Gelbe Welle: unieke aanlegplekken in Duitsland

Informatiesysteem op de Duitse wateren

Op onze autowegen zijn bewegwijzerings- en informatieborden niet meer weg te denken, maar op het water ligt dat wat anders. Openbare pieren, jachthavens, aanlegplekken, boothuizen, restaurants en hotels zijn soms lastig te vinden voor de (beginnende) watersporter. Terwijl het, in een onbekend omgeving, prettig is om te weten waar je je boot mag aanleggen én wat daarvoor de mooiste plekken zijn.

Onze oosterburen hebben daarom het ‘Gelbe Welle’-symbool in het leven geroepen. De Gelbe Welle is opgezet door het Duitse Toerismeverbond en is bedoeld om watertoeristen te informeren over de mogelijkheden in het betreffende vaargebied.

Borden met de ‘gele golf’ vind je verspreid over alle Duitse wateren: zo worden onder andere alle openbare pieren en havens met minimaal 2 ligplaatsen ermee gemarkeerd. Daarnaast geven de Gelbe Welle borden informatie over vaarroutes, bezienswaardigheden en de natuur in de nabije omgeving. Kortom: de Gelbe Welle borden geven je een warm welkom, ook (of juist) als je niet zo bekend bent in de omgeving. 

Gastvrij Brandenburg

Het vaargebied Brandenburg laat hiermee ook meteen zien hoe gastvrij de regio is: van alle 654 ‘Gelbe Welle’ aanlegplekken in Duitsland, bevinden zich er ruim 240 in de regio Brandenburg

Copyright © 2024 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, DE