rondlopen zonder dat deze dezelfde kant op beweegt. Laat je de gimbal focussen op de molen aan de linkerkant, dan draait je telefoon mee ook al ben je de molen al een tijdje voorbij gevaren.

Mocht je geen geld willen uitgeven, dan kun je de volgende techniek gebruiken: pak je mobiel met beide handen vast, druk je ellenbogen in je zij en houd je adem even in.

Tip 3: Houd je lens schoon

Kijk voordat je een foto maakt of je lens wel schoon is, vaak wordt vergeten om af en toe vuil, stof en vingerafdrukken van de cameralens te verwijderen.

Tip 4: Je telefoon scherp stellen

Dit is vooral van belang bij het maken van een foto van een mooi landschap. Als je een foto maakt op je smartphone dan kan het voorkomen dat je camera het dichtstbijzijnde voorwerp wil scherpstellen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling omdat je juist het landschap daarachter wilt vastleggen. Tik met je vinger op het beeld dat je scherp wilt stellen, bijvoorbeeld de mooie molen op de achtergrond of een groep paarden in een weiland. Het beeld past zich vervolgens vanzelf aan.

Ben je benieuwd of je leuke hotspots tegenkomt tijdens je vaarvakantie in Friesland? Wij hebben verschillende vaarroutes die je kunt varen, bekijk ze hier!

Tip 5: Ken jij alle functies van je smartphone camera?

De meeste smartphones hebben een variatie aan camera functies die je kunt gebruiken voor het maken en bewerken van een foto. Denk daarbij aan het gebruiken van de functies: vierkante foto, standaard foto, panorama of landschap mode. Daarnaast kun je foto’s tot in het oneindige aanpassen door instellingen als het contrast, de helderheid, kleurniveaus en nog veel meer.

Tip 6: Gebruik je grid voor rechte foto’s

Een foto maken waarbij je je smartphone gekanteld houd kan spectaculaire beelden opleveren. Echter wordt aangeraden om je camera recht te houden, een mooie foto met een scheve horizon kan namelijk onrustig overkomen.

Om rechte foto’s te maken kun je je Grid aanzetten als hulpmiddel. Deze bestaat meestal uit vier lijnen die over je beeld lopen, twee horizontaal en twee verticaal. Daarbij leg je de horizon gelijk aan één van de horizontale lijnen van je grid. En het object plaats je op één van de verticale lijnen. Als je op deze manier foto’s maakt dan zorg je voor een levendige foto. Erg handig als je vanaf je vakantieboot in Friesland een foto wilt maken.

Tip 7: Laat de zoomfunctie achterwege

Wil je een foto maken van een mooi landschap maar heb je het idee dat je te ver van de perfecte shot afstaat? Dan heb je snel de neiging om de zoom functie van je camera te gebruiken. Er wordt echter aangeraden om dit niet te doen, als je inzoomt zorg je er namelijk voor dat de foto minder scherp wordt. Een betere methode is het maken van de foto zonder de zoom te gebruiken en deze later in te korten. Je foto is dan kleiner, maar wel scherper.

** Bij het inzenden van de foto’s gaat u akkoord met het gebruik van de foto’s voor marketingdoeleinden, zoals het gebruik op onze social media, websites en drukwerk

Copyright © 2024 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, DE