Start watersportseizoen bij Yachtcharter De Drait

Friesland is al jaren een populaire vakantiebestemming. Door de vele meren, kanalen, de gezellige steden en dorpen aan het water en de vele activiteiten nodigt Friesland dan ook uit om per boot ontdekt te worden. Nu het voorjaar in aantocht is en de natuur weer ontwaakt vanuit de winterslaap, kriebelt het bij vele watersporters alweer om het water op te gaan. Op vrijdag 3 maart start dan ook weer het watersportseizoen bij Yachtcharter De Drait in Drachten en Woudsend.

Op beide locaties zijn onze kotter- en motorjachten dan ook alweer vaarklaar gemaakt en liggen uitnodigend te wachten op de eerste watersporters in Friesland. Varen in het voorjaar wordt onder zowel binnen- als buitenlandse toeristen steeds populairder. Vanaf onze beide vertreklocaties in Friesland zijn bekende watersportplaatsen snel te bereiken en door de continue brugbediening in de provincie Friesland, zijn vele vaarroutes het hele jaar door bevaarbaar.

Varen in het voorjaar: 20% korting op de huursom

Zelf net als deze watersporters ook varen in het voorjaar? Naast een korting van 20% op de huursom profiteer je nog van meerdere andere voordelen, zoals de rust op het water. Wist je dat je door de open vaarverbinding vanaf onze beide locaties en doordat vele bruggen het hele jaar door bediend worden, je het hele jaar door vele routes kunt varen? Aan boord ben je voorzien van alle gemakken, zoals een complete keuken met inventaris voor de bereiding van een heerlijke maaltijd aan boord, een verwarming, stromend water, een douche en toilet. Onafhankelijk van walstroom overal kunnen aanleggen? Kies dan voor een boot met generator.

Verhuurvloot Duitsland: uitbreiding vaargebied

Op vrijdag 24 maart beginnen de motorjachten van Yachtcharter De Drait Brandenburg aan de tweeweekse overvaart van Friesland naar Brandenburg, nabij Berlijn. Afgelopen winterperiode zijn deze jachten onderhouden op de eigen jachtwerf in Drachten en Woudsend en hier weer klaargemaakt voor het watersportseizoen in Brandenburg

Nieuw dit jaar is de overvaart van Friesland naar het populaire watersportgebied de Müritz in de regio Mecklenburg-Voor-Pommeren in Duitsland. Vanaf dit watersportseizoen worden vanuit Röbel/Müritz naast diverse houseboats ook tien motorjachten verhuurd aan een van de bekendste meren in Duitsland. Door de grote toegankelijkheid voor watersporters staat dit gebied ook wel bekend als het Friesland van Duitsland.

Zelf een boot huren in een van onze beide vaargebieden, Brandenburg-Berlijn of Röbel/Müritz in Duitsland? Bekijk dan onze boekingskalender of gebruik onze ‘zoek en boek‘ voor de mogelijkheden. Wist je dat je in onze beide Duitse regio’s geen vaarbewijs nodig hebt voor het huren van een boot?

Overvaarten Friesland – Duitsland

Zelf een boot overvaren van Friesland naar Duitsland in het voorjaar of van Duitsland naar Friesland in het najaar? Lees dan hier meer over de mogelijkheden of vraag ons naar de beschikbaarheid via contact@dedrait.com

Yachtcharter De Drait

Met een  verhuurvloot bestaande uit meer dan 100 motorboten en houseboats verdeeld over vier vestigingen in Friesland en Duitsland is Yachtcharter de Drait een van de grootste aanbieders van vaarvakanties. Op zaterdag 1 april organiseert De Drait in Drachten een open dag en op zaterdag 15 april in Brandenburg/Havel, met o.a. proefvaarten en diverse andere activiteiten.

Copyright © 2024 - Yachtcharter De Drait – Friesland NL & Brandenburg, DE