Vaarroutes Brandenburg (DE)

Varen in de omgeving Brandenburg

Wist je dat Brandenburg an der Havel een geweldige uitvalsplek is voor een vaarvakantie in Noordoost-Duitsland? Je vindt hier aan de ene kant het bruisende Berlijn, waarvan de binnenstad gemakkelijk per boot bezocht kan worden. Aan de andere kant vind je het rustige en natuurrijke gebied rondom rivier de Havel.

In de regio rondom Brandenburg an der Havel kun je zonder vaarbewijs een motorboot of Campi Houseboat huren bij Yachtcharter De Drait. Met onze Campi Houseboat kun je zonder vaarbewijs het hele gebied van Havelberg tot voorbij Potsdam bevaren en met onze motorboten van Brandenburg an der Havel tot Havelberg. Beschik je wel over een vaarbewijs? Dan kun je meerdere van de door ons uitgewerkte routes varen.

Op de onderstaande kaarten vind je een overzicht van de vaarroutes en omgeving voor zowel onze Campi Houseboats (Campi 300/340/400) als onze motorboten. Heb je vragen over de vaarroutes, het varen zonder vaarbewijs of het huren van een boot in Brandenburg an der Havel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

 

Overzichtkaart vaarroutes en omgeving Brandenburg Campi Houseboat

Heb je een Campi Houseboat gehuurd in Brandenburg an der Havel? Een Campi 300, Campi 340 of Campi 400? Dan kun je zonder vaarbewijs het bijbehorende gebied op de onderstaande kaart bevaren.

  • Campi Houseboat 300 zonder Charterschein en vaarbewijs tot aan Berlijn.
  • Campi Houseboat 340 en 400 met een Charterschein tussen Havelberg en Brandenburg, met vaarbewijs tot Berlijn.
  • Motorjachten met een Charterschein tussen Havelberg en Brandenburg, met vaarbewijs ook door Berlijn.

Voor vertrek ontvang je van onze medewerkers op de jachthaven een uitgebreide instructie. Meer hierover lees je op de pagina ‘Charterschein‘. Beschik je wel over een vaarbewijs, dan kun je ook enkele van onze andere routes voor de motorboten met de Campi Houseboat varen.

 

Overzichtskaart vaarroutes en omgeving Brandenburg voor onze motorboten

Hieronder vind je de kaart met onze favoriete vaarroutes rondom Brandenburg. De routes zijn ingedeeld in weekend -, midweek – en week routes. Klik op het icoontje links – naast ‘Bezienswaardigheden en routes’ – om de verschillende routes te selecteren.

Onze favorieten:

Hieronder hebben we enkele van onze favoriete routes in de bovenstaande kaart uitgewerkt. Heb je vragen over de vaarroutes? Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Je kunt ons altijd bellen op 0512 513 276 of mailen op contact@dedrait.com. We kijken ernaar uit om samen je ideale de route te plannen!

Vaarbewijsvrije tour (zwarte route)

Op de rivier de Havel, tussen de steden Brandenburg en Havelberg, ligt een 200 kilometer lang gebied waar je mag varen zonder vaarbewijs. Om deze route te varen heb je alleen een Charterschein nodig. 

Vanuit onze jachthaven vaar je richting het centrum van Rathenow. Rathenow staat ook bekend als Optikstadt, omdat het de bakermat is van Duitsland’s optische industrie. Je kunt hier aanleggen voor de Stadtschleuse (stadssluis). Maak vanuit daar een mooie wandeling door de stad. Vaar de volgende dag richting Sternenpark Westhavelland. Dit park staat bekend als meest donkere plek van Duitsland, waardoor je er ‘s nachts vaak een prachtige sterrenhemel kunt bewonderen.

Vaar daarna richting Havelberg en leg aan in het historische centrum van de stad. Bezoek de Dom en geniet van het prachtige uitzicht over de stad. De volgende dag gaat de reis verder richting de Hohenauer See. Leg aan om rustig te relaxen en vaar de volgende dag door richting de stad van het water: Brandenburg. Maak een wandeling in één van de vele parken, of ontdek het historische deel van de stad met haar culturele hoogstandjes. De volgende dag steek je de prachtige Seenplatte over om naar de jachthaven terug te keren. 

Benodigde tijd: 5 – 7 dagen
Vaarbewijs nodig: Nee

Potsdam en omgeving (roze route)

Vaar, na het bezoeken van de indrukwekkende paleizen in Potsdam, de rivier de Havel op richting Spandau. Daar kom je langs het Olympia Stadium Berlin. Blijf op de Havel om de prachtige natuur in het nationale park Uckermärkische Seen te ontdekken. Vaar vervolgens langs de meren Müritz en de Plauer See. Naast de verschillende mooie dorpen en steden waar je tijdens de route langs vaart, kom je uiteindelijk uit in het idyllische duitse stadje Havelberg uit. 

Benodigde tijd: 2 tot 3 weken
Vaarbewijs nodig: Ja

Berlijn Tour (oranje route)

Vanuit Plaue vaar je eerst richting Werder. Dit eiland is zeker een een stop om een wandeling te maken waard. Vervolgens vaar je door Potsdam en Spandau op de rivier de Spree, die richting Berlijn gaat. De volgende ochtend vaar je het bruisende Berlijn binnen om de Reichstag, de Brandenburger Tor, het Museumsinsel en de TV-toren van dichtbij te bekijken.

Vaar vervolgens richting via de Müggelsee richting Köpenick. Vanuit daar kun je het Teltowkanal pakken om weer richting Potsdam te varen. Bezoek daar zeker ook het wereldberoemde Schloss Sanssouci met haar prachtige indrukwekkende park, en het Holländisches Viertel met typische Hollandse huisjes en gezellige boetiekjes, cafeetjes en restaurantjes. Na Brandenburg, bekend om haar prachtige oude gebouwen, vaar je uiteindelijk weer terug richting Plaue

Benodigde tijd: Midweek
Vaarbewijs nodig: Ja

Elbe tour (groene, zwarte of rode route)

Steek de Breilingsee over en vaar direct naar de Havelsee. Vanuit hier neemt de route je mee via het nationale park Westhavelland naar de stad Havelburg. Je volgt vervolgens de Elbe, waarmee je door verschillende idyllische plaatsjes komt tot je uiteindelijk in het prachtige historische Magdeburg belandt. Vanuit hier kun je via het Elbe-Havel-Kanaal weer richting Brandenburg varen. Dit kanaal komt uit in de mooie Wendsee, dat vlakbij Brandenburg ligt. 

Benodigde tijd: Midweek (groene route), week (groen en rood)
Vaarbewijs nodig: Ja

Copyright © 2024 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, DE