Tijdelijk vaarbewijs in Duitsland: het Charterschein

Wil je in Duitsland een boot huren, maar ben je niet in het bezit van een vaarbewijs? Geen probleem. In dat geval kun je een Charterschein bijboeken. Dit is een vaarbewijs dat geldig is vanaf het moment dat je een boot huurt, tot het moment dat je hem weer inlevert. 

Hoe werkt het? 

Voordat je afvaart krijg je van één van onze medewerkers een uitgebreide instructie aan boord. Dit doen we op locatie in onze jachthaven in Brandenburg aan de Havel. Al onze instructeurs hebben een vaarbewijs en kennen de rivier en de omliggende wateren goed. 

De instructie geven we volgens een vast protocol: we bespreken het gewenste gedrag op de boot, de regels op het water en technische informatie over de boot. Tijdens de instructie is er ook genoeg tijd om extra vragen te stellen.

De kosten voor een Charterschein zijn 45 euro. 

Geldigheid

Type boot:

Het Charterschein geldt onder andere voor boten die maximaal 15 meter lang zijn en een maximale snelheid van 12 km per uur kunnen halen. Daarnaast mogen er maximaal 12 passagiers aan boord van de boot zijn. Al onze boten in Brandenburg voldoen aan deze voorwaarden.

Bepaalde wateren:

Met een Charterschein mag je op verschillende wateren varen. Vanaf onze jachthaven in Brandenburg kun je hiermee zo’n 100 kilometer over de hoofdrivier van Brandenburg varen: de Untere Havel-Wasserstrasse. Bovendien geldt het bewijs ook voor verschillende zijrivieren: de Beetzsee-Riewendsee-Wasserstrasse, de Rathenower Havel en de Hohennauwer Wasserstrasse

Wij helpen je graag met het uitstippelen van een mooie vaarbewijsvrije vaarroute. Meer informatie over vaarroutes in Brandenburg vind je hier.

Copyright © 2021 - Yachtcharter De Drait – Friesland, NL & Brandenburg, DE