Open dag bij Yachtcharter De Drait

Altijd al eens willen ervaren hoe het is om kapitein te zijn op een motorboot of houseboat, maar nog geen of weinig ervaring? Kom dan gezellig langs tijdens onze open dag en stap zelf achter het roer tijdens een proefvaart met een van onze schippers! Daarnaast vertellen we je graag van alles over onze vaargebieden, ontvang je allerlei tips voor het varen met een boot en laten we je zien hoe je een onvergetelijke vaarvakantie plant. Onze open dag is niet alleen een leuk dagje weg voor de beginnende schippers, maar ook voor de ervaren schippers, de jonge kapiteins en andere watersportliefhebbers is er genoeg te beleven.

De open dagen van De Drait zijn op zaterdag 1 april in Drachten en op zaterdag 15 april in Brandenburg/Havel tussen 11 en 17 uur.

Voor zowel jong als oud is er van alles te beleven tijdens onze open dag. Zo geven wij je graag meer informatie over onze vloot, de verschillende vaargebieden, schipperstraining, jachthaven, overvaarten en meer. Daarnaast nodigen onze schippers je uit aan boord voor een proefvaart, kun je zelf het water op met een van onze SUP-boards of kano’s (Drachten), deelnemen aan een presentatie over onze overvaarten (Drachten), zijn de verschillende type boten te bezichtigen, geven wij meer informatie over het varen met een houseboat en als officiële dealer van Campi Boats vertellen wij je graag meer over de mogelijkheden van de aankoop van een Campi Boat en eventueel ons Buy & Charter concept voor houseboats en motorboten.

Wil je na de open dag deelnemen aan onze afsluitende barbecue (Drachten) of aan boord van een van onze boten overnachten? Dat is zeker mogelijk! Scrol dan snel door naar onderen om je aan te melden.

Wat is er allemaal te doen?

 • Proefvaren met onze ervaren schippers;
 • Bezichtigen van onze veelzijdige vloot;
 • 5% eventkorting bij het doen van een aanvraag, het maken van een optie of boeking;
 • Wij geven diverse informatie over onze vaargebieden: Friesland in Nederland en Brandenburg-Berlijn en Mecklenburg-Voorpommeren in Noord-Duitsland;
 • Informatie over het huren van een boot op onze locaties: Drachten, Woudsend, Brandenburg/Havel en Röbel/Müritz;
 • Informatie over het huren van een boot zonder vaarbewijs in Friesland;
 • Informatie over het huren van een boot zonder vaarbewijs (met Charterschein) in Noord-Duitsland;
 • Ervaar onze mogelijkheden van onze dagverhuur, zoals het peddelen met een kano of SUP-board of het varen met een van onze sloepen, Randmeer of Valk (Drachten);
 • Bezichtigen van onze jachthaven en informatie over onze jachtservice (Drachten);
 • Hapje en een drankje in onze vernieuwde Captains Lounge (Drachten) of een hapje en een drankje bij ons op de haven in Brandenburg;
 • Informatie over onze schipperstraining voor afvaart en onze schipperstraining als dagcursus;
 • Wij geven als dealer van Campi Boats graag meer informatie over de huur, verkoop en het buy & charter concept van onze Campi Houseboats;
 • Doorlopend informatie over onze overvaarten tussen onze vaargebieden en in Drachten is om 14 uur een voordracht in de Captains Lounge;
 • Presentatie jachtbemiddeling, Buy & Charter-mogelijkheden en nieuwe DrachtsterSloepen in aanbouw;
 • Wij helpen je bij het plannen van jouw ideale vaarroute en geven hierbij verschillende tips;
 • Ontvang toeristische informatie over leuke uitjes en activiteiten in onze vaargebieden;
 • Als dagafsluiting organiseren wij een gezellige barbecue (Drachten);
 • Als een echte kapitein aan boord van een van onze boten overnachten.

Yachtcharter De Drait Woudsend

Yachtcharter De Drait in Woudsend organiseert geen open dag, maar wij nodigen je in Drachten graag uit aan boord van enkele van onze motor- en kotterjachten die vanuit Woudsend verhuurd worden. Ook ontvang je hier informatie over de vaarroutes, huurmogelijkheden, toeristische informatie, enzovoort.

Yachtcharter De Drait Röbel/Müritz

In Röbel/Müritz wordt geen open dag georganiseerd, maar wij bespreken graag de mogelijkheden met jou voor het plannen van een vaarvakantie in Mecklenburg-Voor-Pommeren. Je kunt vele van de boten die hier te huur zijn ook in Drachten of Brandenburg bezichtigen.

Acties

Doe je tijdens de open dag een aanvraag of maak je een optie of boeking? Dan profiteer je van 5% korting op de huursom*. Alvast nieuwsgierig naar onze vloot en de beschikbaarheid? Klik dan hier voor meer informatie.

*M.u.v. de dagverhuur.

Informatie overvaarten

Geïnteresseerd in onze overvaarten van een van onze locaties in Friesland naar Brandenburg of Röbel in Duitsland of omgekeerd? Bezoek dan op onze open dag in Drachten om 14.00 uur de presentatie gegeven door Th. Röhrdanz over de overvaarten in onze Captains Lounge. Tijdens deze presentatie wordt meer verteld over de routes, de benodigde voorbereiding, aanlegplaatsen en waar je nog meer rekening mee moet houden. Kun je niet om 14 uur? Dan beantwoorden wij ook gedurende onze open dag in zowel Drachten als Brandenburg graag jouw vragen.

Jachthaven De Drait in Drachten

Naast de bootverhuur beschikt De Drait in Drachten ook over een eigen jachthaven en jachtwerf. De jachthaven biedt meer dan 500 ligplaatsen, diverse overdekte ligplaatsen, jachtservice op de eigen jachtwerf, winterstalling en meer. Alvast een voorproefje? Klik dan hier.

Campi Houseboat

Interesse in het kopen van een Campi Houseboat? Tijdens onze open dag in Drachten zijn onze Campi 300, Campi 340 en Campi 400 te bezichtigen en in Brandenburg onze Campi 300. Wij zijn officiële dealer van Campi Boats en bieden naast de aankoop van een nieuwe Campi Houseboat ook de mogelijkheid om een van de gebruikte of demomodellen aan te schaffen. Het is mogelijk om zowel een Campi Houseboat voor eigen gebruik of verhuur elders als voor de verhuur via Yachtcharter De Drait via ons als dealer te kopen. Meer weten? Klik dan hier.

motorboot huren

Sloepen en motorjachten

Tijdens de open dag presenteren wij ook graag onze investeringsmogelijkheden in diverse motorjachten en onze jachtbemiddeling. Daarnaast zijn in Drachten vier nieuwe boten in aanbouw, namelijk twee nieuwe Sloep Cabins en twee nieuwe open sloepen, onze Drachtster Sloep 750. Deze zullen tijdens de open dag ook gepresenteerd worden.

Captains Lounge Drachten

Ontdek tijdens de open dag onze vernieuwde Captains Lounge. De nieuwe brasserie bevindt zich op de jachthaven in Drachten. Geniet op het terras van een heerlijk bakje koffie of thee.

Aanmelden open dag

Kom jij langs tijdens onze open dag? Gezellig! Meld je dan nu aan. Heb je nog vragen of wil je ergens meer informatie over ontvangen? Neem dan contact met ons op via contact@dedrait.com of via 0512 513276.

Barbecue, overnachten en ontbijt

Na de open dag deelnemen aan onze afsluitende barbecue? Dat is mogelijk voor € 25 per persoon incl. drie consumpties. Kinderen kunnen deelnemen voor € 15 per persoon. Overnachten aan boord is mogelijk. Wij berekenen voor twee personen € 125 inclusief schoonmaak, beddengoed en handdoeken. Voor elke volgende persoon wordt € 55 berekend incl. beddengoed en handdoeken. Inchecken is mogelijk op de open dag, zaterdag 1 april 2023 in Drachten of zaterdag 15 april in Brandenburg, vanaf 17 uur, zodat de jachten overdag nog bezichtigd kunnen worden. Op zondagmorgen bieden wij de mogelijkheid om te ontbijten in de Captains Lounge (Drachten) voor € 12,50 per persoon, wanneer een overnachting aan boord geboekt is.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de open dag of alvast een vrijblijvende offerte aanvragen voor een van onze boten? Neem dan contact met ons op via contact@dedrait.com of 0512 513276

Copyright © 2024 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, DE