Tijdelijk vaarbewijs in Duitsland: het Charterschein

Wil je in Duitsland een boot huren, maar ben je niet in het bezit van een vaarbewijs? Geen probleem. Ook in Duitsland kun je een boot huren zonder vaarbewijs. Hiervoor hoef je dan alleen een Charterschein bij te boeken. Dit is een bewijs dat geldig is vanaf het moment dat je een boot huurt, tot het moment dat je hem weer inlevert. Voor vertrek ontvang je altijd een uitgebreide instructie, zodat je vertrouwd op pad gaat.

Huur je een Campi 300 Houseboat in Brandenburg an der Havel met een 9,9 pk buitenboordmotor? Lees dan onderaan de pagina verder over de extra mogelijkheden als je deze zonder vaarbewijs huurt.

Hoe werkt het? 

Voordat je afvaart krijg je van één van onze medewerkers een uitgebreide instructie aan boord. Dit doen we op locatie in onze jachthaven in Brandenburg aan de Havel. Al onze instructeurs hebben een vaarbewijs en kennen de rivier en de omliggende wateren goed.

De instructie geven we volgens een vast protocol: we bespreken het gewenste gedrag op de boot, de regels op het water en technische informatie over de boot. Tijdens de instructie is er ook genoeg tijd om extra vragen te stellen.

De kosten voor een Charterschein zijn € 80 in Brandenburg an der Havel voor onze motorboten en Campi 340 + Campi 400.

Geldigheid

Type boot:

Het Charterschein geldt onder andere voor boten die maximaal 15 meter lang zijn en een maximale snelheid van 12 km per uur kunnen halen. Daarnaast mogen er maximaal 12 passagiers aan boord van de boot zijn. Al onze boten in Brandenburg voldoen aan deze voorwaarden.

Bepaalde wateren in Brandenburg:

Met een Charterschein mag je op verschillende wateren varen. Vanaf onze jachthaven in Brandenburg kun je hiermee zo’n 100 kilometer over de hoofdrivier van Brandenburg varen: de Untere Havel-Wasserstrasse. Bovendien geldt het bewijs ook voor verschillende zijrivieren: de Beetzsee-Riewendsee-Wasserstrasse, de Rathenower Havel en de Hohennauwer Wasserstrasse.

Wij helpen je graag met het uitstippelen van een mooie vaarbewijsvrije vaarroute in Brandenburg.

Charterschein Campi 300 Houseboat

Huur je een Campi 300 Houseboat in Brandenburg an der Havel met een 9,9 pk buitenboordmotor en beschik je niet over een vaarbewijs? Dan mag je met deze Campi 300 Houseboat varen tussen Potsdam en Havelberg. Bekijk de volledig uitgewerkte kaart waar je mag varen met Campi 300 Houseboat hier. Wel vragen wij je een korte instructie/charterschein cursus te volgen voor € 55. Tijdens deze cursus krijg je meer uitleg en informatie over de gehuurde boot, het vaargebied en de mogelijkheden. Zo ga je altijd vertrouwd op pad!

Copyright © 2024 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, DE