Charterschein

Charterschein BrandenburgBent u niet in het bezit van een vaarbewijs? Maar wilt u toch een boot huren in de regio Brandenburg. U kunt dan het Charterschein bijboeken, welke geldig is gedurende uw huurperiode. Dit bewijs ontvangt u naar een uitgebreide instructie aan boord. Vanaf de locatie in Brandenburg kan op de Untere Havel-Wasserstrasse van km 56 tot 156 gevaren worden. Eveneens geldt dit bewijs voor de volgende zijrivieren: Beetzsee-Riewendsee-Wasserstraße, Rathenower Havel en Hohennauener Wasserstraße

Charterschein informatie

De charterbranche spreekt graag over de term ‘Houseboat’. Daaronder vallen niet alleen pontonboten of speciaal ontwikkelde charterboten, maar ook grotere motorjachten. Het Charterschein kent de volgende beperkingen.

De instructie wordt meestal direct bij bootsovername gegeven. Een van onze medewerkers, die in het bezit is van een vaarbewijs en de rivier goed kent, geeft de instructie. Tijdens de instructie is het mogelijk om vragen te stellen over de theorie en praktijk. De instructie volgt een vast protocol, dat is gestructureerd volgens gedrag, regels en technische informatie over de boot. Wat bestaat uit hoe alles functioneert. De kosten voor het Charterschein bedragen € 45.